Keystone logo

Lander University

A logo

Introduktion

Founded in 1872, lander University är en co-educational, statligt stöd, omfattande, regional, fyraårig universitetsutbildning i Greenwood, SC Med cirka 2700 studenter, ger Lander exceptionella utbildningsmöjligheter inom de traditionella humaniora och vetenskapliga program, och dess professionella program inom näringsliv, utbildning och amning.

Affärsidé

Förankrad i tron ​​att utbildning är en frigörande kraft som gör det möjligt för den enskilde att leva ett liv i meningsfull aktivitet, personlig tillfredsställelse och service till andra som en granne och medborgare har Lander University valt undervisning och lärande som dess huvudsakliga oro och ge en utmanande utbildning för kvalificerade studenter som sitt uppdrag.

Genom sina fria konsterna program och dess yrkesskolor för företag, utbildning och omvårdnad, erbjuder universitetet en grund läroplan som kombinerar en bred liberal utbildning med specialiserade studier som leder antingen till omedelbar tillämpning i en karriär eller mer avancerade studier.

Grundutbildningen ger möjlighet för studenter att uppnå kompetens inom ett stort disciplin och att utforska en bred läroplan utformade för att hjälpa dem att utveckla förmågan (1) för att samla in och kritiskt analysera information från en mängd olika områden och att använda denna information som en grunden för motiverade domar och för effektiv problemlösning, (2) att syntetisera olika idéer och information, och (3) att förstå och förmedla idéer tydligt.

Utöver sin grundprogram innehåller Lander ett begränsat antal masterprogram och forskarutbildningskurser som svarar mot kritiska behoven i närområdet och staten. Stöd universitetets roll som läroanstalt och erkänner att stipendium är viktigt att etablera och upprätthålla förträfflighet instruktion, Lander fakultet bedriva vetenskapliga och kreativa aktiviteter som är lämpliga för deras undervisningsområden. Dessutom lärare och personal erkänner Lander ansvar till allmänheten och till den lokala ekonomin, därför universitetet fungerar som en intellektuell och kulturella centrum och samarbetar med olika myndigheter, skolor och företag.

Universitetet, som ligger nära centrum av Greenwood, en liten South Carolina stad, kombinerar urban med landsbygden och traditionell med moderna funktioner. Stolt över sin identitet som en liten, elevcentrerad offentlig fyraårig universitetsutbildning med en vårdande pedagogisk miljö är Lander åtagit sig att gradvis men begränsad tillväxt till en storlek på cirka 3300-3500 studenter. Eftersom eleven framgång beror till stor del på beredskap, förbehåller sig universitetet antagning till de studenter som kan visa tillräcklig förberedelse för högre utbildning, antingen genom en förutspådd GPA eller genom tidigare framgångar vid en annan eftergymnasial institution.

Medan Lander tjänar främst studenter från ett sju länarea (Greenwood, Laurens, Edgefield, Abbeville, McCormick, Newberry, och Saluda) och speglar den demografiska mångfalden i denna valkrets, strävar den att dra studenter från varje region i South Carolina samt från andra stater och länder eftersom en geografiskt spridd befolkning bättre tjänar pedagogiska intressena hos alla studerande. Lander lockar huvudsakligen kvalificerade traditionella heltidsstuderande men även välkomnar icke-traditionella och deltidsstuderande.

Lander University åtagande att utvidga utbildningsmöjligheter till dessa olika valkretsar speglar dess övertygelse om att medborgare i ett fritt samhälle har rätt till berikande fördelarna med högre utbildning.

Fastställd i Lander University Faculty: 19 mars, 1997 Godkänt av Lander University styrelse: 20 MARS 1997 Godkänt av South Carolina kommissionen om högre utbildning: 9 OKTOBER 1997

institutionell effektivitet

Lander University har åtagit sig att ett omfattande program för institutionell effektivitet: avsiktlig, systematisk, analytisk och pågående process att samla in, analysera och fatta beslut baserade på data och information med anknytning till målen för varje enhet och vid universitetet.

Den Office of Institutional Bedömning och effektivitet är ansvarig för samordningen av de bedömnings- och institutionell effektivitet insatser från alla enheter inom universitetet, inklusive akademiska och stödenheter. Den strategiska planen mål Report Card är kulmen på en årlig, universitetsövergripande insats för att avgöra i vilken utsträckning den strategiska planen mål, som definieras av styrelse, som uppnås.

Lander University är ackrediterat av kommissionen på Högskolor i södra Föreningen för skolorna (SACSCOC) att tilldela studentexamen och magisterexamen.

Den Lander University Story

Lander University grundades som en högskola för kvinnor genom Methodist prästen Samuel Lander 1872, som William Kvinna College i Williamston, South Carolina. Det förblev en privat institution för 26 år.

År 1898 fick högskolan stöd av South Carolina konferensen för Methodist Episcopal Church, South. År 1904 var högskolan flyttade till Greenwood, SC, och döptes Lander College för att hedra sin grundare.

Män antogs 1943, och institutionen är nu helt coeducational.

År 1948, när Metodistkyrkan konferensen, i enlighet med en politik för konsolidering i sin utbildning insatser, beslutat att avsluta stöd för Lander College, intresserade medborgare från Greenwood bildade Lander Foundation som en ideell bolag och hyrda högskolan från kyrkan.

År 1951, län Greenwood fått College namn och egendom från Methodist konferensen. South Carolina generalförsamling skapade Greenwood County Education Commission, känd som The Lander Foundation, för att tjäna som styrelsen för kontroll för College. Lander blev därmed den enda fyraårigt liberal arts college i USA ska styras och finansieras av en länsstyrelse.

Den 1 juli 1973 kom Lander College under kontroll av styrelsen för den statliga Högskolor of South Carolina, vilket gör Lander ett statligt stöd college. Den State College styrelse styrs Lander, College of Charleston, och Francis Marion College. Den 1 juli 1988, styrningen av Lander var utövas av Lander College styrelse.

Den 1 juli 1992 genom inverkan av styrelse, institutionen blev Lander University.

Universitetet har delgivits av tolv presidenter: Samuel Lander (1872-1904); John O. Willson (1904-1923); B. Rhett Turnipseed (1923-1927); RH Bennett (1927-1932); John W. Speake (1932-1941); John Marvin Rast (1941-1948); Boyce M. Grier (1948-1966); E. Don Herd, Jr. (1966-1973); Larry A. Jackson (1973-1992); William C. Moran (1992-2000); Daniel W. Ball (2000-2015); och Richard E. Cosentino (2015-present).

Lander University prenumererar på en politik för lika utbildning och sysselsättning möjligheter för alla.

Delstat Foundation

Sedan dess födelse 1948 har delstaterna Foundation spelat en viktig roll i livet för Lander University. För 25 år, var Stiftelsen beslutsprocessen styrelse universitetet. När Lander flyttat från privat till statligt stöd 1973, var Lander Foundation omorganiserades till en oberoende, ideell organisation som arbetar enbart för att stödja Lander.

Som en offentlig institution, får Lander University statliga medel för att säkerställa att studenterna är försedda med en stark, grundutbildning. Lander, dock, har åtagit sig att erbjuda en utbildning som går utöver grunderna.

Vänner till Lander som delar denna vision bidrar genom nämnda Lander Foundation, den finansiering som gör skillnaden mellan en mycket bra utbildning och en som är alldeles utmärkt.

Att göra en skillnad, det är vad Lander University och delstaterna Foundation handlar om.

Platser

  • Lander University 320 Stanley Ave. Greenwood, SC 29649-2099, , Greenwood

Frågor