Keystone logo
IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

Introduktion

Vilken IU gör annorlunda?

Med över 100 000 studenter från mer än 153 länder är IU International University of Applied Sciences Tysklands största universitet. De erbjuder statsackrediterade, högkvalitativa kandidat-, master- och MBA-program som undervisas på engelska – med ett helt nytt tillvägagångssätt.

IU s campusprogram i Berlin och Bad Honnef ger en strukturerad men ändå flexibel studieupplevelse så att du kan balansera studier, arbete och privatliv i Tyskland. Med ett schema som blandar personliga handledningar och självstudier online kan du fördjupa dig i ett främmande land samtidigt som du bygger ditt sociala och professionella nätverk.

På vart och ett av IU s campus i Berlin och Bad Honnef kommer du att vara en del av ett verkligt levande och internationellt samhälle. De moderna campusfaciliteterna, stödjande inlärningsmiljön och roliga campusaktiviteter låter dig uppleva studentlivet i Tyskland till fullo samtidigt som du arbetar hårt för att uppnå dina mål.

På dagar utanför campus kan du också skräddarsy ditt lärande tack vare IU :s helt integrerade digitala plattform och innovativa lärverktyg som innehåller AI-teknik som ChatGPT och Syntea . När du har avslutat dina studier kommer du också att vara berättigad till ett 18-månaders efterstudievisum för att börja en karriär i Tyskland.

Ta reda på mer om IU .

Lyckas globalt med IU

Med IU kan du öppna dörrar till karriärmöjligheter över hela världen . Deras statligt ackrediterade program kommer att utrusta dig med branschrelevant kunskap och efterfrågade färdigheter så att du kan sticka ut på den globala arbetsmarknaden. Att studera på IU ger dig också tillgång till deras exklusiva karriärtjänster online och evenemang och kopplar dig till deras globala nätverk av akademiska partners så att du kan studera i USA, Kanada eller Australien.

Varför IU ?

 • Blandat lärande: Delta i handledningar på campus endast 2-3 gånger i veckan.
 • Flexibel: Studera online enligt ditt eget schema under resten av veckan.
 • Utforska arbetsstudiealternativ i Tyskland: upp till 20 timmar per vecka medan du studerar
 • Karriärinriktad: IU tillhandahåller specialiserade utbildningsprogram inom högefterfrågade områden.
 • Kurser: kombinera teori och praktisk tillämpning genom verkliga fallstudier.
 • Kickstarta din karriär i Tyskland: efter examen med ett 18-månaders efterstudievisum.
 • Alla program är ackrediterade: enligt tyska och EU-standarder inom utbildning.
 • IU grader är internationellt erkända och kan omvandlas till utländska motsvarigheter för arbete eller vidare studier.
 • Erkänd av WES Canada & US och medlem av Association of Indian Universities (A IU ).

IU :s uppdrag

Det som driver IU är det som driver dig: IU designar sina program för att vara så flexibla och innovativa som möjligt – utan att ge avkall på kvaliteten. De levererar specialistkompetens och innovativa läromedel samt fokuserar på utmärkta studenttjänster och professionell rådgivning. IU :s program levererar ämnesspecifika kunskaper och mjuka färdigheter med ett framtidsorienterat förhållningssätt och digitala verktyg för att förbereda akademiker för det internationella näringslivet.

Campus funktioner

Bor i Tyskland

Tyskland anses vara en av de bästa studiedestinationerna i världen och i hjärtat av Europa. En ledare inom innovation, affärer och teknik, karriärmöjligheter med en tysk examen är mångsidiga och långtgående. Tyskland är också välkomnande för internationella proffs och erbjuder ett 18-månaders efterstudievisum till studenter som genomför sin sista termin i Tyskland.

IU Campus

På IU kan du välja mellan två moderna campus i Berlin och Bad Honnef, var och en utrustad med toppmoderna faciliteter, utbildningsutrymmen och bibliotek. Upplev den pulserande Berlin-scenen eller slå dig ner i den vänliga miljön i Bad Honnef, där boende på campus finns tillgängligt. Gå med i klubbar och sällskap, koppla av i sociala områden och omfamna det stödjande internationella samfundet under hela din utbildningsresa.

Stöd till studenter

När du arbetar mot dina mål på IU hittar du ett starkt stödsystem med hjälpsamma studievägledare, experter på karriärkontor och kunniga handledare. Dessa vänliga proffs guidar dig genom din akademiska resa, från att välja kurser till att hitta praktikplatser och jobbmöjligheter.

Balans mellan studier och liv

På IU kommer du att njuta av en hälsosam balans mellan studier och liv genom en blandad inlärningsmodell på campus som kombinerar klasser i små grupper och självstudier online. Detta flexibla tillvägagångssätt låter dig effektivt hantera studier, arbete och privatliv, samtidigt som du engagerar dig i ett mångsidigt internationellt samhälle och eftersträvar arbetsstudiemöjligheter, såsom deltidsjobb eller praktik, och på så sätt berikar din övergripande studieerfarenhet utomlands.

  Gratis webbseminarium och frågor och svar

  Webbseminarium: Studera online med IU 15:00 - 15:45 (CEST)

  Visumkrav

  • Studenter med EU-medborgarskap som planerar att delta i föreläsningar på campus under en del (eller hela) sina studier, behöver inget uppehållstillstånd för att komma in i Tyskland.
  • Studenter utan EU-medborgarskap som planerar att delta i föreläsningar på campus under en del (eller hela) sina studier måste skaffa ett giltigt uppehållstillstånd för att kunna studera i Tyskland.

  * Detta gäller endast studenter som vill gå en termin eller fler på campus i Tyskland. Studenter som planerar att genomföra alla sina studier online via IU virtuella campus behöver inte skaffa uppehållstillstånd – oavsett medborgarskap.

  Om du har några frågor angående ansökningsprocessen för uppehållstillstånd, vänligen kontakta IU :s studierådgivningsteam.

  Stipendier och finansiering

  Förändra din framtid med IU - ansök och spara upp till 25%!

  IU letar alltid efter nya sätt att hjälpa dig att kombinera högkvalitativ och tillgänglig utbildning, oavsett dina omständigheter.

  Gå med på ett av dess campus i Bad Honnef eller i Berlin och njut av IU :s unika tillvägagångssätt som gör att du kan hitta en balans mellan dina akademiska sysselsättningar, arbetsåtaganden, sociala interaktioner och utforskningen av en ny kontinent samtidigt som du arbetar mot dina framtida mål.

  Ansök idag så får du chansen att få upp till 25 % rabatt på dina studier på campus!

  Ranking

  Ackrediteringar, rankningar och medlemskap

  Ackreditering

  IU International University of Applied Sciences har fått systemackreditering från EQAR, FIBAA, German Accreditation Council och German Council of Science and Humanities. Detta innebär att deras kurser, fakulteter och läromedel uppfyller de rigorösa standarder som ställts upp enligt europeiska akademiska riktlinjer och att de nu kan ackreditera sina egna program.

  Priser och rankningar

  IU är det första tyska universitetet att få 99/100 på QS Stars Report, men de toppade också 6 av 25 kategorier i Tysklands största universitetsranking av CHE. IU s online MBA-program rankades nyligen på 26:e plats i Europa i den prestigefyllda QS Online MBA-rankingen, en imponerande prestation och ett erkännande på den internationella scenen.

  Medlemskap

  IU är medlem i Business Graduate's Association, Online Learning Consortium, AASCB och UNESCO:s Global Education Coalition. Dessa medlemskap ger dem kopplingar till andra institutioner, företag och icke-statliga organisationer samt högklassiga utbildningar och utvecklingskurser för livslångt lärande. Genom att utnyttja den senaste tekniken hjälper IU elever i behov att fortsätta sin utbildning och fortsätta livslångt lärande

  Sedan april 2023 är IU medlem i Association of Indian Universities (A IU ), den största universitetsföreningen i världen med utländska universitet som associerad medlem. IU är också den enda europeiska medlemmen i Association of African Universities (AAU), ett nätverk av över 420 universitet och forskningscentra från hela den afrikanska kontinenten

  Globalt erkännande och akademiska partners

  Globalt erkännande

  Eftersom IU erkänns av WES Canada och USA, kan deras examina omvandlas till poäng enligt lokala akademiska standarder i Canadian Immigration Point System och American Immigration Assessment Scheme.

  Akademiska partners

  Genom partnerskap med akademiska institutioner från hela världen erbjuder IU ett mer prisvärt sätt för studenter att studera och bo utomlands. IU Study Abroad Alliance låter studenter påbörja en examen online vid IU och slutföra den vid ett partneruniversitet i USA, Kanada, Australien eller Europa, där karriärmöjligheterna finns rikliga

  Studentberättelser

  Platser

  • Bad Honnef

   Mülheimer Str. 38, 53604, Bad Honnef

   • Berlin

    Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

    • Berlin

     Berlin, Tyskland

     Frågor