Keystone logo
IPADE Business School Heltid MBA
IPADE Business School

Heltid MBA

22 Months

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Vårt MBA-program på heltid erbjuder dig en utbildning som är både akademisk och människofokuserad, som utvecklar din chefspotential och uppmuntrar professionell tillväxt.

Under loppet av 22 månader kommer du att uppleva en transformation baserad på inlärningsfaser. Programmet börjar med en period av intellektuell tillväxt under vilken du kommer att utveckla färdigheter och kunskaper om teknikerna och konsten att leda ett företag. I nästa fas kommer du att omsätta den kunskapen i praktiken. Slutligen kommer du att ges möjlighet att delta i en internationell lärandeupplevelse.

IPADE kommer du att vara en del av en global lärandegemenskap som består av mycket begåvade unga yrkesverksamma som kommer att utmana dig att tänka bortom dina gränser. Denna gemenskap kommer att förbereda dig för de komplexa ansvarsområden som följer med ledarskap i affärsvärlden.

Vi hoppas kunna välkomna dig till vårt MBA-program på heltid.
Julián Sánchez García
Heltid MBA Corporate Director

Varför IPADE?

MBA-programmet på heltid är utformat för att utveckla de färdigheter som krävs för att möta toppledningens ansvar. Deltagarna kommer att genomgå en djupgående förvandling, och denna utbildning kräver ett tvåårigt engagemang för professionell och personlig utveckling.

Programdeltagare får ett professionellt uppsving som leder till bättre prestationer och ökad ledarskapsförmåga. IPADE-examinerade sticker ut bland sina kamrater på grund av deras högt utvecklade globala affärsvision och deras djupa känsla av socialt syfte som alltid måste följa med att leda ett företag.

IPADEs MEDE-program använder Case Method och ytterligare undervisningsverktyg för att ge en intensiv formativ upplevelse fokuserad på att bygga färdigheter och förvandla ledare.

Akademisk struktur

Första året

Programmets första år är i första hand inriktat på en fördjupning av olika ledarskapsområden. Under denna period skaffar deltagarna de tekniska verktyg som krävs för utmärkt ledning. Tillsammans med dessa hårda färdigheter kommer deltagarna att lära sig om ledarskap och lagarbete.

Sommarpraktik

Mellan sitt första och andra år måste MBA-deltagare på heltid genomföra ett sommarpraktikprojekt med ett företag. Projektet är tänkt som en praktisk inlärningsprocess där studenterna får möjlighet att tillämpa mycket av det de har lärt sig under programmets första år i verkliga affärssituationer.

Andra året

Andra året betonar utvecklingen av en global vision, strategiska beslutsprocesser och andra så kallade mjuka färdigheter. Under den fjärde trimestern väljer studenterna bland 40 internationella handelshögskolor för sina internationella utbyteserfarenheter. Under den sjätte trimestern kan studenterna välja fyra valbara kurser fokuserade på de senaste globala affärstrenderna.

Metodik

Med hjälp av fallmetoden förbättrar deltagarna sina ledaregenskaper genom att utöva upptäckt, analys och diagnos av verkliga affärsproblem.

MBA-programmet på heltid hjälper deltagarna att utveckla sin förmåga att fatta korrekta beslut, utöva flexibilitet och öppenhet och bygga upp den karaktärsstyrka som krävs för varje ledningsåtgärd.

Casemetoden använder akademiskt material (business case) baserat på verkliga organisatoriska utmaningar som analyseras ur olika perspektiv. Denna process är uppdelad i tre steg: personlig studie, lagarbete och en plenarsession ledd av en expertprofessor.

Med hjälp av fallen och medföljande tekniska anteckningar får deltagarna nödvändig kunskap om grunderna för företagsledning. Gästföreläsare och gästprofessorer ger ytterligare praktiska input, expertis och livserfarenhet.

1. Personlig studie

Deltagarna använder sin personliga erfarenhet av den skisserade situationen för att bedöma frågorna och göra en handlingsplan.

2. Lagarbete

Teamet av deltagare kombinerar sin personliga och plenumanalys för att fatta beslut som om de vore företagets styrelse.

3. Plenarsession

Fallet analyseras med hjälp av input från hela klassen under ledning av en expertprofessor.

Ingångskrav

 • Kandidatexamen.
 • 3 års arbetslivserfarenhet.
 • Kunskaper i engelska:
  • TOEIC (minst 850 poäng);
  • TOEFL IBT (minst 100 poäng);
  • TOEFL PBT (minst 600 poäng);
  • IELTS (minst 6,5 poäng);
 • IPADEs Management Skills Test, GMAT (minst 600 poäng) eller GRE (minst 150 poäng per avsnitt).

Antagningsprocessen

 1. Tidsbeställning: Din första kontakt med IPADE: ett evenemang, ett möte, en frukost eller ett Skype-samtal (för utländska sökande).
 2. Tenta: För tentamen kan du förbereda dig med vår onlinekurs. Fråga antagningsteamet för detaljer (glöm inte att fylla i "Elektronisk ansökan").
 3. Intervjuer: Intervjuer med programledare (glöm inte att ta med din dokumentation).
 4. Kommitté: Antagningskommittén kommer att avgöra om du blir antagen eller inte och du kommer att få ett brev som informerar dig om resultatet.
 5. Anmälan: När du är antagen måste du betala anmälningsavgiften för att få din plats säkerställd och för att ansöka om stipendier och ekonomiskt stöd.
 6. Stipendium och finansiering : Du kan börja ansöka om stipendier och finansiering. Be om information från antagningsteamet.

Antagningar

Ackrediteringar

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Internationell MBA
  • Ramat Gan, Israel
 • MBA International Management - Affärsstrategi
 • MBA i distansutbildning
  • Online