Keystone logo
IPADE Business School

IPADE Business School

IPADE Business School

Introduktion

Om IPADE

IPADE är en institution fokuserad på kunskapsskapande och utbyte. Vi är en organisation som ständigt utvecklas och förändras för att spegla den moderna världen.

Våra program är fokuserade på att svara på utmaningarna i en ständigt föränderlig, globaliserad värld. IPADE är inte begränsad till teknisk expertis eller till ett enda affärsområde. Vi är en utbildningsinstitution i strävan efter kunskap, sanning och främjande av ett grundläggande mänskligt fokus hos de företagsledare som vi utbildar.

Med hjälp av fallmetoden och en studentcentrerad undervisningsmodell främjar vi analys-, diagnostik- och planeringsförmågan som gör det möjligt för chefer att reflektera över sina verksamheter och på sig själva för att effektivt fatta beslut och på ett humant sätt leda sina organisationer.

IPADE i en blick

Historia

IPADE Business School grundades 1967.

171561_1.png

171563_2.png

Fakultet

Våra 11 akademiska avdelningar deltar i utbildningen av deltagare från de olika IPADE-programmen.

Alumni

Över 37 000 studenter har examen från IPADEs klassrum. Det är en utvald grupp affärsmän från olika sektorer med olika intressen, som delar IPADE som en nodpunkt. för IPADE utgör sina studenter det viktigaste värdet.

ackrediteringarIPADEs kvalitet och konsistens har gjort det möjligt att få tre av de internationella ackrediteringar som tilldelas världens viktigaste handelshögskolor.Rådgivande kommittéIPADE Business School har främjat den internationella dialogen genom att involvera två av de mest prestigefyllda handelshögskolorna i världen: Harvard Business School och IESE Business School.

Metodik

Med hjälp av fallmetoden kompletterar deltagarna sin ledarskap genom att utöva detektering, analys och diagnos av verkliga affärsproblem.

Fallmetoden använder akademiska material (affärssaker) baserat på verkliga organisatoriska utmaningar analyseras ur olika perspektiv. Denna process är indelad i tre steg: personlig studie, lagarbete och en plenarmöte ledd av en expert professor.

Med utgångspunkt i fallen och medföljande tekniska noteringar förvärvar deltagarna den nödvändiga kunskapen om de grundläggande principerna för företagsledningen. Gästhögtalare och gästprofessorer ger ytterligare praktiska insatser, kompetens och livserfarenhet.

1. Personlig studie

Deltagarna använder sin personliga erfarenhet av situationen för att bedöma frågorna och göra en handlingsplan.

2. Lagarbete

Gruppens deltagare kombinerar sin personliga och plenaranalys för att fatta beslut som om de var företagets styrelse.

3. Plenarsession

Fallet analyseras med inmatning från hela klassen under ledning av en expertprofessor.

171569_8.png

Socialt arbete

El Peñón Foundation och Colegio Montefalco är två utbildningsinstitutioner för missgynnade familjer som bor i östra Morelos-staten. Båda skolorna är en del av IPADEs initiativ för socialt ansvar. Institutionen för institutionell utveckling kopplar både deltagare och alumner till de specifika initiativ som skolorna förespråkar för att stödja utbildningen av barn, ungdomar och deras familjer.

Platser

  • Mexico City

    Floresta No. 20 Col. Clavería, Del. Azcapotzalco Mexico City, C.P. 02080, , Mexico City

  • Monterrey

    Blvd. Díaz Ordaz No. 100, Col. Privada Sta. María, Monterrey, N.L., C.P. 646550, , Monterrey

Program

Frågor