Keystone logo
INSEAD Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA)
INSEAD

Tsinghua- INSEAD Executive MBA (TIEMBA)

22 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Sep 2024

USD 125 000

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Tsinghua - INSEAD Executive MBA (TIEMBA) är ett unikt partnerskap mellan INSEAD , en av världens ledande handelshögskolor, och Tsinghua, ett av Kinas mest prestigefyllda universitet. Programmet äger rum över INSEAD tre campus i Singapore, Abu Dhabi och Fontainebleau (Frankrike) och Tsinghuas campus i Peking.

Som deltagare kommer du att utbyta perspektiv inom en elit, dynamisk, kulturellt mångfaldig klass av erfarna chefer och vara en del av två kraftfulla alumnätverk. TIEMBA är där livsförändrad ledarutveckling möter teknisk behärskning av viktiga affärsdiscipliner. Och båda har en omedelbar effekt på din organisation. Det är det bästa från öst och väst, lärande och arbete, teknisk kunskap och mjuka färdigheter - i ett enda program.

TIEMBA-fördelen

Två grader från två prestigefyllda affärsskolor

Du kommer att få två ledarexaminer från två högsta institutioner i Kina och i världen.

Port till globala nätverk

INSEAD ger dig tillgång till ett internationellt alumni-nätverk, medan Tsinghuas alumni-community är nyckeln till att öppna många dörrar i Kina.

Världsexperter som fakultet

Tillgång till verkligt högsta fakultet som levererar en robust läroplan genom ett rikt utbud av inlärningsstilar.

Deep Leadership Insights

Vårt ledarutvecklingsprogram körs genom hela programmet och tar ledarskapskompetens till nästa nivå.

Lär dig av olika deltagare

Lär dig tillsammans med och från klasskamrater som har en mängd global erfarenhet.

Två prestigefyllda skolor

Tsinghua-universitetet

Att studera vid Tsinghua University är att gå med i en institution vars historia är sammanflätad med Kinas extraordinära ekonomiska tillväxthistoria under de senaste decennierna. Faktum är att grundläggande dekan för School of Economics and Management (SEM), professor Zhu Rongji, blev Kinas femte premiär 1998. Idag hans vision om en skola där Kinas affärselit kunde lära sig om bästa globala praxis och dess implementering i den kinesiska ekonomin är en verklighet. Tsinghua SEM har blivit en av världens mest hyllade affärsskolor: en magnet för entreprenörsverksamhet och enastående yrkesverksamma från hela Kina och utanför.

INSEAD

INSEAD är en av världens största och högst rankade forskarskolor. Ännu viktigare är det en unik miljö som samlar människor och idéer från olika kulturer för att förändra liv och förändra organisationer. Ett globalt perspektiv och kulturell mångfald återspeglas i alla aspekter av dess forskning och undervisning på tre campus med lika status i tre världsregioner. Varje år INSEAD INSEADs 145 sakkunniga fakulteter från mer än 40 länder över 1 300 masterdeltagare, medan mer än 10 000 chefer dras till dess campus för att delta i Executive Education.

Fem campus

5 veckor i Peking, Kina (Tsinghua)

I den idylliska miljön i den före detta kungliga trädgården i Qing-dynastin i nordvästra Peking blandar detta berömda vackra campus traditionell kinesisk och modern västerländsk arkitektur med vilsamma grönområden och vattendrag. Det är också hjärtat i stadens akademiska Haidian-distrikt.

3 veckor i Singapore ( INSEAD )

INSEAD Asia Campus ligger bara 10 minuter från Singapores centrala affärsdistrikt. Med några av världens mest prestigefyllda företag som lokaliserar sitt asiatiska huvudkontor i Singapore är INSEAD redo för enkel tillgång till blomstrande företag i denna högväxtregion.

2 veckor i Fontainebleau, Frankrike ( INSEAD )

I utkanten av charmiga, historiska Fontainebleau - men mindre än en timme från det livliga centrum i Paris ligger INSEAD ursprungliga campus i en av Europas vackraste skogar. Det är det perfekta stället att gå tillbaka från ditt krävande yrkesliv och fokusera på din personliga utveckling.

1 vecka i Abu Dhabi ( INSEAD )

INSEAD campus i Mellanöstern ligger vid ADGM-torget på ön Al Maryah, Abu Dhabis nya internationella finanscentrum och en livlig affärs- och livsstilsdestination. Detta är helt utformat för att chefer ska lära sig och presenterar en helt ny värld av möjligheter för ledarutbildning.

1 vecka i Shenzhen, Kina (Tsinghua)

Shenzhen-campus ger Tsinghua universitets historiska närvaro och förstklassiga affärsutbildningsprogram i landets söder och drar nytta av den blomstrande stadens dynamiska och entreprenörsanda. Närheten till Hong Kong, ett finansiellt knutpunkt i världen, ger oöverträffade möjligheter för campusgemenskapen.

Antagningskriterier

Du kan ansöka till TIEMBA via INSEAD eller Tsinghua University. I vilket fall som helst är kriterierna och processen desamma.

Erfarenhet och potential

Vi letar efter personer med både ledarerfarenhet och ledarskapspotential. Medlemmar i vår nuvarande klass har i genomsnitt 12 års arbetslivserfarenhet (med minst åtta års yrkeserfarenhet efter forskarutbildning), inklusive flera års ledande team och / eller projekt. Lika viktigt har de önskan och potentialen att utmärka sig som ledande företagsledare.

Akademisk förmåga

TIEMBA är intensiv, rigorös och utmanande. Så vi insisterar på en solid akademisk grund - vanligtvis visat med en kandidatexamen eller motsvarande från en erkänd högskola eller universitet, och GMAT- eller TIEMBA-tentamen.

Internationell synvinkel

Våra deltagare förväntas dela tvärkulturella upplevelser som andra kan lära av. Det är därför vi letar efter människor som har bott, arbetat eller studerat utomlands - eller som arbetar för internationella företag med kunder, leverantörer eller andra intressenter utomlands.

Asien-fokus

Programmet är utformat för personer med ett starkt intresse eller erfarenhet av asiatiska affärer. Det passar bäst för människor som bor och arbetar i regionen (eller planerar att) - eller vars arbete har ett särskilt fokus på Asien.

Finansiera din TIEMBA

TIEMBA-programmet är en betydande investering i din tid och pengar. När det gäller alla andra investeringar måste du utvärdera och förutse dessa kostnader - och de troliga fördelarna - mycket noggrant.

De flesta deltagare finansierar sitt program med en kombination av personligt sparande eller familjestöd, sponsring av en arbetsgivare, stipendier och lån.

En värld av möjligheter

Både Tsinghua och INSEAD erkänns av företag världen över som rika källor till talang och verkställande utveckling. Tillsammans tillhandahåller vi en karriärutvecklingsplan som stöder din karriärresa från programmets första dag till examen.

Vi förstår de olika karriärbehov som TIEMBA-deltagare har. Oavsett om du vill ta nästa steg i din organisation och maximera din karriärpotential eller utforska en karriärförändring, samarbetar vårt team med dig för att ge vägledning och stöd under din resa.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Global Executive MBA
  • Valbonne, Frankrike
  • Belo Horizonte, Brasilien
  • + 6 Mer
 • Digital Executive MBA
  • Montpellier, Frankrike
 • Online MBA
  • Online