Keystone logo
International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

Introduktion

Campus ligger i Genève, Schweiz, mitt i Europa och ett nav för internationell politik och affärer, nära flygplatsen och cirka 5 km från stadens centrum. IIG har studenter som representerar över 60 nationaliteter vilket ger en verkligt mångkulturell miljö.

International Institute in Geneva är engagerade i excellens inom utbildning och professionell förbättring.

Institutets mångkulturella studentkår, fakultet och dynamiska miljö bidrar till skapandet av en ram där studenterna skaffar sig en global utbildning.

Programmen har utformats för att skapa en sund balans mellan teoretiska grunder och praktiska tillämpningar genom användning av verkliga affärsfrågor och besök hos stora multinationella företag i regionen.

Klasserna är små för att möjliggöra gruppdiskussioner och ge mer individuell uppmärksamhet. International Institute in Geneva har åtagit sig att hjälpa studenter att nå sin fulla potential. Fakulteterna har relevant erfarenhet av industri och näringsliv på högre nivå, kombinerat med en stark akademisk bakgrund.

Undervisningsmetoderna vid International Institute in Geneva är innovativa och understryker vikten av att få ett internationellt perspektiv på frågor som rör management, digitala och internationella relationer.

Användningen av erfarenhetsmässiga inlärningsmetoder som fallanalys och affärssimuleringar säkerställer utvecklingen av analytiska färdigheter, som är kritiska i dagens konkurrenskraftiga och snabbt föränderliga värld.

International Institute in Geneva betonar vikten av interpersonella färdigheter, ledarskap, kommunikation och förmågan att arbeta i mångkulturella team, genom att uppmuntra aktivt klassdeltagande och göra regelbundna presentationer om strategiska ledningsfrågor. I den andan förväntas eleverna arbeta i team för att simulera en situation där de utvecklar en proaktiv attityd och behärskar effektiv kommunikationsförmåga.

IIG s akademiska filosofi betonar utvecklingen av en entreprenöriell inriktning som är relevant för både små och medelstora företag, såväl som stora multinationella företag.

Vision Statement

Att utveckla internationella yrkesmän som har åtagit sig att tjäna ett hållbart samhälle.

Uppdragsbeskrivning

International Institute in Geneva är en stiftelse för högre utbildning som övervakas av den schweiziska federala myndigheten , som tillhandahåller högkvalitativ utbildning för studenters framgång i näringslivet och internationella karriärer.

Institutet är dedikerat till:

 • Utbildning - Ge utbildning i affärer, kommunikation, internationella relationer och handel med en global syn.
 • Excellence - Främja en balans mellan akademiska och praktiska program genom effektiva inlärningsprocesser, personliga studenttjänster och en fakultet som är engagerad i undervisning och forskning.
 • Miljö - Erbjuda en dynamisk inlärningsmiljö, främja mångfald och vara lyhörd för det internationella samhällets förändrade behov.

Internationellt nätverk

International Institute in Geneva har etablerat ett starkt nätverk som utvecklar utbytesprogram med ackrediterade akademiska institutioner över hela världen. Programmet ger möjligheter för studenter från universitet inom IIG -nätverket i:

 • Europa (t.ex. Plymouth University)
 • USA (t.ex. Boston University)
 • Central- och Sydamerika
 • Asien och Mellanöstern
 • afrika

att gå en termin vid IIG och tillgodoräknas vid sin institution.

Det tillåter också IIG studenter (högst två per år) att gå en termin eller en sommartermin vid ett annat universitet och krediteras vid IIG .

Med vissa universitet kan studenter få en dubbel examen med IIG .

Genève, en global stad

Genève tillhör en utvald grupp verkligen ”internationella” städer i världen vilket gör det till en idealisk plats att studera internationell ledning, internationella relationer och digitala medier.

Staden är värd för FN och specialiserade byråer som Världshandelsorganisationen och benämns ofta som huvudstad för fred och diplomati.

Många multinationella organisationer är belägna i regionen på grund av det utmärkta logistiska nätverket och centrala platsen i Genève.

I hjärtat av Europa är det bara en timme med flyg från London, Paris, Bryssel och Milano.

Genève är välkänt som ett av världens största internationella finansiella centra, särskilt för förvaltning av privata kapitaltillgångar.

Genève är ett fönster in i teknikens värld. Det är hem för sådana världsledare som The World Economic Forum (WEF), Hewlett-Packard, Nestlé, Richemont, Procter and Gamble, Caterpillar och Du Pont de Nemours.

International Telecommunication Union och Reuters europeiska kommunikationscenter har också valt Genève som sitt huvudkontor. CERN, som ligger i Genève, är där World Wide Web uppfanns.

Kvaliteten och variationen i Genèves kulturliv, med dess många teatrar, museer och internationella konferenser, gör det till den rätta platsen för att skaffa en global utbildning.

Staden är ett skyltfönster för de mest hyllade namnen inom mode, smycken och urtillverkning, och är hem för bland annat Rolex och Patek Philippe. Genève har ett idealiskt läge vid sjön Lemans strand vid foten av Alperna, och erbjuder utmärkta sportaktiviteter utomhus.

Stadens kosmopolitiska karaktär, med nästan 150 nationaliteter från hela världen, får alla att känna sig som hemma.

Stipendier och finansiering

Varje år delar institutet ut ett begränsat antal stipendier. Urvalskriterierna baseras på tidigare akademiska prestationer (GPA) och ekonomiska behov. Intresserade sökande ska skicka ett förfrågningsbrev tillsammans med ansökningsmaterialet.

Våra kommande evenemang

Öppet hus, företagspresentation med mera!

Ranking

Det International Institute in Geneva ( IIG ) är rankat bland de tio bästa handelshögskolorna i Schweiz och är en ackrediterad akademisk institution som specialiserar sig på affärsutbildning. Institutet erbjuder grund- och forskarutbildning i företagsekonomi, internationella relationer, marknadsföring och kommunikation och internationell handel. Läroplanen har en unik kombination av teoretisk och praktisk undervisning, med särskilt fokus på internationell affärspraxis. Det internationella utbytesprogrammet erbjuder en möjlighet för studenter att studera vid välkända universitet över hela världen. Campus ligger i Genève, Schweiz, mitt i Europa och ett nav för internationell politik och affärer, nära flygplatsen och cirka 5 km från stadens centrum. IIG har studenter som representerar över 60 nationaliteter som ger en verkligt mångkulturell miljö.

Studentberättelser

Platser

 • Geneva

  International Institute in Geneva ICC 20, Rte de Pré-Bois, 1215, Geneva

 • Geneva

  Geneva, Schweiz

  Frågor