Keystone logo
International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

Introduktion

International Graduate Centre (IGC) grundades av HSB Hochschule Bremen – City University of Applied Sciences som en tvärvetenskaplig forskarskola för management och ledarskap. För sökande med en första universitetsexamen erbjuder IGC MBA och magisterexamen inom området internationell och europeisk affär och ledning. Alla program undervisas på engelska.

IGC garanterar en forskarutbildning som tillfredsställer akademiska och jobbkrav i lika mått. Teamorienterade föreläsningar och seminarier i mindre grupper med max 25 studenter underlättar en konstruktiv dialog mellan medlemmarna. IGC har för närvarande cirka 200 studenter från mer än 40 länder. Det internationella nätverket stärks av gästföreläsare från många av våra internationella partneruniversitet som erbjuder kurser, föreläsningar och bidrar till våra studenters interkulturella kompetens. Många av våra föreläsare kommer från ledningen för toppföretag i Europa och kommer att ge dig en inblick i olika företag och verksamhetsområden. IGC är en del av International Business School Alliance (IBSA) med fyra partneruniversitet (belägna i USA, Spanien, Frankrike och Tyskland) som framgångsrikt erbjuder ett unikt dubbelexamensprogram.

Varför studera på IGC?

 • IGC är en del av HSB Hochschule Bremen - City University of Applied Sciences, ett offentligt tyskt universitet med över 200 år av tradition.
 • Med studenter från för närvarande mer än 40 nationer på vårt campus, står IGC för levd internationalitet.
 • Bremen är som en livlig studentstad, rik på tradition och historia, tillägnad framtidsinriktad vetenskap och forskning, såväl som industri, handel och kulturell mångfald.
 • Studera och stanna – efter examen kan du ansöka om ett "jobbsökande visum" som gör att du kan börja din karriär i Tyskland och Europa.
 • International Student Assistance-teamet (ISA) hjälper dig gärna från första början i frågor som inskrivning, stadsregistrering och att hitta boende.
 • International MBA (dual degree) är ett EFMD-ackrediterat program.

Platser

 • Bremen

  International Graduate Center Hochschule Bremen Langemarckstr. 113, D-28199, Bremen

  Frågor