Keystone logo
© HTW Berlin, Alexander Rentsch
HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

HTW Berlin University Of Applied Sciences

Introduktion

De HTW Berlin

Berlins största yrkeshögskola

Med en studentkår på mer än 13 000 är Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin det största yrkeshögskolan i Berlin. Med cirka 70 kandidat- och masterkurser i teknik, ekonomi, informationsteknologi, kultur och design är utbudet av kvalifikationer som vi tillhandahåller imponerande. Både kompakta och praktikinriktade, våra examenskurser kan kompletteras med undervisning i främmande språk och nyckelfärdigheter. Universitetsrankningar har konsekvent etablerat oss som en av de ledande leverantörerna av en modern och professionell utbildning. Våra faciliteter inkluderar ett välsorterat bibliotek, en modern datorcentral och ett varierat utbud av sportaktiviteter.

Ett prisbelönt universitet

HTW Berlin har ett utmärkt akademiskt rykte och har fått många priser för exceptionell innovation inom universitetssektorn; för våra interna förvaltningsreformer; de konsult- och servicepaket som erbjuds till små och medelstora företag och nystartade företag; och för vårt engagemang för jämställdhet och barriärfrihet. Universitetsrankningar har konsekvent etablerat oss som en av de ledande leverantörerna av en modern och professionell utbildning.

Studier, undervisning och forskning på två orter

Studier, undervisning och forskning vid HTW Berlin utförs på två platser: Treskowallee campus i Karlshorst och Wilhelminenhof campus i Oberschöneweide. Båda platserna har en lång och stolt historia: de kulturminnesmärkta byggnaderna på Treskowallee campus fungerade tidigare som en skola och under DDR, som College of Economics. Wilhelminenhof campus har en lång och rik tradition som ett centrum för industriell innovation. Beläget i Berlins sydöstra del var det värd för två kända företag, Allgemeine Elektrizitäts-Gesellschaft (AEG) och Kabelwerke Oberspree (KWO).

Platser

 • Berlin

  Treskowallee 8, 10318 Berlin, Germany

  • Berlin

   Treskowalle 8, 10318, Berlin

   Frågor