Keystone logo
HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

HEC Paris in Qatar

Introduktion

Qatar: Driving the Future

Qatar är en av de snabbast växande ekonomierna i världen och är därmed ett mycket attraktivt affärsmål.

Den ekonomiska tillväxten i Qatar har huvudsakligen baserats på petroleum- och naturgasindustrin. Enligt Qatar National Vision 2030 är den ekonomiska politiken dock inriktad på att utveckla icke-energisektorer. Målet är att omvandla den nuvarande koldioxidbaserade ekonomin till en avancerad, konkurrenskraftig och kunskapsbaserad ekonomi.

HEC Paris in Qatar

HEC Paris anslöt sig till Qatar-stiftelsen i juni 2010 och förde världsledande Executive Education-program och forskningsaktiviteter till Doha och regionen. Det är den första europeiska partnern i Education City.

I detta sammanhang erbjuder HEC Paris en komplett portfölj av managementprogram, inklusive Qatars första internationella Executive MBA (rankad som 1: a världen över av Financial Times 2019), en specialiserad magisterexamen i strategisk affärsenhetshantering , samt ledning utan examen program för chefer, i form av Executive Short Programs. En av världens främsta leverantörer av Executive Education-program under de senaste 8 åren. HEC Paris erbjuder också skräddarsydda program för enskilda företag.

Programmen och forskningsverksamheten för HEC Paris in Qatar bygger företagens konkurrenskraft inom den globala ekonomin och är helt anpassade till Qatar National Vision 2030 för att stödja omvandlingen av Qatar till en avancerad, konkurrenskraftig och kunskapsbaserad ekonomi.

Dela vår akademiska kunskap

HEC Paris har drivit ett forskningskontor i Qatar under ett antal år. Det främjar HEC Paris bidrag till den kunskapsbaserade ekonomin i Qatar och berikar våra ledarutvecklingsprogram. Forskningskontoret skapar toppmoderna insikter och lösningar inom ledarskap, ledning och vuxenutbildning. Vi anordnar tänkande ledarskapsevenemang och publicerar böcker, artiklar, lokala fallstudier och annat multimediainnehåll för att hjälpa våra kursdeltagare i deras inlärningsresor. Vi utför rigorös och tillämpad forskning i Qatar med våra lokala experter och organisationer. Vi har också kontakt med våra lärare och forskningspartners från hela världen för att skapa svar på dagens och morgondagens utmaningar. Därmed säkerställer vi att vår forskning alltid är i linje med behoven och kraven i Qatar National Vision, FN: s Global Compact Principles of Responsible Management Education (PRME) och hållbarhetsmålen (SDG). För ytterligare information, vänligen kontakta professor Wolfgang Amann på [email protected].

Faciliteter

Toppmoderna lokaler i det prisbelönta Tornado-tornet med 52 våningar i West Bay-affärshjärtat i Doha.

Faciliteterna ger en bekväm och lättillgänglig plats för HEC Paris -program samtidigt som de erbjuder spektakulär utsikt över staden.

Partnerskap

Grundades 1995 genom dekret av Hans Höghet Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Father Emir, Qatar Foundation är en privat, ideell organisation.

Qatar Foundations uppdrag är att vårda de framtida ledarna i Qatar. Genom exempel och genom att dela med sig av sina erfarenheter bidrar stiftelsen också till mänsklig utveckling nationellt, regionalt och internationellt. I all sin verksamhet främjar stiftelsen en spetskultur i Qatar och främjar sin roll i att stödja ett innovativt och öppet samhälle som strävar efter att utveckla hållbar mänsklig kapacitet, socialt och ekonomiskt välstånd för en kunskapsbaserad ekonomi.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

  • Doha

    Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825 , , Doha

    Program

    Frågor