Keystone logo
School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg

School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg

School of Business, Economics and Law at the University of Gothenburg

Introduktion

Välkommen till Handelshögskolan!

Handelshögskolan grundades 1923 och har i 100 år format och utbildat såväl människor som världen omkring oss. Skolan har internationellt erkännande som en Triple Crown-ackrediterad skola, ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA. Som student hos oss får du en internationellt ackrediterad konkurrenskraftig utbildning nära kopplad till förstklassig forskning. Vi tror på ett obegränsat förhållningssätt till utbildning där flera perspektiv, internationella erfarenheter, nära samarbete med industrin och ett hållbart förhållningssätt spelar en viktig roll i processen.

Om programmen

I över hundra år har skolan alltid varit förankrad i det lokala näringslivet samt internationellt erkännande, kännetecknat av forskning och utbildning på hög nivå.

Handelshögskolan erbjuder nio kvalificerade masterprogram och ett rikt urval av kandidatprogram. Våra program kombinerar affärer, ekonomi och juridik för att spegla våra kompetenser och svara på efterfrågan från arbetsgivare. Alla program undervisas på engelska.

  • MSc Accounting och Financial Management
  • MSc Ekonomi
  • MSc Finance
  • MSc International Business and Trade
  • Civilingenjör Innovation och Industrial Management
  • MSc Kunskapsbaserat entreprenörskap
  • Civilingenjör logistik och transportledning
  • MSc Management
  • Civilingenjör marknadsföring och konsumtion

Kvalitetssäkring

School of Business, Economics and Law är ackrediterad av EQUIS, AACSB och AMBA, de tre mest prestigefyllda internationella ackrediteringarna för handelshögskolor. Denna Triple Crown-ackreditering innehas av mindre än 1 procent av världens handelshögskolor och säkerställer att din utbildning håller en internationellt hög kvalitet och möter morgondagens krav.

Internationellt förhållningssätt

Vi tillhandahåller en internationell atmosfär som låter dig uppleva andra kulturer, förbättra dina kommunikationsförmåga och bygga ett globalt nätverk av vänner. Du kommer att vara en del av en internationell lärmiljö med klasskamrater och föreläsare från hela världen och du kommer att ha möjligheter att göra utbytesstudier.

Fokus på hållbarhet

Skolan har ambitionen att vara bland de internationella ledande när det gäller att integrera hållbara utvecklingsperspektiv i utbildningen. Arbetet genomsyrar hela Skolan på flera plan, från utbildning och forskning till samarbeten och på campus.

Samarbete med industrin

Vi har starka, etablerade partnerskap med nationella och internationella företag där din utbildning genomsyras av affärsfokus och lägger grunden för framtida jobbmöjligheter.

Varför studera Business i Sverige?

Skolan är belägen i Göteborgs stad, Sveriges näst största stad, känd för sin kultur, sociala liv och entreprenörsanda.

Sverige och det svenska näringslivet har haft stora internationella framgångar under de senaste 100 åren med flera världsberömda toppföretag som IKEA, Volvo, H&M och Spotify för att nämna några. Ett par viktiga framgångsfaktorer är ett innovativt klimat och respekt för andra kulturer och mänskliga sammanhang, vilket resulterar i insikten att det inte finns några generella lösningar på lokala problem. En specifik typ av ledarskap och ett unikt förhållningssätt till kommersiellt företagande har utvecklats där Sverige har fått internationell respekt. Handelshögskolan erbjuder och hjälper till att tydliggöra dessa perspektiv på olika nivåer för att göra våra studenter, morgondagens ledare, förberedda för framtiden.

Platser

  • University of Gothenburg School of Business, Economics and Law P.O Box 600

Program

Frågor