Keystone logo
Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Ghent University - Faculty of Bioscience Engineering

Introduktion

Fakulteten för biovetenskaplig teknik vid universitetet i Gent är en europeisk forskningsledare inom området tillämpad biologisk och biovetenskap eller bioteknik.

Vi utbildar generationer av forskare i spetsforskning och högeffektivt arbete med regeringar och samhällen, industri och icke-statliga organisationer, för att stödja innovation och hållbarhet inom biovetenskap samtidigt som vi hanterar och skyddar naturliga och konstgjorda ekosystem.

Excellens inom forskningsdriven utbildning

Ledande fakultet i Europa inom internationella utbildningsprogram relaterade till biovetenskap, biologiska, fysikaliska och kemiska vetenskaper, med mer än 40 års erfarenhet av internationellt samarbete.

10 goda skäl att studera på vår fakultet

 1. En mängd olika högkvalitativa engelsklärda studieprogram och kurser
 2. Spetskompetens inom forskningsbaserad utbildning garanteras av våra världskända forskarlag som exemplifieras av erkända internationella rankningar
  Universitetet i Gent har rankats i topp 50 av QS World University Ranking för ämnet Jordbruk & Skogsbruk, och i topp 100 för ämnena Biologiska vetenskaper och Miljövetenskap.
 3. Korrekt finansieringsmöjligheter och anmärkningsvärt måttliga studieavgifter
 4. Omfattande karriärstöd och alumnisatsningar
  Vi hjälper våra akademiker i övergången till deras yrkesliv genom ett antal karriärstödjande initiativ. Dessutom blir våra alumner en del av vår UGent-gemenskap och njuter av våra alumntjänster.
 5. En välkomnande internationellt orienterad studie- och boendemiljö
  Gents universitet är mycket aktiva i ERASMUS Mundus och andra internationella utbildningsprogram och lockar därmed aktivt internationella studenter. Universitetet har 12 % internationella studenter (och 39 % internationella doktorander!).
  Staden Gent är en medelstor studentstad med en rik historia, ett pulserande kulturliv och en dynamisk och modern ekonomisk drivkraft.
 6. Ett trevligt och centralt beläget fakultetscampus
  Fakulteten för biovetenskap är belägen på ett rymligt campus inom gångavstånd från den historiska stadskärnan.
 7. Tillräckliga och prisvärda studentbostäder
  Universitetets bostadskontor hyr ut rum, studior och lägenheter. Det vänder sig till internationella studenter, personal och besökare. Vi hjälper även till med att hitta ett rum på den privata hyresmarknaden.
 8. Ett brett utbud av studentrestauranger
  Gents universitet har ett brett utbud av studentrestauranger, alla belägna i närheten av fakulteterna. Service och mat håller hög kvalitet, priserna är de lägsta i stan. Du kan också hitta gott om möjligheter till mat och dryck i staden.
 9. Gott om universitetsidrottsanläggningar
  Gents universitet har ett fullt utrustat sportcenter, med tre stora och två små salar för inomhusaktiviteter, en 25-meterspool, en instruktionspool, två bastur och mycket mer! Särskild uppmärksamhet ägnas åt idrott för elever med funktionshinder. Universitetet erbjuder även individuella stödtjänster och rådgivning för studenter som är aktivt engagerade i toppidrott.
  Några av de sporter som kan utövas är aerobics, aikido, basket, bujutsu, crossfit, fitness gym, badminton, löpning, dykning, BBB, handboll, hockey, jazzdans, jogging i grupp, judo, karate, kajakpaddling, korfboll, minifotboll, rugby, segling, simning, bordtennis, tennis, volleyboll, vattenpolo, yoga, Zumba, etc.
 10. En mängd kultur- och fritidsmöjligheter vid universitetet och i staden Gent
  Gent har ett levande kulturellt och socialt liv som studenter kan njuta av eller aktivt delta i. Dessutom är Gent bekvämt beläget i centrum av Europa på mindre än 2 timmars resa från de kulturella höjdpunkterna i Paris, London och Amsterdam.

Ranking

Platser

 • Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000, Ghent

Frågor