Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Introduktion

DetEuropean University of Post-Industrial Cities (UNIC) grundades 2020 med målet att erbjuda en inkluderande utbildning för en ny generation studenter. En allians av tio europeiska universitet baserade i postindustriella städer och finansieras av Europeiska kommissionen, arbeta hand i hand med stadsinstitutioner för att säkerställa att stadsfrågor matas in i undervisning och forskning på ett sätt som är tillgängligt och inkluderande för alla elever. Alliansen lanserar sin första gemensamma magisterexamen 2023 och letar efter studenter som kommer att främja de postindustriella omvandlingarna i sina städer och bli högkvalificerade akademiker inom nya vetenskapliga discipliner som svarar mot behoven i den föränderliga ekonomin i Europa och runt om i världen.

Campus funktioner

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) består av tio universitet belägna i olika länder i hela Europa, som representerar tio olika postindustriella städer.

Alla tio partner delar UNIC-identiteten. Vi etablerades i tider av och har bidragit till postindustriella övergångar, såsom stängningen av Opel Fabric i Bochum, slutet av Fords bilfabrik i Cork, nedskärningar av Nokia-industrin i Uleåborg eller den snabba digitaliseringen av hamnen i världshamnstaden Rotterdam, och andra viktiga sociala, ekonomiska och kulturella förändringar. Övergången från tillverkning till tjänster leder också till ett brett spektrum av sociala, ekonomiska, kulturella och demografiska förändringar. Våra postindustriella städer är hotspots för sådana bredare omvandlingar i det sociala landskapet i Europa. Detta inkluderar förändringar på arbetsmarknaden och i (ungdoms)sysselsättning, i migrationsmönster och migrationsrelaterade mångfald, i gamla och nya ojämlikheter, i inverkan av ny teknik, i nya hälsoförändringar, etc.

  Platser

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Program

          Institutionen erbjuder även:

          Frågor