Keystone logo
Deggendorf Institute of Technology

Deggendorf Institute of Technology

Deggendorf Institute of Technology

Introduktion

Valen

Vi är angelägna om att producera globala akademiker med internationella examina: 195 partneruniversitet runt om i världen ger studenter många möjligheter att skaffa sig erfarenhet och tjäna poäng till sin examen genom utländska utbytesterminer, praktik och dubbelstudier utomlands. Faktum är att alla grundutbildningar inkluderar en obligatorisk praktiktermin, som kan genomföras antingen lokalt eller utomlands.

Vi samarbetar med mer än 500 regionala och multinationella företag, inklusive globala aktörer som BMW, MAN, Continental, ZF och Siemens, där studenter kan få ovärderlig arbetslivserfarenhet. Utöver detta är universitetets karriärtjänst värd för ett mentorprogram där studenter samarbetar med en professionell affärsmentor för att hjälpa dem att uppnå sina professionella mål. Denna aktiva marknadsföring lindrar övergången från akademisk till professionell karriär, vilket innebär att våra kandidater är särskilt framgångsrika på arbetsmarknaden.

Statistik

Vår studentpopulation på nästan 8 000 inklusive 30% internationella studenter, studerar en rad kurser som undervisas på engelska eller tyska.

  Campus funktioner

  Undervisningscampus

  Studenterna är fördelade på åtta fakulteter på två campus. Huvudcampuset i Deggendorf har ett stort utbud av utbildningsprogram som instrueras på antingen engelska eller tyska. På European Campus Rottal-Inn undervisas alla studenter uteslutande på engelska (med internationella studenter som går på tyska lektioner). Dessa två campus ligger en timmes bilresa från varandra och båda ligger i Bayern, södra Tyskland.

  Vi anser att en bra livsstil är en viktig faktor för våra elevers välmående. Studenter får stöd med många faciliteter, såsom en rad studentklubbar, ett omfattande sportprogram (vi är för närvarande tyska mästare i universitetsfotboll), stort internationellt kontor, språkcenter och karriärservice. Vi anordnar en öppen dag på campus och en musikfestival årligen varje sommar.

  Alla fakulteter, verkstäder och servicecenter för våra studenter är baserade i, på och runt vårt campus, vilket skapar en öppen, vänlig och kommunikativ miljö bland personal, studenter och lärare.

  • Se våra undervisningscampus på www.th-deg.de/en/dit/campuses

  Bilder på Deggendorf campus:

  Bilder från European Campus:

   Platser

   • Max-Breiherr-Str. 32

   • Edlmairstraße 6 und 8 94469 Deggendorf

   Frågor