Keystone logo
Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Introduktion

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) omsätter vetenskapen i handling. Med en studentkår på cirka 17 000 är det ett av de största och mest framstående universiteten för yrkeshögskolor i Tyskland. Dess utmärkta rykte är resultatet av en vetenskapligt grundad, verklig inställning till högre utbildning och den professionella framgången för sina utexaminerade.

Utexaminerade från Darmstadt University of Applied Sciences är särskilt populära bland personalchefer i tyska företag. Detta bekräftas av den årliga "Wirtschaftswoche"-rankingen. Till Universitetsrankningen 2019 undersökte personaltjänsteleverantören Universum Global 650 små, medelstora och stora företag över hela landet. Från totalt 216 yrkeshögskolor i Tyskland kunde de välja ut dem vars utexaminerade uppfyllde deras förväntningar särskilt väl. Följaktligen rankas h_da bland de 10 bästa i Tyskland inom områdena maskinteknik (ranking 3), datavetenskap (ranking 8), elektroteknik (rank 7) och industriteknik (rank 4).

I universitetsrankingen av Centrum för Högskoleutveckling (CHE) 2019 får h_da särskilt bra poäng när det gäller praktisk relevans och förberedelse för yrket. Följaktligen berömmer studenter på utbildningskurserna Byggnadsteknik, Elektroteknik och Informationsteknik, Maskinteknik och Miljöteknik den mycket goda utrustningen i praktiklaboratorierna. H_da är här i den nationella toppgruppen. Detsamma gäller kvaliteten på exkursionerna, som studenter inom arkitektur och miljöteknik bedömer som mycket bra. h_da är också i topp i hela landet när det gäller kontakter till yrkesutövning. CHE Ranking listar Yrkeshögskolan Darmstadt i studiekurserna elektroteknik och informationsteknik, maskinteknik och mekatronik i den nationella toppgruppen.

Det höga anseendet för h_da-studiekurserna bygger på ett bra handledningsförhållande med hanterbara grupper och en tydlig praktisk inriktning. Här möts vetenskap och praktik på ett målinriktat sätt. Detta beror på att professorerna på h_da vet vad de gör: De kommer alla från yrkesutövningen och känner till framtidens yrkeskrav på sina studenter. I utbildningarnas praktiska yrkesfas kan studenterna även testa och utöka det de lärt sig hos arbetsgivare i näringslivet och samhället.

Förvaltning

 • President Prof. Dr Ralph Stengler
 • Vicepresident för undervisning, lärande och kollegiala frågor Prof. Dr. Manfred Loch
 • Vice ordförande för forskning och vetenskaplig infrastruktur Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • Registrator Norbert Reichert

Vetenskapens stad Darmstadt

Luisenplatz från ovan

Foto: Alex Deppert

Statistik

Studenter

 • Cirka 17 000
 • Cirka 18% utländska studenter

Anställda

 • Cirka 900

  Platser

  • Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

  Frågor