Keystone logo
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Introduktion

CY Cergy Paris University

Sedan den första januari 2020 har Cergy-Pontoise University och EITI gått samman under ett nytt namn: CY, Cergy Paris Université. Den består av 24 000 studenter. ESSEC är associerat med CY som en partnerinstitution.

De akademiska kurserbjudandena består av ett grunduniversitet (CY SUP) och av fem grundskolor och forskarskolor, fyra inom universitetet, varav den femte är ESSEC.

Förutom ESSEC är de andra forskarskolorna som leds av CY-universitetet:

 • CY Tech specialiserat på datavetenskap, tillämpad matematik, civilingenjör, bioteknik och kemi, ekonomi och management;
 • CY Arts and Humanities, representerad av National Higher School of Arts Paris-Cergy (ENSAPC), National Higher School of Architecture of Versailles (ENSAV), National Higher School of Landscape Design (ENSP) och National Heritage Institute (INP) );
 • CY Education, representerad av INSPE-, EPSS- och ILEPS-institutionerna;
 • CY Law and Political Sciences, representerad av Sciences Po St-Germain-en-Laye campus.

CY Tech

Beläget i Greater Paris och i Pau, är CY Tech främst en teknisk forskarskola. Det har fått statusen "Grande Ecole", det högsta erkännandet som anges av det franska ministeriet för högre utbildning och forskning. CY Tech är också medlem i "Conférence des Grandes Ecoles" (CGE), en fransk förening som samlar elitinstitutioner för högre utbildning som uppfyller strikta kriterier för rekryteringsprocessen, utbildningssätt och internationellt och företagsnätverk. Tillgänglig efter avslutad gymnasieutbildning eller genom en dedikerad eftergymnasial förberedande klass, levererar den en magisterexamen inom dessa fyra områden: tillämpad matematik, datavetenskap, civilingenjör, bioteknik och kemi. Två universitetsavdelningar har införlivats i CY Tech: Institute of Sciences & Techniques (IST) och Institute of Economics & Management (IEG), vilket breddar vår övergripande kursleverans inom dessa specifika områden.

CY Tech-kurserbjudandet är strukturerat på följande sätt:

 • Ett femårigt Grande Ecole Engineering-program;
 • Post-sekundära förberedande lektioner som leder till Grande Ecole-programregistrering;
 • Grund- och forskarutbildningsprogram;
 • Kontinuerliga utbildningsprogram: Specialiserad magisterexamen;
 • International Master med campus belägna i Frankrike;
 • Ph.D. program.

Vårt uppdrag, våra värderingar

CY Techs uppdrag är att möta de stigande förväntningarna hos både studenter och industrin. Genom innovativa program och fakultetsutbyten försöker vi ge våra studenter en alltmer attraktiv pedagogisk upplevelse. Studenter kan välja grund- och forskarutbildningar inom både teknik- och ledningsdiscipliner. Studenter förvärvar också värdefull kunskap och globala ledarskap genom praktikplatser och studier utomlands med universitet över hela världen. Sedan CY Tech startade har institutionen gradvis anpassat sig till den utvecklande ekonomin som erbjuder en omfattande och diversifierad läroplan som möter en samtida vision av dagens värld. Dess mål är:

 • utmaningsstyrd för att förbereda studenter och personal som globala medborgare och livslånga elever som bryr sig och agerar för planetens och mänsklighetens framtid;
 • engagerad i principerna om öppenhet och inkludering genom att bygga öppna resurser och samarbetsplattformar, stödja öppna vetenskapsagendor och sponsra mekanismerna för tillgång, mobilitet och inkludering som frigör vår intellektuella och sociala potential.

CY Tech internationella engagemang

CY Techs internationella engagemang är obestridligt och inkluderar arbetslivserfarenhet utomlands, akademiskt utbyte samt alternativ för dubbla examen. Vår institution förnyade nyligen en Erasmus-stadga för högre utbildning. Detta erkännande visar vår expertis inom rörlighet för studenter och personal i starkt samarbete för innovation och god praxis under Erasmus+-policyn. CY University är medlem av Campus France, den officiella byrån för främjande av fransk högre utbildning över hela världen. CY Tech har också anslutit sig till olika europeiska och internationella organisationer och föreningar (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA, etc.), som syftar till att främja utvecklingen av internationell utbildning.

CY äger ett språkcenter och är också ett ETS TOEIC auktoriserat testcenter. Vårt universitet tilldelades nyligen "Bienvenue en France"-märkningen, som utmärker franska högre utbildningsinstitutioner som har utvecklat mottagningsanläggningar för internationella studenter. CY etablerar solida kontakter med kinesiska universitet, vilket kommer att bidra till skapandet av ett fransk-kinesiskt institut för att ytterligare internationalisera sina utbildningsmöjligheter. En av de mest anmärkningsvärda framgångarna på europeisk nivå är den senaste utvecklingen av en allians av sex likasinnade universitet, belägna i Belgien, Slovenien, Spanien, Sverige, Storbritannien och Frankrike, med titeln EUTOPIA. EUTOPIA:s uppdrag är att på lång sikt bygga en unik och vågad allians av transformativa och engagerade institutioner. Alliansen har byggt starka band inom de regionala samhällena, de institutionella strukturerna och de lokala företagen. EUTOPIA-studenter, forskare och personal arbetar tillsammans för att bygga en ny akademisk modell som återspeglar ett öppet och enat Europa, med respekt för medborgarna och miljön.

CY Tech-diplom kräver en officiell språkcertifiering i engelska som främmande språk som en del av de nationella kriterierna för erkännande av examensbevis. CY Tech kommer att ha tecknat 250 universitetspartnerskap över hela världen inom de kommande två åren, inklusive mer än 20 internationella dubbla examensalternativ. Ett stort antal samarbetsprogram gör det möjligt för institutionen att förbättra inkommande rörlighet genom sin engelsklärda kurs på grund-, forskar- och forskarnivå. I enlighet med CY Techs globala vision planerar vår institution att öppna ett campus i Singapore inom en snar framtid.

Vad gör CY Tech annorlunda?

Vår ambitiösa vision: CY, definierat som ett universitet med mångfald, samhällsorienterat och internationellt anseende, strävar efter att utbilda nya generationer i de komplexa utmaningarna i ett globaliserat samhälle i samklang med målen för hållbar utveckling, akademisk excellens och högkvalitativ studentupplevelse.

En högprofilerad rankningsstatus: Nationella och internationella rankningar, erkända av många specialiserade medier och webbplatser, visar återigen att CY-kursutbudet anses vara ett av de bästa inom områdena teknik, management, matematik och amp; Ekonomi, internationalisering och professionell integration.

Spjutspetsforskning & Tekniköverföringsaktiviteter: Forskning och tekniköverföring är kärnan i dynamiken i CY Tech, vars uppdrag bidrar till att tillägna sig vetenskaplig kunskap. CY Tech hävdar sin vision och driver en aktiv politik för innovation av teknologiöverföring av sin forskningsverksamhet, utförd av erkända heltidsforskare inom sina fjorton laboratorier och fem öppna laboratorier inom modellering och experimentella vetenskaper.

Ett brett utbud av faciliteter som erbjuds på Campus:

 • Fyra bibliotek med över 2 miljoner publikationer;
 • Fyra universitetsbostäder och privata bostäder;
 • Studentidrottsanläggningar med över 30 individuella och lagaktiviteter;
 • Fyra studentrestauranger, fyra cafeterior;
 • 47 studentföreningar;
 • Ett komplett paket av kulturaktiviteter inklusive en "kulturpasskupong", ett speciellt pass som erbjuder rabatter på teatrar och biografbokningar och till andra kulturevenemang i Stor-Paris.

En "Bienvenue en France" -märkning: Detta nationella erkännande, tilldelat av vårt universitet, förstärker vår expertis tillägnad internationella studenter, främst inom följande områden:

 • Kvalitet och tillgänglighet för informations- och mottagningsanläggningar;
 • Handledningstjänster;
 • Bostadsanläggningar och utveckling av campusliv;
 • Karriärutveckling efter doktorsexamen och alumnitjänster.

Plats: Stor-Paris

Parisregionen har mycket att erbjuda till internationella studenter, såsom historia, konst och kultur, utöver dess akademiska & vetenskaplig excellens. Det är en unik plats att lära, upptäcka, studera, engagera och utbyta, en plats där dialog, broderskap, frihet och kreativitet alltid kommer att råda. Paris har funnits i QS:s rankning av bästa studentstäder i många år. Staden Cergy-Pontoise ligger bara 25 minuter från världsberömda Les Champs Elysées, eller La Défense (ett av de stora futuristiska skyskrapor-packade affärsdistrikten i Europa). Det historiska hjärtat av området Cergy-Pontoise frodas på ett prestigefyllt förflutet som ofta har hamnat i korsningen av själva Frankrikes historia, som när det kungliga hovet bodde där. Dess berömmelse förlängdes genom Camille PISSARROs långa residens, som målade stadens varierande landskap och dess närliggande landsbygd i många verk, som nu finns på de största museerna i världen. Välsignad med ett rikt arv blev Cergy-Pontoise den 30 mars 2006 medlem i det nationella nätverket av städer och länder för konst och historia. Denna märkning, levererad av ministeriet för kultur och kommunikation, förkroppsligar en policy som syftar till att främja arv och arkitektur. Idag är Cergy känt som ett pulserande studentcentrum.

Platser

 • Avenue du Parc, 95000, Cergy

 • 2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

 • Saint-Germain-en-Laye, Frankrike

Frågor