Keystone logo
Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Introduktion

I staden Quibdó (Chocó), 1995, fanns det en grupp lärare som ville kvalificera sig i det religiösa området. De var tvungna att undervisa i religionskurser och de kände sig inte tillräckligt förberedda. Samma dagar var vissa Claretians (präster och lekmän) fast beslutna att börja i staden Quibdó något som liknar en biblisk rörelse som började släppa lös en ny kristen medvetenhet i stadsområdet, en mer kritisk medvetenhet om deras kristendom.

Lärarna, som stod inför behovet av att ge ett kvalificerat svar, insisterade på att Claretian-missionärerna i Quibdó skulle anordna ett distansbibelstudium med dem som skulle få universitetsigenkänning. Det antal studenter som krävdes av Claretian Missionärer för att inleda de nödvändiga procedurerna för denna formationsupplevelse var 15 personer. Lärarnas svar översteg den begärda siffran och nådde initialt 50 eller fler intresserade studenter. Befolkningens behov av utbildning, redan på högkvalitativ universitetsnivå, krävde att man fick hjälp av andra utbildningserfarenheter.

De vände sig till det latinamerikanska bibliska universitetet i San José, Costa Rica, en institution som med glädje accepterade förslaget. Svårigheten med detta stöd var de uppenbara förfarandena som innebar att alla universitetspapper var tvungna att gå igenom ambassaderna. Kolombianska universitet med några akademiska program som liknar det som föreslagits av Claretian Missionärer användes sedan.

Således besöktes universiteten i Antioquia, Bolivariana, Católica de Oriente, Mariana de Pasto och Antonio Nariño, med vilka det inte var möjligt att nå en överenskommelse av olika skäl: antingen var de inte intresserade eller så var de inte klara om projektet, eller The Chocó lockade dem inte, eller den låga ekonomiska belöningen motiverade dem inte. Under processen att söka interinstitutionellt stöd kontaktades slutligen Lasallian University Corporation, som tack vare medling av broder Humberto Murillo ingicks ett avtal, initialt i fyra år, som slutfördes före schemat. Efter denna erfarenhet undertecknades ett avtal med Luis Amigó University Foundation, som fortfarande gäller.

Platser

  • Medellín

    Carrera 55a,61 - 06, 050010, Medellín

    Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor