Keystone logo
Bournemouth University

Bournemouth University

Bournemouth University

Introduktion

Vår vision

Vår vision är att erkännas över hela världen som ett ledande universitet för att inspirera till lärande, främja kunskap och berika samhället genom sammansmältning av utbildning, forskning och praktik.

Vårt syfte

Vårt syfte på BU är att inspirera till lärande, främja kunskap och berika samhället. Vi ska:

 • Inspirera till lärande för våra studenter och personal och i våra större samhällen
 • Fördjupa kunskap i praktiken och yrkena och våra akademiska områden
 • Berika samhället genom utbildning, effekterna av vår forskning och vårt bidrag till globala utmaningar.

Våra värderingar

Våra värderingar är excellens, inkluderande, kreativitet och ansvar:

Förträfflighet

Vi strävar efter excellens i allt vi gör.

Inkludering

Vi värdesätter och respekterar mångfald och agerar för att se till att vi är inkluderande.

Kreativitet

Vi är fantasifulla, innovativa och skapar lösningar på problem.

Ansvar

Vi tar ansvar för effekterna av våra handlingar och fokuserar vår verksamhet som lärande gemenskap på att bidra positivt till samhället.

Oavsett vad din tid hos oss har för dig kommer det att bli en spännande resa - från att träffa livslånga vänner i hallar, till din erfarenhet av placering, utforska närområdet eller gå med i en klubb eller ett samhälle. Ta reda på mer om vad livet på BU har att erbjuda.

Statistik

Våra utmärkelser

Athena SWAN bronspris

I maj 2019 tilldelades BU ett Athena SWAN-pris i brons som ett erkännande för våra prestationer och engagemang för att förbättra jämställdheten inom högre utbildning. Athena SWAN-priset, som ursprungligen omfattade kvinnor som arbetade inom vetenskap, teknik, teknik, matematik och medicin (STEMM), utökades 2015 för att erkänna arbete som utförts inom både STEMM och Arts, Humanities, Social Sciences, Business and Law (AHSSBL) och att ta itu med jämställdhet bredare för all akademisk och professionell personal och stödpersonal samt studenter. Det var enligt den nya stadgan som BU har uppnått ackreditering.

BU:s framgångsrika bidrag till ett bronspris följer vårt åtagande att sträva efter en genusinkluderande kultur över hela universitetet. Vårt fokus går från central till lokal implementering, inbäddning av SWAN Charter-principerna i fakulteter/tjänster och stödja alla institutioner för att uppnå SWAN-utmärkelser. Huvudmålen är att stärka representationen av kvinnor i högre akademiska roller, stödja och uppmuntra en flexibel och familjevänlig arbetsmiljö för all personal och säkerställa att jämställdhet är inbäddad i hela universitetet.

Följande avdelningar har också ett Athena SWAN-utmärkelse i brons:

 • Psykologiska institutionen
 • Institutionen för medieproduktion
 • Institutionen för livs- och miljövetenskap

QAA

2013 blev vi det första universitetet i Storbritannien som fick "berömd" status för kvaliteten på våra lärandemöjligheter. Statusen, som tilldelas av QAA (The Quality Assurance Agency for Higher Education), erkänner de många sätt vi ger studenter möjlighet att lyckas. QAA tittade på de många olika sätten vi stöder våra studenter, inklusive kvaliteten på undervisningen de får, akademiskt stöd, resurser som bibliotek och IT-faciliteter och det allmänna stödet som finns tillgängligt.

HR Excellence in Research-pris

BU har innehaft Europeiska kommissionens HR Excellence in Research Award sedan 2013. Priset visar BU:s engagemang för att anpassa process och praxis till UK Concordat för att stödja forskares karriärutveckling och därför förbättra arbetsvillkoren och karriärutvecklingen för forskarpersonal.

Drottningens jubileumspris

År 2012 tilldelades vi The Queen's Anniversary Prize som ett erkännande för vårt bidrag till världsledande excellens och banbrytande utveckling inom datoranimation. Drottningens jubileumspriser är en del av det nationella hederssystemet och är de mest prestigefyllda utmärkelserna inom utbildning i Storbritannien. Priset firar vårt National Center for Computer Animation (NCCA), baserat i The Media School, som har legat i framkanten av utbildning och forskning inom datoranimation sedan 1989.

Stenmur

Vi har blivit en Stonewall Diversity Champion på grund av engagemanget på BU att vara en inkluderande organisation. Att vara medlem i Stonewall ger universitetet verktygen för att ta ett strategiskt och strukturerat förhållningssätt till HBT-jämställdhetsinitiativ globalt. Ta reda på mer om Stonewall.

EcoCampus Platinum Award

Vår EcoCampus Platinum Award är den högsta utmärkelsen vi kan uppnå som visar på excellens inom hållbarhet. Vi är ett av bara 16 universitet som har fått denna utmärkelse tillsammans med ISO14001-certifiering. Det visar vårt engagemang för miljön och erkänner vår miljöpraxis, rutiner och ledningssystem. För att uppnå platinastandarden måste vårt miljöledningssystem vara av högsta standard. Revisorerna var särskilt imponerade av arbetet med att implementera vårt ledningssystem, samt den nivå på vilken hållbarhet har förankrats i universitetets strategiska riktning. Vi kommer att fortsätta arbeta med att minimera vår negativa påverkan på miljön som institution, och maximera den positiva påverkan vi kan ha genom undervisning och forskning.

Fairtrade universitet

BU tilldelades "Fairtrade University"-status 2006; Det finns nu över 170 Fairtrade-universitet och högskolor i Storbritannien, med många fler som arbetar mot status och det visar det detaljerade engagemanget vi har gjort för att främja konsumtionen av Fairtrade-produkter. Läs mer om vår Fairtrade-status.

Andra utmärkelser

Dags att ändra organisationslöfte

Vi undertecknade Time to Change Employer Pledge 2011. Det är ett system som syftar till att ta itu med stigmatisering och diskriminering kring psykisk hälsa, särskilt på arbetsplatsen.

Medveten arbetsgivarstadga

Vi skrev under denna stadga 2010 och tar vårt engagemang som en arbetsgivare som är positiv till psykisk hälsa på allvar. Genom att gå med i detta program visade vi våra öppna och tillgängliga policyer och visade att vi värdesätter alla våra anställdas bidrag.

Arbetsgivare med funktionshinder

Detta är ett kvalitetsmärke som vi uppnådde 2019. Det tilldelas av Department of Work and Pensions för vårt positiva engagemang för anställning, behålla, utbildning och karriärutveckling för funktionshindrade anställda.

  Antagningar

  För att studera hos oss på grundnivå, finns det vissa kriterier du måste uppfylla. Varje kurs har sina egna behörighetskrav, så kolla våra kurssidor. Du kommer att se de totala UCAS Tariff-poäng som krävs för kursen samt detaljer om hur du uppnår poängen; till exempel från tre A-nivåer eller motsvarande, tillsammans med GCSE-krav.

  Hur UCAS-taxan fungerar

  UCAS tariffpoäng beräknas utifrån vilken typ av kvalifikation du har och vilket betyg eller nivå du uppnår. Till exempel – för de som ansöker om att läsa en grundkurs i september 2021 – för varje A-betyg som du får på A-nivå kommer du att tilldelas 48 UCAS-tariffpoäng (motsvarande PPP vid BTEC Extended Diploma), och för varje B betyg får du 40 poäng (och så vidare). Du kan hitta fullständig information om Tariff-poängsystemet på UCAS webbplats.

  Observera att BU inte accepterar motsvarande UCAS-tariffpoäng för International Baccalaureate - se tarifftabellen nedan. Vi kan också ange att du behöver vissa betyg, erfarenhet eller att ha läst obligatoriska ämnen som en del av behörighetskravet för en specifik kurs.

  Alumnstatistik

  Platser

  • Wallisdown

   Wallisdown Road, BH12 5HH, Wallisdown

   Frågor