Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Introduktion

I hjärtat av Centraleuropa finns det ett universitet som du måste lära känna. Budapests universitet för teknik och ekonomi , eller som vi helt enkelt kallar BME, har ett rikt förflutet - som det skapades 1782. BME är den första platsen i Ungern där ingenjörer utbildades på universitetsnivå, medan fakulteten för maskinteknik själv skapades 1871.

Campuset ligger i Budapest ( Ungerns huvudstad), bredvid floden Donau , den mest internationella floden i världen som förbinder tio länder.

Staden har ett medeltida slottområde med palats, kulturella platser och historiska centrum, full av attraktioner. Budapest är omgivet av stora skogar i väster, perfekt för vandring. Om du ville ladda dig själv efter en dags vandring, visste du att Budapest har ett distrikt med unika så kallade "ruin pubs" ? Naturligtvis hittar du inte bara pubar utan massor av klubbar och gatumat platser runt. Och allt inom mindre än 10 minuters resa med Budapests täta kollektivtrafiknät.

Antag att du bestämmer dig för att koppla av efter dina föreläsningar. Inga problem! Du kan ta en trevlig promenad på den 200 meter långaGellért-kullen (med en underbar utsikt över vår vackra stad) eller besöka Gellért termiska spa (byggt på 1200-talet). Förresten har staden 14 spa och vattenparker, vilket ger ett brett utbud av rekreationsmöjligheter.

På sommarhelger blir den historiska Liberty Bridge (även inom några minuters promenad från Uni) en gångbro endast med levande konserter, jamsessioner eller till och med yogalektioner utomhus.

BME har tre Nobelpristagare; en av dem var student och föreläsare vid vår fakultet: Dénes Gábor , som fick Nobelpriset för att upptäcka hologram, Theodor von Kármán , "far till raketteknologi" i USA, och László Heller , skaparen av Heller kylsystem för kraftverk.

Om du är osäker på vilket område du ska välja inom maskinteknik har vi några goda nyheter. Fakulteten för maskinteknik erbjuder BSc i maskinteknik i två specialiseringar: Process Engineering och Engineering Design and Technology. På MSc-nivå är dina möjligheter ännu bredare; vår MSc Mechanical Engineering Modeling erbjuder fem specialiseringar:

- Design och teknologi,

- Värmekonstruktion,

- Solid mekanik

- Vätskemekanik och

- Kärnteknik.

Från specialiseringarna måste du välja två, en major och en minor. Kärnteknik kan väljas som en enda större + mindre specifikation.

Vid BME fakulteten för maskinteknik är du definitivt inte ensam. Ett internationellt mentorteam ger hjälp för din bosättning i Budapest.

Om du är intresserad av ett visst ämne kan du gå med i en professionell studentgrupp, få mer djupgående kunskap och skapa nya prestationer.

På BME finns det ett brett utbud att spendera din fritid. Först har BME ett pulserande socialt liv: konserter, fester som varar fram till gryningen, där du tappar din ånga och har kul.

Och det finns själva staden: i Budapest kan du inte bli uttråkad, varken på dagen eller på natten. Du kan träffa dina nya vänner, påskynda koffeinnivån, släcka din törst i hundratals snygga new wave-kaféer nära BME, eller besöka restauranger eller snabbmatservice i stadens centrum.

Om du är intresserad, kom och studera vid BME fakulteten för maskinteknik!

Mer information: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Länkar som kan hjälpa dig:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

BME Sports Center

Platser

  • Műegyetem rkp. 3.

Frågor