Keystone logo
Birmingham Business School, University of Birmingham

Birmingham Business School, University of Birmingham

Birmingham Business School, University of Birmingham

Introduktion

Birmingham Business School är en forskningsstyrd institution och erbjuder högkvalitativa grund- och forskarutbildningar för studenter från hela världen. Deras trippelkrona ackreditering placerar dem inom en elitgrupp av globala handelshögskolor. Beläget på universitetets attraktiva campus "redbrick", i Storbritanniens industriella hjärtat, är skolan stolt över sin 100-åriga historia och nära förbindelser med ett lokalt företag.

Birmingham var det första universitetet i Storbritannien som undervisade i företagsstudier redan 1902 och detta långa engagemang för företagsutbildning är något vi är mycket stolta över. Internationalism är en annan stolt tradition, både när det gäller programmets innehåll och våra elevers globala ursprung - internationella studenter var bland de första intagen för över 100 år sedan och idag välkomnar vi människor från omkring 55 länder till våra program varje år.

University of Birmingham grundades 1900 av medborgarna i Birmingham som ville att deras eget universitet skulle utbilda och utbilda de människor som skulle skapa och hantera de växande företagen och industrier i Midlands.

Det var naturligt, med tanke på Birminghams industris natur, att universitetet från början skulle lära ut de stora vetenskapliga och tekniska disciplinerna. Det var också det första brittiska universitetet som inrättade en handelsfakultet och införlivade en medicinsk skola. Det moderna universitetet är lika utmärkt inom humaniora, utbildning, samhällsvetenskap och juridik.

Ackrediteringar

Platser

  • Birmingham, Storbritannien

Frågor