Keystone logo
Bologna Business School

Bologna Business School

Bologna Business School

Introduktion

BBS" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/38/38186_Screen_Shot_2017-01-19_at_5.30.49_PM.png" alt="BBS" />

alt = "BBS (beräknad år 2000) är handelshögskolan vid universitetet i Bologna (est. AD 1088). alt =" BBS rankas bland de mest innovativa handelshögskolorna i Europa och är en av de mest ansedda institutionerna i Italien. Tvärvetenskaplig syn, branschintegration och internationalisering är de viktigaste pelarna i skolans filosofi, som syftar till att ge eleverna lämpliga färdigheter för att möta ett ständigt föränderligt och komplext ekonomiskt landskap med självförtroende, kunskap och motivation att lyckas.

Bologna Business School huvudkontor ligger i Villa Guastavillani, en renässansbyggnad från 1500-talet i Bolognese-bergen, mindre än tio minuter från stadens centrum. Här lever historia, teknik och tradition i en vacker och naturlig ram. Bologna är en livlig stad belägen i hjärtat av Italien - 30 minuter från Florens, en timme från Milano, två timmar från Rom och Venedig - i Emilia-Romagna, en av de rikaste regionerna i Europa.

BBS

alt = "BBS erbjuder en 360 ° akademisk och" verklig värld "pedagogisk upplevelse, inklusive heltidsexamen (på engelska och italienska), och deltidsmästare och kortvariga program för chefer och yrkesverksamma. Skolan samarbetar med industrin -företag som ger dem enastående chefer och skräddarsydda program av hög kvalitet. Frågor om medelstora företag och "Made in Italy" -industrin ägnas särskild uppmärksamhet genom forskning och fokuserade projekt.

BBS

Alt = "BBS-communityn är en familj som består av studenter, alumner, fakulteter, chefer och ett omfattande affärsnätverk med över 500 nationella och internationella företag. Studenter, mer än 600 varje år, kommer från hela världen och från olika akademiska och professionell bakgrund. alt = "BBS-fakulteten involverar mer än 300 nationella och internationella föreläsare, akademiker samt chefer och konsulter.

Statistik

En överblick

50+

Program

1600+

Studenter varje år

250+

Fakultetsmedlemmar

9400+

Alumner som kommer från

103

Länder runt om i världen

500+

Företag i vårt nätverk

17

Internationella partners

 

  Campus funktioner

  Ett växande campus, tre platser att uppleva

  Tre platser, tre platser där BBS arbetar för att bygga framtiden, tillsammans med universitetet i Bologna, företag och, naturligtvis, vår community. BBS är stolta över att välkomna alumner, studenter, personal och gäster tillbaka till Villa Guastavillani, till mässcentret och snart till det nya campus mittemot villan.

  Det första personliga mötet med Bologna Business School s personal var ett tillfälle att påminna om värdet och vikten av att arbeta med framtiden och för framtiden . Människors framtid, först och främst, för forskning och utbildning, utan tvekan, men också för platser och vad de representerar.

  På de platser där BBS bor möts dåtid och nutid och blickar mot en framtid som vet hur man kan ta tillvara nya möjligheter i varje utmaning . Dåtid och nutid kombineras för att skapa en energi som pulserar genom korridorerna och salarna i den historiska Villa Guastavillani . En byggnad av stort konstnärligt värde, en symbol inte bara för BBS utan också för staden Bologna och alla de som har möjlighet att uppskatta dess skönhet, den fantastiska renässansvillan är högkvarteret för BBS Campus . Tack vare det noggranna restaureringsarbetet som genomfördes av universitetet i Bologna i början av 2000-talet har den fortfarande magnifika fresker inne i klassrummen och ett helt rum i stil med "renässansgrottor". Exteriören är också imponerande, tack vare trädgårdarna med sin fontän och den stora parken som omger villan. Pandemin har utmanat oss att inte bara påskynda en teknisk omvandling som redan pågår på det historiska campuset, som har klassrum och laboratorier utrustade med banbrytande tekniska verktyg utan också att engagera oss i sökandet efter nya utrymmen och nya lösningar .

  Placeringen av BBS Temporary Campus vid Bologna Trade Fair Center var ett verkligt test av lyhördhet för de förändrade kraven i det dagliga livet på skolan. Tack vare de hyperteknologiska utrymmena i den nya hallen kunde vi genomföra alla kurser personligen i full säkerhet och i enlighet med de regelverk som då och då fastställs under pandemins olika faser. Faktum är att projektet härrör från övertygelsen om att fysisk närvaro och relationer mellan människor är en central komponent i lärande. Detta utrymme inkluderar 8 klassrum som kan rymma upp till 370 studenter , samt 11 grupprum och utrymmen för personal och fakultet, allt inom ett område som normalt kan ta emot upp till 6 000 personer. Dela och umgås i klassrummet möjliggörs genom en bred halvcirkelformad layout, och hjärtat av hallen är tänkt som en stor arena som påminner om ett italienskt torg, en traditionell mötesplats.

  Mittemot Villa Guastavillani kommer det nya campuset att byggas, vilket utökar det befintliga för att effektivt möta den växande efterfrågan från företag och studenter. Det nya campuset är ett verk av Mario Cucinella , en italiensk arkitekt internationellt känd för sitt fokus på hållbarhet. Och så möts dåtid, nutid och framtid inte bara utan börjar smälta samman för att skapa ett projekt som alltid syftar till innovation samtidigt som det fortsätter att förstärka den unika historia som kännetecknar det.

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediterad

   Platser

   • Bologna

    Villa Guastavillani - Via degli Scalini, 18

   Frågor