Keystone logo
Audencia Business School

Audencia Business School

Audencia Business School

Introduktion

Audencia Business School grundades 1900 och är en av de bästa managementskolorna i Europa.

De internationella EQUIS-, AACSB- och AMBA-ackrediteringarna som lagts till den positiva utvärderingen av AERES (den franska byrån som betygsätter forskning och högre utbildning) understryker ett engagemang för spetskompetens i undervisningen.

Dess program rankas regelbundet bland världens bästa av The Financial Times och The Economist. Skolans vision om undervisning bygger på tre nyckelprinciper som ger mening åt vårt agerande: globalt ansvar, entreprenörskap och kulturell medvetenhet, där dubbla kompetenser och en internationell anda av öppenhet är de mest emblematiska exemplen.

2004 blev Audencia Nantes den första franska managementskolan som anslöt sig till FN:s Global Compact. Skolan deltog sedan i FN:s definition av sin PRME (Principles of Responsible Management Education). Audencia Nantes har också tecknat ett strategiskt partnerskap med WWF-Frankrike. Till stor del tack vare aktiviteten i sin inkubator, som varje år hyser nystartade entreprenörsprojekt, är skolan aktiv inom företagsskapande. Med sin logik med dubbla kompetenser fortsätter skolan att stärka åtgärder som påbörjats med en första överenskommelse undertecknad med Ecole Centrale de Nantes för utbildning av ingenjör-chefer. Idag erbjuder Audencia Nantes olika studievägar som kombinerar management och andra discipliner (arkitektur, konst, juridik och statsvetenskap).

Campus funktioner

Campus livsstil

En av de vackraste campuserna i Frankrike

Campus skapades med kvaliteten på lärmiljön i åtanke.

Ett 1140 m2 stort multimediabibliotek, öppet 76 timmar i veckan, 15 000 böcker och databaser, 500 franska och engelskspråkiga tidskrifter och Wi-Fi.

Ett finansiellt handelsrum med tillgång till en rad tjänster som vanligtvis är reserverade för finanspersonal.

Klubbar och föreningar: Studentlivet på Audencia är särskilt rikt. På fritiden kan eleverna delta i en mängd olika aktiviteter med fokus på företag, ekonomi, sport, musik, kultur, humanitärt bistånd eller internationella frågor. Det finns cirka 30 studentklubbar på campus.

Rummen på campus för besökare.

Boende: En särskild databas om studentens intranät ger information om tillgängliga rum i studentbostäder, studior/lägenheter eller privata boenden med familjer. Varje internationell student som kommer till Audencia kan lita på ett dedikerat internationellt sambandsteam som garanterar att varje elev hittar boende.

Campus Net, en virtuell plattform som tillåter studenter att komma åt sin kursschema, e-post, arbetsfiler och kursinformation.

Saint Nazaire campus anläggningar, dedikerade till undervisning och forskning inom inköp och supply chain management.

  Ranking

  Audencia Nantes har erkänts på olika internationella rankningar:

  Financial Times september 2015

  Audencia är rankad 28: a i världen för sitt MSc i Management-Engineering-program och 6: e i världen i karriärrangeringskategorin.

  Detta program illustrerar logiken bakom ALLIANCE i Audencia Nantes , Ecole Centrale de Nantes och Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Nantes.

  November 2014 - Bästa företagsskolor i Europa

  Audencia är rankad bland de 80 bästa handelshögskolorna i Europa.

  Ekonomen

  2014 - Topp 100 MBAs i världen

  Audencia MBA är rankad 88 i världen

  Ackrediteringar

  Platser

  • Audencia Nantes School of Management 8 route de la Jonelière - B.P. 44312

  • Shenzhen, Kina

  • Rue Falguière,95, 75015, Paris

  Frågor