Keystone logo
Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

Introduktion

Om skolan - Cebu City, Philippines

Ateneo Graduate School of Business syftar till att vara en ledande utbildningsinstitution i Asien och Stillahavsområdet, för affärsverksamheten som försöker bli en professionell och etisk affärsledare som är uppriktig att bygga upp folk.

Institutionen erbjuder program för att upprätthålla en tradition av service och en hög standard för akademisk excellens, för att hjälpa affärsutövare att nå sin fulla potential och tillväxt: Standard MBA-programmet, MBA-programmet, MBA-programmet, det accelererade Ateneo-Regis MBA-programmet, den specialiserade Hälsa MBA-programmet, och mästarna i entreprenörskap.

Cebu campus var en av dessa offsite platser. Det öppnade 2001 i CCI-byggnaden i pir 3. Under 2006 överfördes skolan till sin nuvarande campus i Cebu Business Park.

Professorerna från Rockwell reste till Cebu några veckor för att undervisa klasserna där. Cebu campus erbjöd ursprungligen endast Ateneo-Regis-programmet. Rockwell bestämde sig för att bara erbjuda ett program på provet MBA-marknaden i Cebu. De gav platsen ett år för att bevisa att det fanns verklig potential att hålla en permanent off-campus i staden. Campusen började med bara två ämnen som erbjuds per termin och 20 initiala studenter. Idag erbjuder Regis-programmet tre ämnen per termin. Och i genomsnitt finns det 25 studenter eller mer i varje klass.

Under 2002 började Ateneo Center for Continuing Education erbjuda korta kurser i olika arbetsdiscipliner i Cebu. År 2008 inkluderades standard MBA i de erbjudna programmen.

Den första gruppen Ateneo MBA-studenter tog examen 2004. Årsaken har det varit 78 alumner från Cebu-webbplatsen.

Vår vision

Att vara en ledande utbildningsinstitution i Asien-Stillahavsområdet för affärsutövaren som försöker bli en professionell och etisk affärsledare som är engagerad i folkbyggande.

Vårt uppdrag

Som en jesuitinstitution vars identitet och syfte härleds av en tradition av service och en standard för akademisk excellens, är vi engagerade i att

 • Utveckla och vårda arbetsplatsbaserade företagsledare, chefer och entreprenörer som styrs av principer, genomsyrad av service och utrustade med effektiva managementkunskaper. Vi tror att expertis utan integritet är tom, integritet utan expertis är ineffektivt, och expertis och integritet utan service är irrelevant.
 • Att tillhandahålla relevanta och globalt orienterade program, med hjälp av facilitativa inlärningsmetoder som integrerar tekniska, tekniska, politiska och etiska dimensioner och producerar intellektuella bidrag till stöd för att utveckla disciplin, övning och undervisning i företag och ledning. Vi tror att intellektuell rigor och karaktärsförmåga utgör den grundläggande grunden för affärsmän.
 • Förbättra vår fakultets och personalens personliga och professionella tillväxt. Vi tror att framgången med att uppfylla vårt uppdrag bestäms av engagemanget för medlemmarna i vår organisation.
 • Med utgångspunkt i vår fakultets kompetens, universitetets olika enheter och våra strategiska partners som vi tar itu med utmaningarna inom teknik och konkurrens i de inhemska och globala miljöerna. Vi tror att vi genom att utnyttja resurserna hos våra olika intressenter på ett interaktivt och integrerat sätt fortsätter att vara effektiva och relevanta i de olika tiderna.

När vi förföljer dessa åtaganden strävar vi efter att överbrygga luckorna i våra samhällen och i vårt land så att våra människor kan uppnå rättvisa och goda liv.

Meddelande från dekanen

Välkommen till Ateneo Graduate School of Business! Även om eleverna har många olika motiv för att genomföra forskarutbildning i näringslivet, föreställer jag mig att de flesta av våra elever kommer till oss ur en önskan att utveckla sin potential till fullo av sin förmåga. en önskan att frigöra sina möjligheter så att de kan uppnå bättre prestanda för sina organisationer, vare sig som chefer eller som entreprenörer. I din önskan om att skapa en bättre framtid för dig själv hoppas jag att du inte kommer att glömma ditt ansvar att inkludera andra i dina planer . Jag hoppas att någonstans i din dröm att "bygga en bättre imorgon", kommer du ihåg att göra imorgon inte bara bättre för dig själv, utan också för folket och samhällena runt dig. Våra gåvor och talanger gavs inte till oss för att användas uteslutande för vår egen fördel utan att delas med andra, så att alla kan dra nytta av dem. På AGSB tror vi passionerat att din utbildning är ofullständig om den bara fokuserar på teknisk utbildning och ignorerar bildandet. Vi kan inte bara hjälpa dig att få kompetensen att driva din organisation bättre. Vi behöver hjälpa dig att växa som en total person.

Våra grundläggande övertygelser är perfekt inkapslade i detta utdrag från vår visionutlåtande.

 • Expertis utan integritet är tom.
 • Integritet utan expertis är ineffektivt.
 • Expertis och integritet utan tjänst är irrelevant.

Vi hoppas att alla våra elever och studenter kommer att ta det här till hjärtat. Det är mitt djupaste nöje att välkomna dig till AGSB-samhället!

RODOLFO P. ANG - Dekan, Ateneo Graduate School of Business

Utmärkelser och distinktioner

 1. B-skolledarskapspriset för excellens inom utbildning, ledarskap och undervisning
  • Givet av World Education Congress i Mumbai, Indien den 29 juni 2012

 1. Bästa Business Schools Award för Innovation Ledarskap
  • Gett av CMO Asia på Suntec Convention Center i Singapore den 22 juli 2011

 1. Nr 1 MBA Skola
  • Givet av kommissionen om högre utbildning - Stöd till privata utbildningar (CHED-FAPE)

 1. Centrum för utveckling och excellens (i sex år)
  • Detta gavs av kommissionen för högre utbildning (CHED) Filippinerna

 1. People Power People Award
  • Givet AGSB för sitt utmärkta uppdrag på "Doctors to the Barrios" på SY 2002-2003

 1. Thomas R. Kennedy Award för Mission Excellence
  • Givet av New Ventures of Regis University som ett erkännande för enastående och kontinuerlig tillväxt i utvecklingen av accelererade och vuxna lärande program.

 1. Autonom status (27 okt 2003 - 26 okt 2008)
  • Gissat av kommissionen för högre utbildning (CHED) den 28 november 2003

 1. Inter-MBA Games Övergripande Champion i 14 raka år
  • 1999-2012

Platser

 • Cebu City

  Cebu Holdings Center, Cardinal Rosales Ave, , Cebu City

Frågor