Keystone logo
Asian University Thailand Master of Business Administration
Asian University Thailand

Master of Business Administration

18 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Jun 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Ekonomexamen (masterexamen)

Den mest unika aspekten av affärsprogram på Asian University är arbetslivet kravet. Varje sommar kommer alla studenter att ha möjlighet att förvärva verklig arbetslivserfarenhet genom en serie av 3 månaders praktik. Alla heltid MBA-studenter är skyldiga att genomföra praktik.

Tidigare har ett antal välrenommerade organisationer deltagit i asiatiska universitetets praktikprogram. Asiatiska universitetsstuderande hade möjligheter att arbeta i Capital Nomura (Thailand), General Motors (Thailand), Hongkong och Shanghai Banking Corporation (Thailand), Jardine Fleming Thanakom, Kurir, Lowe Lintas och Partners, Procter & Gamble (Thailand) , Thailand Securities and Exchange Commission, Thailand Stock Exchange, Tesco-Lotus, Thai Airways International, TMB Asset Management och Total Access Communication (DTAC).
Dessa möjligheter ger studenterna en utmärkt lärande erfarenhet av praktiska och funktionella aspekter av att arbeta i en riktig företagsorganisation.

Dynamisk inlärningsmiljö

Asiatiska universitetsstuderande utsätts för en mycket dynamisk inlärningsmiljö med små klasser och hög interaktion mellan studenter och lärare. Vidare skapar fakultetsmedlemmar som kommer från hela världen skapandet av dynamiken. Dessutom kommer många studenter att utnämnas till personliga handledare, vars ansvar är att övervaka och bistå i studentutveckling. Studiegrupper är normalt små och utförs utanför ordinarie klasstid.

Flexibla läroplaner

Alla företagsstuderande behöver inte begå någon specialisering förrän de har tagit alla kärntekniska ämnen (ett år för MBA-studenter), som är utformade för att ge studenterna en bred förståelse för olika affärsdiscipliner. Efter avslutad kärnkrav har eleverna möjlighet att välja från ett antal specialiseringar som finns tillgängliga vid asiatiska universitetet (t.ex. redovisning, bank och ekonomi, företagsekonomi, förvaltning av informationssystem (MIS) och marknadsföring). Studenter kan också välja ett mindre område av specialisering.

Programbeskrivning

Detta program är utformat som en bred bas allmän MBA-examen. Läroplanen består av 12 kandidatexamen och ett individuellt projekt. Programmets samlade tema är "ledning i en förändrad miljö" med betoning på hur ledningen kan övervaka, planera och genomföra förändringar för att uppnå organisatoriska mål och mål. Detta tema återspeglas i läroplanens innehåll i alla ämnen som lärs inom denna MBA. Med tanke på den studerande befolkningens biomodala karaktär kommer graderutbudet att erbjudas både på Fulltidspanel och på deltidspår.

Grunden för att välja de specifika ämnena som ingår i denna allmänna MBA-kursplan följer de ovan angivna målen och målen för programmet. Programdesignen är bred baserad så att alla studenter kommer att ha en stark grund i såväl funktionella som tekniska områden för företagsledning och kommer att kunna fortsätta någon specialisering i framtiden. Individuella ämnesbeskrivningar visas senare i det här dokumentet.

En rad undervisnings- och inlärningsmetoder kommer att distribueras över hela programmet, i överensstämmelse med den övergripande, institutionella undervisnings- och inlärningsstrategin. Föreläsningar, handledningar, workshops och praktiska klasser kommer att framgå genom hela programmet och denna kontakttid kommer att avgränsas inom varje kursplan. I samband med handledaraktivitet kommer studenterna att organiseras i "Syndicate Groups". Syndikater ansvarar för gemensamt arbete (inklusive bedömt arbete) i form av fallstudier och rapporter, uppsatser, problem och klasspresentationer. Emellertid kommer varje ämne att anta en strategi som är utformad för att ge en känsla av ansvar för inlärning från den studerandes sida. Direkt och resursbaserat lärande, inklusive lämplig användning av informationsteknologi, kommer att användas i hela och kommer att bidra till utvecklingen av "livslånga lärare".

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Civilekonom
  • Riga, Lettland
 • MBA&E: Business Administration and Engineering
  • Berlin, Tyskland
 • MBA I Engineering Management
  • Sharjah, Förenade arabemiraten
  • Lagos, Nigeria
  • + 11 Mer