Keystone logo
ALBA Graduate Business School MBA i Shipping
ALBA Graduate Business School

MBA i Shipping

Athens, Grekland

12 Months

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 19 750 / per year *

På Campus

* Dessa är de fullständiga studieavgifterna under hela programmets varaktighet; delbetalningar och stipendier tillgängliga*

Introduktion

MBA i Shipping

ALBA MBA i sjöfartsprogrammet ger studenterna möjlighet att fatta sunda och snabba beslut och klara sig under press i den snabbt föränderliga sjöfartsmiljön. Mer än så investerar programmet kraftigt i ledarskap och strategisk ledningskompetens, som är särskilt relevanta både som personliga fördelar och som viktiga resurser för företag inom denna sektor.

ALBA MBA i Shipping Program är utformat för:

 • Mycket motiverade proffs med ett tydligt syfte att utveckla sin karriär i ledande befattningar inom den bredare maritima industrin
 • Entreprenörer och blivande entreprenörer med en vision att skapa värde inom sjöfarten
 • Medlemmar i familjeföretag som förbereder sig för att ta ett ökat ansvar i sina företag
 • Professionella med beslutsamhet att komma in i sjöfartsindustrin


MBA i Shipping Program startar i september varje år och har en varaktighet på 12 till upp till 48 månader.

Deltagare som vill delta i heltidsläge avslutar sina studier i 12 månader och kommer att delta i lektioner varje dag, under vardagar.

Arbetande yrkesverksamma som vill delta i deltidsläge avslutar sina studier tidigast 24 månader (kan förlängas till upp till 48 månader) och kommer att delta i lektioner vanligtvis två gånger per vecka, under vardagar mellan 18:00 och 22:00.

Kärnplanen ger studenterna de kunskaper och färdigheter som krävs för att få en djup förståelse för grunderna i ledningen. De specialiserade sjöfartskurserna, båda kärnan, och valfria ägnas åt att utveckla en omfattande förståelse för sjöfartsindustrin och för att stärka de analytiska färdigheter som krävs för en framgångsrik karriär inom sjöfart. Specialiserade workshops körs parallellt och ökar medvetenheten i samtida sjöfartsfrågor.

Höjdpunkter i programmet

 • Internationellt erkännande: Programmet är ackrediterat av Association of MBA (AMBA) och valideras av Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).
 • Idealiskt läge: Programmet erbjuds i Grekland, ett land med en lång tradition inom sjöfartsverksamhet. Studenter drar nytta av de nära förbindelserna mellan ALBA och det grekiska sjöfartssamhället.
 • Specialiserade kurser inom sjöfart: Business Risk Management in Shipping, Maritime Economics & Policy & Charterparty Analysis, Sjörätt, och International Commodity Trade & Transport är bara några av de specialiserade kurser som levereras
  av världsberömda akademiker inom området.
 • Specialiserade fraktverkstäder: Levereras av framstående branschtalare i samband med professionella organ/institutioner, dessa workshops ger djupgående inblick i framkant av sjöfartspraxis.
 • Ledarskapsutveckling: Genom klassrumsundervisning och personlig coachning, studenter ger sig ut på en resa av självmedvetenhet och personlig utveckling, identifiera styrkor och förbättringsområden och sätta sina ambitioner i en sammanhängande och dynamisk inlärningsplan för framtiden.
 • Entreprenörskap: ALBA är en av de elitiska europeiska handelshögskolorna i entreprenörskap, vilket framgår av våra studentteams exceptionella resultat i tävlingen European Business Plan of the Year (EBPYC). Studenter tillbringar fyra månader på att arbeta med en affärsplan för en ny satsning, antingen för att växa ett befintligt företag eller för att skapa ett start-up och förväntas leverera
  uppnåbara resultat.
 • Medlem i BIMCO, världens största direktmedlemsorganisation för redare, befraktare, skeppsmäklare och agenter. Alla Alba-fraktstudenter har tillgång till BIMCO, en organisation som samlar sjöfartspersoner för att arbeta för delade mål, och få rabatter på flera BIMCO-produkter.
 • Länkar till industrin och stöd: Starkt stödav det grekiska sjöfartssamhället: betydande nätverksmöjligheter och deltagande i aktiviteter som utbildningsresor utomlands/kryssningsresor, besök hos rederier, hamnar och kommersiella fartyg. ALBA är en ideell utbildningsförening av 89 Grekiska företag inklusive ledande rederier som, Arcadia, Navios, Paragon, Star Bulk, Thenamaris och Top Ships. Dessutom stöds Alba sjöfartsprogram av WISTA HellasThe Hellenic Shipbrokers Association (HSA)International Propeller Club (Pireus), Master and Mates Union of the Greek Merchant Marine,nternational Community for Maritime and Ocean Professionals (SNAME) o ch G reen Award, erbjudande flera partiella stipendier och ekonomiskt stöd.

Antagningar

Ranking

Stipendier och finansiering

Studieavgift för programmet

Ackrediteringar

Karriärmöjligheter

Faciliteter

Studentberättelser

Om skolan

Frågor