Keystone logo
Tyskland

Studera MBA i Tyskland 2024

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  507
 • Andel av verktyg

  91
 • Internetabonnemang

  43
 • Lokal transport

  60

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  9
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  4

Om Tyskland

Tyskland är hem för mer än 80 miljoner människor, vilket gör den till en av de mest folkrika länderna i Europeiska unionen. Det är en historisk ledare, en kulturellt viktig stad, och en med en stark ekonomisk påverkan på regionen. För dem som vill studera i Tyskland, företagsekonomi är ett av de mest valda alternativen. Internationella studenter är ofta välkomna här också. Var att studera Business i Tyskland? För de studenter som vill driva en civilekonomexamen i Tyskland, en mängd olika skolor finns. Affärs skolor erbjuder program som är ungefär som de som finns i andra europeiska länder. Vilken typ av Business Degree är tillgänglig? Eleverna anger affärs studie i Tyskland som en grund och arbeta för att uppnå sin kandidatexamen 's examen. Många studenter går in yrkesprogram snarare än avancera sin examen. Dock finns en MBA. Processen brukar ta mellan två och fyra år.Sökande till studien tenderar att börja i juli året innan. Kostnaden för inskrivning i handelshögskolan i Tyskland skiljer sig från en skola till en annan. Kostnaderna tenderar att vara konkurrenskraftiga med andra skolor i Europa. De flesta elever kommer vara inskrivna i skolan 9-10 månader per år. Vad civilekonomexamen alternativ är tillgängliga för internationella studenter? Internationella studenter kan anmäla dig till någon av handelshögskolor, väntar på godkännande av deras ansökan av universitetet. Fokusområden i verksamheten omfattar förvaltning, internationella studier, ekonomi, och affärsjuridik, men olika andra alternativ finns också. Internationella studenter måste ansöka till skolan som ett första steg. Då kommer skolan att hjälpa internationella studenter att få den nödvändiga dokumentation som ska juridiskt tillåtet i landet. Denna process kan ta flera månader, vilket är anledningen till tidig tillämpning uppmuntras.Vad händer efter examen från internationella studenter? Tyskland är ett stort och växande land. Som en världsmakt och en viktig ekonomisk och finanssektorn i EU, är det mycket möjligt för studenter examen från MBA skolor i Tyskland för att hitta jobb där. Konkurrensen om välutbildade, framgångsrika studenter examen från tyska 's skolor tenderar att vara hög. För dem som vill anmäla sig som en internationell student, möjligheterna här är många och ofta väl värt en investering för de som brinner för Tyskland.

Visa krav

 1. Språkkursvisum (visum för språkinlärning) - det perfekta alternativet för dem som vill lära sig det tyska språket i Tyskland.
 2. Student Applicant Visa (Visum Zur Studienbewerbung) - om du vill studera i Tyskland, men fortfarande försöker hitta rätt program eller om du fortfarande inte har fått bekräftelsebrevet från ditt universitet.
 3. Studentvisum (Visum Zu Studienzwecken) - om du redan har blivit antagen till ett tyskt universitet.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Språkkursvisum; Studentvisum; Studentvisum

Pris och valuta

EUR 60

Du bör förvänta dig att betala €60 (~ US $74) för ditt studentvisum till Tyskland.

Vem kan ansöka om visum?

För medborgare från EU eller från Island, Norge, Schweiz eller Liechtenstein är det bara nödvändigt att ha ett identitetskort för att komma in i Tyskland. Det är inte nödvändigt att ha visum.

Medborgare från Australien, Israel, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Sydkorea och USA kan ansöka om visum även efter att de anlänt till Tyskland.

För medborgare från andra länder är det nödvändigt att ansöka om visum innan de kommer till Tyskland.

Om du bor mindre än 90 dagar i Tyskland finns det ännu fler regler. Medborgare från vissa länder kan komma in i Tyskland för denna tid utan visum. Dessa är Venezuela, Vatikanstaten, Uruguay, Singapore, Seychellerna, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexiko, Mauritius, Malaysia, Macau, Kroatien, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brasilien, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahamas och Argentina.

Besök webbplatsen för det tyska federala utrikesministeriet för de senaste visumkraven för alla länder: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Var kan du göra ansökan?

Tyska ambassaden eller konsulatet

Du måste ansöka om visum från den tyska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Först, du måste boka ett möte för en visumintervju. På dagen för intervjun, du bör erbjuda dina visumansökningsdokument.

De dokument du vanligtvis behöver är:

 • Ifyllt ansökningsformulär
 • Giltigt pass
 • Två fotografier
 • Brev som visar att du har accepterats av ett tyskt universitet
 • Avskrift av akademisk rekord
 • Intyg om tyska språkkunskaper eller bevis på att du avser att delta i en språkkurs i Tyskland (om du studerar på tyska)
 • Bevis på att du har tillräckliga medel för att försörja dig själv när du bor i Tyskland (8 700 euro per år, vilket är ungefär ~ 9 390 US $)
 • Certifikat som visar att du har köpt sjukförsäkring
 • Försäkran om äktheten av inlämnade handlingar

Beroende på ambassaden, Du kan också behöva visa bevis på att du inte har ett kriminellt register.

Alla måste registrera sig hos de lokala registreringsmyndigheterna (Einwohnermeldeamt) under den första veckan av ankomsten till Tyskland. Du måste ta ditt pass/nationella ID (och visum vid behov), bevis på din adress i Tyskland (t.ex. ett hyresavtal från din hyresvärd) och eventuellt registreringsbeviset från din kurs. Du får en bekräftelse på registreringen.

När ska du ansöka?

Granskning av visumansökan tar vanligtvis cirka 6 till 8 veckor för en språkkurs. Om språkkursen är längre än tre månader kan dock tiden det tar att behandla ansökan sträcka sig upp till 8 till 10 veckor. Och under högsäsong, ansökningar kan skickas under väntetiden. Således, studenter som behöver studentvisum för Tyskland bör lämna in sina ansökningar i god tid före kursens början. Du bör ansöka så snart som möjligt och minst tre månader innan du flyttar till landet.

Studievisum är endast giltiga under kursens eller programmets längd. Invånartillstånden utfärdas vanligtvis i ett år men kan förlängas.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbetsmöjligheter

Medborgare i EU/EES-länder och Schweiz kan arbeta fritt i Tyskland men inte mer än 20 timmar i veckan under termin.

EU-/EES och schweiziska medborgare (nu inklusive kroater från och med juli 2015) får arbeta upp till 120 hela eller 240 halvdagar om året (inklusive volontärarbete) utan tillstånd. Du kan arbeta fler timmar om du är anställd vid universitetet som student eller forskarassistent; för andra typer av anställning behöver du tillstånd från Agentur für Arbeit (Federal Employment Agency) och Aliens Authority för att överskrida gränsen 120/240. Studienkolleg och språkstudenter behöver tillstånd från dessa myndigheter för att kunna ta på sig något arbete. Studenter kan inte vara frilansare eller egenföretagare.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Det här är de främsta anledningarna till att din visumansökan för ett tyskt studentvisum kan avvisas:

 • Dålig ekonomisk status
 • Dålig akademisk profil
 • Brist på förberedelser inför din intervju
 • Otillräcklig språknivå (tyska eller engelska)
 • Inkonsekvens med ditt val av studieprogram