Keystone logo
Turkiet

Studera MBA i Turkiet 2024

Studera i Turkiet

Tjänar en civilekonomexamen i Turkiet Turkiet 's system för högre utbildning erbjuder två år (Associate ' s), fyra år (Bachelor 's) eller sex år (Master ' s) grader med möjlighet att föra en forskningsbaserad doktorsexamen. Elever vars modersmål inte är engelska kan uppmanas av vissa universitet för att slutföra ett extra år på engelska förberedande studie innan inskrivning i ett utbildningsprogram eller passera en "undersökning undantags " visar deras kunskaper i det engelska språket. Över 800 högskolor och universitet verkar i Turkiet, med majoriteten av dem som ligger i Istanbul, Ankara och Izmir, Turkiet 's tre största städer. Utbildningsrådet Högre reglerar högskoleutbildning i Turkiet och finansierar offentliga institutioner. Utbildnings standarder varierar mellan turkiska universitet, med några jämförbara med bästa världs universitet i USA och Europa.Business studenter som bedriver en master 's examen Turkiet kommer att stöta program anses "utan examensarbete " eller "med avhandlingen ". Detta innebär helt enkelt att antingen en uppsats eller varigt projekt krävs för att få en examen, tillsammans med slutförandet av alla programmets kurser. Studieavgifter Undervisningen är mycket prisvärd i Turkiet, särskilt vid offentliga universitet som finansieras av regeringen. Offentlig universitets undervisning kostnader fastställs av den turkiska regeringen före starten av ett läsår så varje år kan presentera studieavgifter annan form förra året 's avgifter. Varför Klicka Business Degree i Turkiet? Som en högt utvecklat land med en växande marknadsekonomi, Turkiet bidrar väsentligt till världens produktionsnormer genom att exportera stora mängder jordbruks objekt, fordon, textilier och vitvaror.Dessutom Turkiet 's konsekventa uppstigning till en viktig roll som ledare i globala bank-, industri och kommunikationsmarknaden gör tjäna en turkisk civilekonomexamen främjar finna sysselsättning i den globala näringslivet.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  264
 • Andel av verktyg

  18
 • Internetabonnemang

  9
 • Lokal transport

  25

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Turkiet

Med sitt territorium delas mellan västra Asien och sydöstra Europa, är Republiken Turkiet ett fascinerande land med ett rikt och kaotiska förflutna och en lika komplex närvarande. Åtta länder bildar gränsen - Bulgarien, Iran, Grekland, Armenien, Georgien, Syrien, Azerbajdzjan och Irak, Turkiet förblir avgörande för det internationella samfundet på grund av sitt geografiska läge, sekularism och stabil demokratisk regering i en region känd för kaos och krig. En av grundarna av Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD), FN och G-20, är ​​Turkiet hem till mestadels etniska turkar och cirka 25 procent etniska kurder som utövar islam och talar turkiska, landet " s officiella språk. Snabb utveckling av Turkiets 's diplomatiska och ekonomiska initiativ har bidragit till andra världsledare erkänner Turkiet som en framväxande regional stormakt.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

Avgiften för viseringsbehandling varierar beroende på din nationalitet.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste få ett studentvisum för att kunna studera i Turkiet. Undantag är de personer som är juridiska anhöriga associerade med någon i Turkiet på diplomatisk visum.

Var kan du göra ansökan?

Turkiets ambassad eller konsulat

Alla internationella studenter måste ansöka om studentvisum vid närmaste turkiska ambassad eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

För att få studentvisum för Turkiet måste du först anmäla dig till ett turkiskt universitet, skola eller en språkkurs som är certifierad av utbildningsministeriet.

Du måste fylla i ett visumansökningsformulär och skicka det till den turkiska ambassaden med nödvändiga dokument som vanligtvis innehåller följande:

 • Pass: Giltigt under längre tid än 90 dagar
 • 2 pass-size bilder
 • Godkännandebrev från det turkiska lärosätet
 • Sjukförsäkring bevis
 • Returbiljett bevis
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska medel för att stödja din studie och bo i Turkiet
 • Polisen godkännande intyg
 • Läkarintyg

Studenter måste vidare ansöka om uppehållstillstånd hos de lokala myndigheterna (om studenten är i Turkiet) inom en månad efter ankomsten till Turkiet. Följande handlingar ska lämnas in till utrikesdepartementet vid det lokala polishögkvarteret:

 • Ansökningsblankett och avgifter
 • Resedokument: 2 exemplar tillsammans med studentvisumet
 • 4 fotografier i passstorlek
 • Brev eller dokument från institutionen: Det måste utfärdas av värduniversitetet och förklara start- och slutdatum för studien i Turkiet

För att förnya ditt uppehållstillstånd måste du besöka de lokala myndigheterna 60 dagar innan uppehållstillståndet löper ut.

När ska du ansöka?

Det tar vanligtvis cirka åtta veckor från den dag du skickar in din ansökan tills du får ditt visum.

Studentvisumet är i allmänhet giltigt i ett år för en enda inresa. Även om en tidsgräns kommer att anges på ditt visum, ditt studentvisum förblir giltigt så länge du är inskriven på skolan.

Behandlingstid

8 Weeks

Arbetsmöjligheter

Vanligtvis, internationella studenter har ingen laglig rätt att arbeta när de studerar i Turkiet. Studenter kan göra forskningsarbete vid turkiska universitet som internationella forskare.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.