Keystone logo
Thailand

Studera MBA i Thailand 2024

Studera i Thailand

Studenter som studerar affärer i Thailand kommer att kunna hitta många universitet som erbjuder program på engelska. Detta kan vara en fördel att studera i landet, eftersom det ger eleverna möjlighet att bedriva en examen i ett asiatiskt land utan att behöva lära sig och behärska ett annat främmande språk. En Masters of Business Administration kan ta antingen ett eller två år i Thailand, beroende på vilket program som valts, skolan och om student studier på hel- eller deltid. Thailand erbjuder många fördelar för studenter som bedriver en internationell MBA-program. Först den låga levnadskostnader hjälper kompensera kostnaden för examen. Eleverna kommer att tycka att det är ganska överkomligt att leva i Thailand samtidigt fullfölja sin examen. De får också möjlighet att studera i ett land med vackra stränder och ett tropiskt klimat i mitten av Asien.Medan kostnaden för att delta universitet i Thailand kommer att variera beroende på vad du väljer att studera, låga undervisning kostnader är en av de roliga grejer för att studera här. Lägg låga kostnader av bostäder och du har en prisvärd möjlighet för studien. Den thailändska läsår är uppdelat i två terminer, som löper från juni till oktober och från november till mars. En valfri sommar session är också tillgänglig från mars till juni. Efter examen kan studenterna som får en MBA i Thailand inte tycker att de är plötsligt mer önskvärt för potentiella arbetsgivare. Men kommer de att finna att de har möjlighet att flytta upp i sina nuvarande positioner lättare. De kan också hända att de är mer attraktiva som en potentiell hyra för företag i Bangkok och andra delar av Asien.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  330
 • Andel av verktyg

  21
 • Internetabonnemang

  15
 • Lokal transport

  28

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  2

Om Thailand

Konungariket Thailand är det land som en gång var känt som Siam. Denna halvö i sydöstra Asien gränsar Lao, Burma, Malaysia och Gulf of Thailand. Känd för sin huvudstad, Bangkok, som är dess ekonomiska nav, liksom för dess skiftande befolkning, har Thailand haft en stark ekonomisk tillväxt under de senaste decennierna. Det är också känt för sin utmärkta livskvalitet, med en låga levnadskostnader och vackra klimat som gör som bor i landet en sann glädje. Idag kan eleverna dra nytta av den låga levnadskostnader och kostnader för utbildning i Thailand som de bedriver utbildning i landet.

Visa krav

Icke-invandringsvisum ED (utbildning) - Denna typ av visum utfärdas till sökande som vill studera, delta i ett seminarium, träningspass eller praktik i Thailand.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Icke-invandringsvisum ED (utbildning)

Pris och valuta

USD 80

Priset på studentvisumet är beroende av land och kan vara cirka 80 USD. Avgiften kan komma att ändras.

Visumet kan endast betalas kontant antingen på ambassaden eller genom att skicka den erforderliga summan av pengar per post. Priset på visumet baseras på om det är ett visum för en eller flera inresor. Avgifterna varierar också från land till land beroende på valuta.

Vem kan ansöka om visum?

För att studera i Thailand måste alla utlänningar ansöka om studentvisum.

Vänligen notera: Att ha ett studentvisum kräver att du tar minst tre kurser i Thailand. Att ta fyra kurser rekommenderas, i alla fall, så att du har ett gediget bevis på dina studier i Thailand.

Var kan du göra ansökan?

Thailands ambassad eller generalkonsulat

Du måste ansöka om visum endast på den thailändska ambassaden eller generalkonsulatet i ditt hemland eller på den utsedda thailändska ambassaden.

Om du befinner dig i Thailand med ett 60-dagars turistvisum kan du ändra ditt visum utan att lämna landet inom de första 30 dagarna av ditt visum - de andra 30 dagarna kan behövas för att behandla ditt ED-visum som inte är invandrare. Turistvisumet måste vara giltigt i minst 21 fler dagar i alla fall. Om det inte är det måste du lämna Thailand för att ansöka om visum från utlandet. laos, Kambodja, malaysia, och Singapore är de närmaste alternativen för att göra det.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du måste vanligtvis skicka in följande dokument när du ansöker om studentvisum:

 • Pass eller resehandling med giltighetstid minst 6 månader
 • Visa ansökningsblanketten helt ifylld
 • Senaste (4 x 6 cm.) fotografi av sökanden
 • Rekommendationsbrev riktat till konsulatet
 • Godkännandebrev från berört akademiskt institut/organisation
 • För dem som vill studera vid en privat institution krävs ett officiellt brev från undervisningsministeriet i Thailand, eller andra berörda undermyndigheter, som godkänner inskrivning av utländska studenter och en kopia av registreringsbeviset för det berörda akademiska institutet
 • Akademisk rekord och student-ID (om du studerar)
 • För dem som vill delta i seminarier, eller utbildningar, eller praktikplatser, ett rekommendationsbrev från den berörda organisationen riktat till konsulatet krävs också.

Du måste validera ditt visum inom de första 90 dagarna i landet, oavsett din visumtyp.

När ska du ansöka?

Det tar minst fyra arbetsdagar för ambassaden att behandla din ansökan efter att du har tagit den till dem. Detta varierar från land till land så kontakta den thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt eget land för mer information.

Studentvisumet är giltigt i 3 månader. Innehavare av detta visum kan ansöka om förlängning av vistelsen på Immigration Bureau och kan beviljas sådan förlängning under en period av ett år från dagen för första inresa till Thailand.

Oberoende av hur länge du bor i Thailand, du måste meddela Immigration Bureau varje 90 dagar och berätta för dem din nuvarande adress. Det är ett enkelt formulär du behöver fylla i, och det finns ingen avgift.

Behandlingstid

4 Days

Arbetsmöjligheter

Du får inte arbeta när du är i Thailand på studentvisum. Om du får ett officiellt jobb med enligt visum och ett arbetstillstånd kan du också studera på detta visum, men inte tvärtom.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan bland annat avvisas om du inte tar ett nödvändigt antal kurser, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.