Keystone logo
Sydafrika

Studera MBA i Sydafrika 2023

Studera i Sydafrika

Internationella studenter som vill skriva in sig i sydafrikanska universitet är ofta välkomna. Landet 's högst rankade universitet, University of Cape Town, är rankad 145 i världen. University of Witwatersrand och Stellenbosch finns ytterligare två alternativ för eleverna att fundera. Dessa skolor erbjuder affärsstudier, liksom andra fokusområden. Vilka är de affärs Studier Alternativ i Sydafrika? Studenter som vill studera verksamheten kan göra det genom att fokusera på att slutföra sin grundexamen vid universitet eller genom att fortsätta sin utbildning i master 's program. Master of Business Administration (MBA) är en av de vanligaste alternativen för studenter som studerar i Sydafrika som internationella studenter. Denna typ av program fokuserar på förvaltningsteknik, marknadsföring, personal, och affärs starta processen, samt affärsjuridik och ekonomi. Eleverna kan räkna med att spendera två till tre år att slutföra sin MBA i Sydafrika.Deltid och heltid alternativ är ofta tillgängliga, även om de flesta internationella studenter anmäla heltid här. Hur fungerar en student Anmäl i företagsekonomi i Sydafrika? Eleverna kommer att behöva skaffa de nödvändiga statliga bidrag för inskrivning som en internationell student. Detta görs genom att departementet för inrikes frågor. Studenten måste ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd. Generellt få tillträde till affärsprogram via den önskade skolan är det första steget. de flesta studenter kommer också att hjälpa eleven genom denna process. Denna process kan ta cirka 30 dagar, eller ibland längre, för att förekomma. När eleven tillämpar och får sin studentvisum, är det då möjligt att resa till landet. Vad är alternativen för internationella studenter efter examen? Sydafrika en mångsidig och växande land. Det är en stark ekonomisk kraft i området.Det är dock inte ett rikt land och arbetslösheten är hög i många områden. Även om det finns möjligheter för dem som har examen med högsta betyg, det finns ingen garanti för anställning i Sydafrika efter examen. Ändå är dessa skolor redovisas i de flesta andra länder som ackrediterad.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  243
 • Andel av verktyg

  29
 • Internetabonnemang

  43
 • Lokal transport

  36

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  5
 • Pint lokalt öl

  2

Om Sydafrika

Sydafrika är ett mångskiftande land. Det sitter längs den sydligaste kust av den afrikanska kontinenten nära Namibia, Botswana och Zimbabwe. Det är ett multietniskt land med en otroligt mångsidig bakgrund och kultur. Det finns 11 officiella språk här, inklusive engelska, som ofta används för offentliga och kommersiella behov. Det har nära till 53 miljoner människor som kallar det hem, och har blivit den näst största ekonomin i Afrika. Det finns många skäl att studera i landet även som en internationell student.

Visa krav

 1. Sydafrikansk studentvisum (tidigare kallat ett sydafrikanskt studietillstånd)
 2. Sydafrikansk utbytesvisum - Om du är äldre än 25 år och vill komma till Sydafrika på ett kulturellt, ekonomiskt eller socialt utbytesprogram, organiserat mellan en utbildningsinstitution eller regeringsorgan i Sydafrika och ett i ett främmande land.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Sydafrikansk studentvisum; Sydafrikansk utbytesvisum

Pris och valuta

USD 47

De sydafrikanska ansökningsavgifterna för studentvisum beror på ditt ursprungsland men är cirka 47 US $.

Vem kan ansöka om visum?

En internationell student som vill stanna och studera i Sydafrika för en kurs som sträcker sig 3 månader (90 dagar) måste ansöka om studentvisum. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Sydafrika.

För att kvalificera sig för ett studievisum för Sydafrika, skolan eller högskolan själv måste först kvalificera sig som en ”lärande institution”. Det betyder att det måste vara registrerat hos antingen Institutionen för grundläggande utbildning eller Institutionen för högre utbildning. Så om du vill gå på en privat språkskola eller en skola som bara erbjuder kortvariga tekniska kurser, du kanske inte kvalificerar dig för ett sydafrikanskt studievisum.

Vänligen notera: Du kan inte komma till Sydafrika på ett besöksvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum. Du kan inte komma till Sydafrika på ett besökarvisum och sedan fortsätta att ansöka om ett sydafrikanskt studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Sydafrikanska högkommissionen, konsulat, eller ambassad

För att få visum för Sydafrika, studenter måste kontakta den sydafrikanska högkommissionen, Konsulat, eller ambassad i sitt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Först, du måste bli antagen som student av en registrerad sydafrikansk skola, högskola, eller universitet och få ett godkännandebrev på institutionens brevhuvud och undertecknat av eller på uppdrag av rektor eller registrator.

Du måste sedan fylla i ansökningsblanketten B1-1738 för tillfälligt uppehållstillstånd och ta det personligen till den sydafrikanska ambassaden, konsulatet eller högkommissionen i ditt hemland.

Följande dokument måste lämnas in med BI-1738 ansökningsblankett:

 • Ett pass som är giltigt i minst 30 dagar efter utgången av det planerade besöket
 • Betalning av den föreskrivna avgiften
 • Ett vaccinationsintyg, om så krävs enligt lagen
 • Bevis på ekonomiska medel för att täcka planerade levnadskostnader under vistelsen i republiken och att även betala för studieavgifterna. Detta bör vara i form av kontoutdrag /kontanter tillgängliga/ resecheckar
 • Bevis på medicinsk täckning
 • En kontant deposition motsvarande värdet på en returbiljett.
 • När det gäller afrikanska studenter, ett åtagande från den berörda regeringen att ta det fulla ansvaret för studenten och att betala alla kostnader, om det skulle bli nödvändigt att utvisa studenten
 • Medicinska och radiologiska rapporter
 • Ett oförkortat födelsecertifikat för minderåriga.
 • När det gäller en minderårig, uppgifterna om personen i Sydafrika som kommer att fungera som elevens vårdnadshavare och ett brev från en sådan person som bekräftar förmyndarskap
 • Samtycke från båda föräldrarna för din vistelse i Sydafrika, eller från föräldern som har ensam vårdnad, tillsammans med bevis på ensam vårdnad
 • Ett officiellt brev från utbildningsinstitutionen, där du tänker studera, bekräftar provisorisk acceptans och kursens varaktighet.
 • Bevis på medicinsk täckning förnyas årligen för studieperioden med ett medicinskt system registrerat i enlighet med lagen om medicinska system.
 • Om du är 18 år och äldre, ett polisintyg från varje land där du bodde i 12 månader eller längre sedan åldern av 18 år krävs.

Du ansöker om ett utbytestillstånd (Sydafrikanskt utbytesvisum) med samma ansökningsblankett B1-1738.

När ska du ansöka?

Ansökningstiderna varierar från land till land men tillåter cirka sex veckor.

Studentvisumet är giltigt under hela studentens kurs, alternativt 36 månader för skolor och 24 månader för andra institutioner.

Sydafrikansk utbytesvisum - Detta visum beviljas för utbytestiden, vanligtvis inte mer än 12 månader. Det sydafrikanska utbytesvisumet kan inte förnyas eller förlängas. När du har haft denna typ av tillstånd, du får bara ansöka om tillfälligt eller permanent uppehållstillstånd efter att du har bott i minst ett år utanför Sydafrika.

Behandlingstid

6 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du har ett sydafrikanskt studentvisum och studerar på högre nivå, du får arbeta deltid i högst 20 timmar i veckan under terminen, och heltid under semester.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Det finns många anledningar till varför din studentvisumansökan till Sydafrika kan nekas, Till exempel:

 • Lämna ämnen på dina formulär
 • Ligga om något i din ansökan
 • Att ha ett föråldrat pass utan tomma sidor
 • Felstavning av ditt namn på dokument
 • Att inte ge bevis på tillräckligt med medel