Keystone logo
Spanien

Studera MBA i Spanien 2024

Studera i Spanien

Spanska forskarnivå företagsekonomiska examina är avsedd för dem som nyligen har examen med företagsutbildning eller som har arbetat i näringslivet ett tag och söker karriärmöjligheter. Läsåret delas upp i två terminer. De första löper från oktober till februari och det andra löper från februari till och med juni. Varje universitet kommer att variera i sin specifika schema, men de flesta håller sig till denna grundläggande schema. Spanien använder ett statligt universitet system som gör att internationella studenter att få samma låga terminspriser för spanska studenter. För forskarnivå utbildning, kommer kostnaden att bero på antalet poäng i programmet. Kostnaden är mellan 960 och 1800 euro beroende på antalet poäng, och detta ställs in av regeringen. Studenterna har tillgång till gratis sjukvård medan de studerar i Spanien, vilket är en fördel med att välja det här landet för MBA-studier.Längden på en MBA-program i Spanien kommer att variera beroende på studentens 's schema. Studenter som kan studera på heltid kan avsluta programmet i ett år, men andra som behöver utrymme ut sina studier för att arbeta eller njuta av kultur i Spanien kan ta två eller flera år att slutföra sin MBA-examen. Oavsett, när examen är klar, är en spansk MBA ett utmärkt tillgång för dem som vill arbeta i verksamheten under hela den spansktalande världen och stora delar av Europa. Denna grad öppnar dörren till övre ledning och ledarskap nivå positioner. Det är också en värdefull grad för entreprenörer som söker en kant när de utvecklar sina egna företag. Efter examen, är studenter ofta anses för kampanjer och löneökningar, och de som inte arbetar just nu kommer hitta bättre utsikter till arbete på grund av deras kompletterande utbildning.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  416
 • Andel av verktyg

  42
 • Internetabonnemang

  33
 • Lokal transport

  34

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  8
 • Biobiljett

  8
 • Pint lokalt öl

  3

Om Spanien

Spanien, som sitter på Medelhavet på den iberiska halvön, är en av Europas 's mest populära turistmål. Den rika historia och levande kultur i Spanien är legendarisk. Men det är inte bara en plats för turister att spendera tid framför tjurfäktningar och slappa på stranden. Spanien är också ledande i utvecklingen av förnybar energi och erbjuder en kultur och kosmopolitisk livsstil som är avundsjuka på stora delar av Europa. Landet 's utbildningssystem är också väl mottagen, och människor som förbereder sig för att studera verksamheten kommer att hitta många möjligheter för internationella studenter i de större städerna i Spanien.

Visa krav

För studenter utanför EU/EES eller Schweiz som vill delta i ett studentutbyte, bedriva forskning eller utbildning eller arbeta som obetald praktikant eller volontär i Spanien i mer än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (typ D)

Pris och valuta

EUR 160

Priserna för studentvisum till Spanien är cirka 160 euro. Avgiften för visumansökan kan ändras när som helst.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare från EU/EES eller Schweiz behöver inte studentvisum oavsett vistelsens längd i Spanien. EU/EEA/schweiziska studenter behöver inte visum för att bo i Spanien, men måste registrera sig hos de lokala myndigheterna och få ett uppehållstillstånd.

Medborgare i alla andra länder behöver studentvisum om de planerar att stanna och studera i mer än 90 dagar i Spanien. Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Spanien.

Var kan du göra ansökan?

Spaniens konsulat eller ambassad

Du kan ansöka om studievisum på det spanska konsulatet eller ambassaden i ditt hemland.

Hemsida:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hur gör man ansökan?

Innan du kan ansöka om studievisum måste du hitta en kurs eller ett program med en officiellt erkänd institution i Spanien. Du måste då få officiell bekräftelse från organisationen som beskriver att du har accepterats på kursen eller programmet, i form av ett intyg eller godkännandebrev. När du har det här kan du kontakta den spanska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland och ansöka om studentvisum.

Exakt vad som krävs kan variera från konsulat till konsulat men i allmänhet måste du visa ditt pass, liksom följande:

 • Uppgifter om studien, utbildningen eller forskningen som du kommer att göra i Spanien, inklusive studietimmar per vecka (minst 20);
 • bevis på att du har sjukförsäkring
 • ett läkarintyg som bekräftar att du inte har några sjukdomar som skulle kräva att du sätts i karantän
 • bevis på att du har medel för att stödja dig under hela din vistelse i Spanien (t.ex. stipendieinformation, en spansk bank som visar tillräckliga medel eller brev från föräldrar/vårdnadshavare som tar fullt ekonomiskt ansvar);
 • information om var du ska bo;
 • ett kriminalregisterintyg som utfärdats under de senaste fem åren av de behöriga myndigheterna i ditt hemland.

Om du bor i Spanien i mer än sex månader för att studera, du måste ansöka om uppehållstillstånd för studenter inom 30 dagar efter inresa till Spanien. Du ansöker om det på ditt lokala utlänningskontor (Oficina de Extranjeros) eller en polisstation. Kortet är giltigt i ett år och du kan förnya det varje år i fem år så länge du fortsätter med dina studier.

När ska du ansöka?

Du måste ansöka om visum mellan två och tre månader innan du tänker resa till Spanien för att ge tid att behandla din ansökan.

Rent generellt, ett studentvisum i Spanien beviljas under hela studietiden. Du kan förnya ditt studentvisum för att ytterligare förlänga dina studier eller ta en ny studiekurs i Spanien. Försök inte skicka in din studentvisumansökan mer än fyra månader i förväg eller mindre än 7 veckor före avresedatumet, annars accepteras inte ansökan.

Om dina studier i Spanien är längre än sex månader måste du ansöka om uppehållstillstånd för studenter som varar i ett år. Uppehållstillståndet för studerande måste förnyas varje år.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

Det spanska uppehållstillståndet ger dig rätt att arbeta antingen deltid eller tillfälligt, så länge du inte använder de pengar du tjänar för att försörja dig själv när du är i Spanien. Du får arbeta upp till 20 timmar i veckan medan du studerar, så länge det inte stör dina studier. Företaget som anställer dig måste få ett arbetstillstånd för dig från utlänningskontoret. Ditt anställningsavtal får inte överstiga studievisumets varaktighet.

Om du genomför en praktikplats som en del av din kurs för vilken ditt uppehållstillstånd beviljades, du behöver inte ett arbetstillstånd.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några av anledningarna till att ett studentvisum till Spanien kan nekas:

 • Tidigare eller pågående kriminella handlingar
 • Otillräcklig förklaring till syftet och omständigheterna för den planerade vistelsen
 • Otillräckliga medel för uppehälle
 • Ogiltig reseförsäkring
 • Brist på att presentera ett bevis på boende
 • Ogynnsam Schengenviseringssituation - Underlåtenhet att tidigare respektera Schengenviseringsbegränsningar (dvs. Övervakning i Schengenområdet, underlåtenhet att följa den presenterade resplanen - genom att hoppa över för att stanna mestadels i huvuddestinationslandet i Schengenområdet, och så vidare).