Keystone logo
Singapore

Studera MBA i Singapore 2024

Studera i Singapore

Tjänar en civilekonomexamen i Singapore hyllade under 2010 ha en världsledande utbildningssystemet och rekommenderas för lovord av en brittisk utbildningsministern, spenderar Singapore nästan 20 procent av sin årliga nationella budget på primär- och högre utbildning. Studenter kan få en civilekonomexamen på någon av de flera nationella universitet i Singapore erbjuder grundutbildning, master 's och doktorsexamen. Offentliga, privata och utländska universitet finns också, med Chicago Business School och Technische Universität München ger affärs grader för Singapore och internationella studenter. Specialiserade fyraåriga företagsekonomiska examina inkluderar Bachelor of Arts i Administration, Business Management, Enrepreneurship och International Business. Doktors företagsekonomiska examina tillåter studenter att få positioner vid universitet som instruktörer eller som forskningsledare.Singapore är också känd för sin anslutning till "meritokrati ", en ideologi grundläggande för deras utbildningssystem som identifierar de bästa studenterna och förbereder dem för ledande positioner. Studenter som uppvisar utmärkta studieresultat poster vanligtvis beviljas tillträde till speciella utbildningsprogram som avstår eller minskar studieavgifter. Studieavgifter Kostnad för en fyraårig civilekonomexamen i Singapore är runt kan variera från en skola till en annan, men många universitet erbjuder reducerade undervisning priser subventionerade av regeringen genom ett program som kallas Undervisning Grant Scheme och många stipendier. Varför Skaffa en civilekonomexamen i Singapore? På grund av dess överlägsna utbildningssystemet, subventionerade undervisningsmöjligheter och snabbt växande ekonomi, erbjuder Singapore exceptionella akademiska och sysselsättningsmöjligheter för innehavare affärs examen efter examen.Dessutom Singapore rankas genomgående hög kvalitet-of-life index, med turism, bioteknik och tillverkningsindustrin som stöder sin ovan genomsnittliga inkomsten per capita. Med sin öppna ekonomi och kraftfull närvaro i industri- och tjänstesektorerna, Singapore presen olika möjligheter till sysselsättning för studenter med företagsekonomiska examina som söker positioner som erbjuder mycket utrymme för avancemang. Affärs majors kan också hitta positioner i områden så varierande som sjukvårdsadministration, logistik, marknadsföring och program för social tjänster.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1867
 • Andel av verktyg

  51
 • Internetabonnemang

  31
 • Lokal transport

  88

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  10
 • Pint lokalt öl

  7

Om Singapore

Republiken Singapore är officiellt en ö-land som ligger i Sydostasien mindre än 100 miles norr om ekvatorn. Bestående av en stor ö (kallas Pulua Ujong i malaysiska) och över 60 mindre öar, är Singapore en av världens viktigaste handelscentrum som hävdar tredje högsta inkomsten per capita bland alla världens länder. Nästan 75 procent av Singapores 's befolkning är kinesiska, med indianer, Eurasians och malajer som omfattar den andra 25 procent. På grund av Singapore 's snabb uppstigning till ekonomiskt välstånd, är det nu identifierats som en "mitt power " land uppvisar betydande inflytande i globala frågor.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student Pass

Pris och valuta

SGD 90

En behandlingsavgift på S $30 krävs för varje ansökan som lämnas in till Singapore Immigration& Checkpoints Authority (ICA). Avgiften återbetalas inte oavsett resultatet av ansökan eller om ansökan dras tillbaka efter inlämning.

En avgift på S$60 betalas när den framgångsrika sökanden fullgör formaliteten vid utfärdandet av Studentpass på ICA.

Avgifterna är beroende av land och kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Alla internationella studenter måste ha ett studentpass för att bedriva högre studier i Singapore. För att få ditt Singapore Student Pass måste du först erbjudas antagning till ett heltidsprogram i Institute of Higher Learning (IHL) i Singapore.

Du är endast berättigad till ett studentpass om du har antagits till ett heltidsprogram. Om du vill ta deltidskurser eller kvällskurser, du kommer inte att vara berättigad till Student Pass.

Var kan du göra ansökan?

Studentens Pass On-Line Ansökan& Registrering (SOL) systemet

För att ansöka om Studentpass måste du skicka in din ansökan på det officiella registreringssystemet - - Student's Pass On-Line Application& Registration (SOLAR) system.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Innan du skickar in en ansökan om Student Pass via SOLAR, institutet där du har erbjudits antagning måste registrera dig via registreringssystemet. När institutet har registrerat dig hos SOLAR måste du skicka in eForm 16. Du måste ha följande uppgifter innan du loggar in på ditt SOLAR-konto:

 • En registreringsanmälan från SOLAR med ditt användarnamn och lösenord från IHL
 • Resehandlingar och passuppgifter, inklusive passnummer och dess giltighet
 • Din personliga e-postadress
 • Ett nyligen passformat färgfotografi

När du har skickat in eForm 16 måste du sedan ta en utskriftskopia av formuläret för att skicka in till Student Pass unit - Immigration& Checkpoints Authority (ICA). Det är en av de viktiga formaliteterna som ska genomföras för utfärdande av Singapore Student Pass.

Du måste försäkra immigrationsavdelningen att du alltid kommer att stanna i Singapore med ett giltigt studentpass.

Dokument som krävs för Singapore studentvisum:

 • Ditt giltiga pass. Du måste skicka in en kopia av vissa sidor i passet
 • Du måste bära avgångs- och ankomstkortet som beviljats vid inresa till Singapore. Om du har bott i Singapore på andra långtidskort, du måste ta med det passet också;
 • Ett nytt färgpassformat fotografi (taget på vit bakgrund);
 • Utskriften av eForm 16 som lämnats in via SOLAR (vederbörligen undertecknad av sökanden).
 • Om dina dokument är på modersmålet måste du få en officiell engelsk översättning av dokumenten.
 • En kopia av principgodkännandebrevet.
 • En läkarrapport i föreskrivet format (tillgänglig på ICA:s webbplats).

När du skickar in ansökan, se till att laboratorierapporterna inte är mer än tre månader från utfärdandedatumet. Om du inte uppfyller det medicinska kravet, du kommer inte att beviljas Studentpass.

När ska du ansöka?

Rent generellt, Singapore-studentvisumet tar ungefär fyra veckor att behandla. i alla fall, vissa ansökningar kan ta längre tid om immigrationsavdelningen kräver ytterligare dokument eller information från dig. I sådana situationer kommer du att meddelas via SOLAR systemet.

Du måste skicka in nya ansökningar om Student Pass minst en månad innan din kurs börjar och högst två månader.

Behandlingstiden är i allmänhet mellan 2 till 4 månader för fall där intervjuer krävs.

Behandlingstid

4 Weeks

Arbetsmöjligheter

Utländska studenter som inte arbetar mer än 16 timmar per vecka under sina studier är undantagna att ansöka om arbetstillstånd. Det rekommenderas dock att kontrollera de arbetsmöjligheter som beviljas av din institution.

Internationella studenter behöver inte ansöka om arbetstillstånd om de vill arbeta i Singapore under sin semester.

Tillstånd att arbeta kan också bero på den institution där du studerar.

Du hittar en lista över godkända institutioner här: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avslås om du inte följer en heltidskurs vid en erkänd utbildningsinstitution, om du inte har tillräckliga utbildningsbevis, om dina formulär inte är korrekt ifyllda eller om styrkande handlingar inte är korrekta.