Keystone logo
Schweiz

Studera MBA i Schweiz 2024

Studera i Schweiz

Studenter som vill skriva in sig i företagsekonomi i Schweiz kan göra det genom landet 's MBA-program. Ett brett utbud av alternativ finns, inklusive program för förvaltning, marknadsföring, personal, bank och mycket mer. De flesta studenter som studerar i Schweiz börjar genom att anmäla som en grundutbildning. De flesta kommer att få en kandidatexamen 's nivå examen som ett första steg i processen. Däri många individer in i arbetskraften, arbetar i lärlingsprogram. Det finns dock en växande efterfrågan och intresse av att avancerad utbildning. Det är där de MBA-program blir värdefulla. Vad kan du förvänta från Business Studies i Schweiz som en internationell student? Internationella studenter är ofta välkomna på universiteten i Schweiz. Tänk på att de flesta skolor här erbjuder företagsekonomi, undantag för yrkesskolor med en mycket exakt fokus.Studenter som registrerar sig en MBA-program kommer att spendera mellan två och fyra år att få sin utbildning, beroende på om de går heltid eller deltid. Kostnaden för dessa program tenderar att variera, men det är också dyrare än de flesta andra universitet i samma kaliber i hela Europa. Att delta i dessa program kommer eleverna måste först ansöka till en av de många program och universitet tillgängliga, inklusive alternativ såsom Bern yrkeshögskola, European University och University of Basel. När individen har fått godkännande att delta i skolan, kan han eller hon ansöka om visum. Vad kan internationella studenter Räkna efter examen? Examen från affärsstudier program i Schweiz, kan toppstudenter räkna med att hitta affärsrelaterade jobb i landet . Detta kan inkludera att arbeta i traditionella affärsmiljöer, samt i statliga befattningar inom finanssektorn.Konkurrensen om dessa jobb kan vara betydande, men gör det lite svårare för studenter att få arbete i fält som de önskar.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  1030
 • Andel av verktyg

  81
 • Internetabonnemang

  52
 • Lokal transport

  84

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  16
 • Biobiljett

  21
 • Pint lokalt öl

  7

Om Schweiz

Schweiz är ett mångskiftande land med massor av möjligheter för internationella studenter. Landet, som ligger i västra och centrala delen av Europa är nära Italien, Frankrike, Österrike och Tyskland. Med en befolkning på över 8 miljoner människor, är detta land viktigt av många skäl, bland annat sin unika kultur och fri-livsstil levande. Det har också den högsta nominella förmögenhet per vuxen i världen, vilket gör den till en av de dyraste länderna i världen att leva i, och också en av de mest förmögna platserna. För de studenter som vill vara en del av landet 's otroliga verksamhet och ekonomisk tillväxt, inskrivning i en MBA-program kan vara den idealiska första steget.

Visa krav

 1. C-visum - för korta kurser (sommarskolor, språkskolor) som varar i upp till tre månader.
 2. D-visum - för kurser som varar längre än tre månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; D-visum

Pris och valuta

EUR 0

För studentvisum, ansökan är gratis; i alla fall, det kan finnas några undantag.

Vem kan ansöka om visum?

Även om Schweiz inte är medlem i EU, det gör det möjligt för EU-medborgare att gå på universitet i landet. Studenter som inte har EU/EES-medborgarskap måste kontakta den schweiziska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland för att ansöka om visum innan de reser in i landet.

För kurser på upp till tre månader - sommarkurser, språkskolor - du kan behöva ett kortvarigt Schengen C-visum; för kurser längre än tre månader, du kan behöva ett långsiktigt nationellt D-visum.

Du kan inte komma till Schweiz på tre månaders turistvisum och ändra det till ett uppehållstillstånd för studenter efter att du har anlänt till Schweiz. Således, även om du är undantagen från att behöva inresevisum, som Australien, kanada, Nya Zeeland, Japan, Malaysia, eller Singapore-medborgare, du måste fortfarande ansöka om uppehållstillstånd innan du anländer om du planerar att stanna längre än 90 dagar.

Alla internationella studenter, inklusive EU/EFTA-medborgare, måste ansöka om uppehållstillstånd hos ett bostadsregistreringskontor inom 14 dagar efter ankomsten till Schweiz.

Var kan du göra ansökan?

Schweiziska ambassaden eller konsulatet

Du måste ansöka om visum via den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått bekräftelse på godkännande av ett schweiziskt universitet eller privatskola, du måste kontakta den schweiziska ambassaden i ditt land för information om inreseformaliteter för Schweiz. Du måste visa bevis på att du har tillräckliga ekonomiska medel för att försörja dig själv under dina studier.

Du måste fylla i ett ansökningsformulär och skicka in stödjande dokumentation på franska, tysk, eller engelska, så du kan behöva översätta dina dokument.

För kortvariga Schengen C-visum omfattar dokumentationen:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz;
 • Sjukvård/olycksfallsförsäkring.
 • Bekräftelse av bokade kurser inklusive betalda avgifter.

om du är under 18, ett födelsebevis och tillstånd att resa om du kommer till Schweiz ensam, eller kopior av föräldrarnas visum om de kommer att följa med.

För ett långsiktigt D-visum, dokument kommer att innehålla:

 • Ett giltigt pass-/rese-ID.
 • Bevis på tillräckliga ekonomiska resurser för att täcka dina kostnader när du är i Schweiz, vare sig du själv eller en sponsor, till exempel kopior av kontoutdrag eller ett brev från banken;
 • Bevis på sjukvårdsförsäkring som omfattar skydd för olyckor.
 • motivationsbrev som beskriver varför du vill komma till Schweiz för att studera och hur detta kommer att vara till nytta för din karriär;
 • bekräftelse på inskrivning vid en erkänd schweizisk utbildningsinstitution
 • bekräftelse av betalade kursavgifter
 • ditt CV;
 • kopior av tidigare utbildningsbevis och examensbevis
 • ett undertecknat brev som bekräftar att du lämnar Schweiz i slutet av kursen.

Du kan också bli ombedd att delta i ett språktest för att se till att du kommer att kunna följa lektionerna.

Om du vill genomföra forskarutbildning, måste du skicka in bevis på att du har antagits till en kurs efter examen och har lämpliga kvalifikationer, tillräckliga ekonomiska medel, och någonstans att bo.

När ska du ansöka?

Du bör boka ett möte vid den schweiziska ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får godkännandebrevet från den schweiziska utbildningsinstitutionen. Du bör schemalägga mötet för en visumintervju så tidigt som 6 månader före studiestart men senast tio veckor före avresan.

Handläggningstiderna för visumansökningar för kortare vistelse är 10-15 dagar; och åtta till tio veckor för visum för längre vistelse.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs. Uppehållstillståndet ges i ett år och kan förnyas.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbetsmöjligheter

Du kan ta deltidsarbete i upp till 15 timmar i veckan på termin och heltid under semestern, men först efter att du har bott i Schweiz i sex månader.

Om du redan har en magisterexamen från ett utländskt universitet och du är i Schweiz och arbetar för ditt schweiziska universitet eller institut, du behöver inte vänta sex månader men kan börja arbeta direkt. Din arbetsgivare måste få ett arbetstillstånd åt dig. Du måste behålla din heltidsstudentstatus och visa att du fortsätter att göra framsteg i dina studier.

Efter studenten, utländska studenter kan stanna i Schweiz i sex månader för att leta efter arbete.

Timmar per vecka

15

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.