Keystone logo
Ryssland

Studera MBA i Ryssland 2024

Studera i Ryssland

Ryssland är ett land som ligger i norra Europa och norra Asien. Det är det största landet i världen och har mer än en åttondel av den bebodda landområde på jorden inom sina gränser. Det är också den nionde mest folkrika nationen i världen. Ryssland växer in i en ekonomisk makt i den moderna världen. Idag är det den sjätte största ekonomi genom att köpkraftsparitet, vilket innebär affärsstudier i Ryssland är lovande. Det finns också en stark militärmakt. Med över 160 etniska grupper inom sina gränser är Ryssland också en mångkulturell nation, där flera kulturer kombinera till en enhetlig grupp.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  198
 • Andel av verktyg

  28
 • Internetabonnemang

  6
 • Lokal transport

  23

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  4
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Ryssland

Ekonomistudier i Ryssland äger rum i en av landets 's många universitet. Med landets 's rika arv, har det utvecklats flera institut för högre utbildning som är kända över hela världen för sin kvalitet inom utbildningen. De flesta av dessa är belägna i Ryssland 's största städer. Eftersom Ryssland fortsätter att växa in i en ekonomisk makt i den moderna världen, kommer studenter som studerar i en av dessa skolor positionera sig för framgång i karriären som involverar företag med anknytning till Ryssland. Studera affärer i Ryssland ger studenterna möjlighet att lära sig om kulturen i landet och de affärsmöjligheter den ger. MBA-program i Ryssland ger eleverna de färdigheter som behövs för ledande positioner i Ryssland och närliggande länder. Målet med dessa program är att ge eleverna de kunskaper de behöver för att förbättra sina karriärer. Många program är utformade för att låta studenter som arbetar för att fortsätta att arbeta under studietiden för sin MBA.Eleverna är redo för framgång i affärer runt om i världen, med särskild tonvikt på de företag som är anslutna till eller direkt interagera med Ryssland. Ytterligare doktorandutbildning är en möjlighet efter examen också. Läsåret i Ryssland löper från september eller slutet av augusti till slutet av juni. Den första terminen slutar i januari, och den andra terminen börjar i februari efter en vintersemester. Studie kostnaderna kommer att variera beroende på universitetet valt. Eftersom akademiska program i Ryssland undervisas på ryska, kommer studenterna att krävas för att klara en rysk språkexamen innan antagen till programmet. Om de inte är flytande nog, att de en take språkkurser gör skillnaden.

Visa krav

 1. Ryska studentvisum - Gäller för studier i alla ryska högskolor eller universitet eller för kortvariga kurser.
 2. Ryskt humanitärt visum - För dem som reser till Ryssland för att bedriva postdoktoral forskning eller delta i akademiska seminarier. Gäller i upp till ett år för ändamål inklusive de som är relaterade till vetenskap eller kultur. (OBS: All ytterligare information finns på ryska studentvisum.)

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Ryska studentvisum; Ryskt humanitärt visum

Pris och valuta

Avgifterna som krävs för ryska studentvisum varierar beroende på vilket land som utfärdade passet till studenten, och om du väljer standard- eller expresstjänst. Som ett exempel börjar ryska studentvisumkostnader för en brittisk medborgare på 165 GBP. Observera dock att din ansökningsavgift inte återbetalas om din ansökan om studentvisum avslås eller avvisas av någon anledning.

Vem kan ansöka om visum?

Medborgare från de flesta främmande länder behöver visum för att studera i Ryssland. Medborgare från Oberoende staters samvälde (OSS) länder behöver inte visum: Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien, Tadzjikistan, Ukraina, Uzbekistan plus de autonoma regionerna Abchazien och Sydossetien. Om du är medborgare i Armenien, Vitryssland, Kazakstan, Kirgizistan eller Ukraina behöver du inte visum men du behöver ett giltigt pass. Om du är medborgare i Abchazien, Azerbajdzjan, Moldavien, Sydossetien, Tadzjikistan eller Uzbekistan kan du komma till Ryssland för att studera utan pass eller visum.

Var kan du göra ansökan?

Ryska ambassaden eller konsulatet/auktoriserade visumcentra

För medborgare i länder som behöver visum för att komma in måste ett ryskt studentvisum erhållas innan de reser till Ryssland. Du måste ansöka via den ryska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Det finns också auktoriserade visumcentra i vissa länder.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Innan du ansöker, du måste accepteras till en kurs vid ett universitet så att du kan få en officiell inbjudan att komma till Ryssland för att studera. När du har en inbjudan är den giltig i tre månader. Sedan, för att ansöka om ditt ryska studentvisum, måste du besöka den ryska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland och skicka all nödvändig dokumentation. Vänligen notera: Du måste få ditt visum registrerat inom sju dagar efter din inresa i Ryssland. Vid studentvisum är det normalt den inbjudande parten (universitet eller högskola eller språkskola eller institut) som ordnar viseringsregistrering för studenterna. När din registrering är klar, du kommer att få ett bevis på din visumregistrering, som du måste behålla försiktigt tills du lämnar landet.

För att ansöka om studentvisum till ryska måste du skicka in ett ifyllt visumansökningsformulär, original nationellt pass (och kopia av förstasidan), en standardbild, postanvisning, original inbjudan från din ryska värdorganisation, original negativt HIV-blodprov (AIDS) certifikat (inte äldre än 3 månader). Det nationella passet måste vara giltigt i minst ett och ett halvt år.

När ska du ansöka?

Du kan starta viseringsansökningsprocessen 45 dagar före det planerade ankomstdatumet i Ryssland. Behandlingstiden kan vara lång och ta från två till fem veckor. Studentvisumet utfärdas ursprungligen för 90 dagar men kan förlängas till ett år och sedan förnyas efter det under hela studien.

Behandlingstid

5 Weeks

Arbetsmöjligheter

Om du har ett ryskt studentvisum behöver du ett arbetstillstånd från Federal Migration Service (FMS) såvida inte detta arbete utförs under semestern eller vid den institution eller organisation där du studerar. Du får endast tillstånd att arbeta om du är heltidsstudent vid ett statligt ackrediterat universitet och åtminstone 18 år gammal. Tillståndet tillåter dig bara att arbeta inom det område eller yrke som anges i tillståndet och i staden eller regionen på ditt universitet. Kostnaden för ett arbetstillstånd för dem som har ett ryskt studievisum är 3 500 RUB (60 USD). Om du lämnar din universitetskurs kommer arbetstillståndet att avbrytas och du kommer inte längre att kunna arbeta i Ryssland.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Om du presenterar falska dokument för ditt studentvisum eller döljer eller förvränger fakta i din ansökan. Du kan nekas inresa till Ryssland på studentvisum om du är HIV-positiv.