Keystone logo
Polen

Studera MBA i Polen 2024

Studera i Polen

Vilken typ av verksamhet studier finns i Polen? Polen erbjuder en mängd olika affärsstudier kurser, inklusive de på kandidat eller grundutbildning nivå och master-utbildningar. Programmen vanligaste mästare examen är MBA och Executive MBA studiekurser. Utbildningssystemet här anses hög kvalitet och ofta erkänns i hela Europa och i västerländska kulturer. Vissa av dessa program undervisas helt på engelska, inte bara polska. Detta ger internationella studenter möjlighet att skriva in sig i ett av universiteten utan att behöva känna språket. Vilka alternativ finns det för MBA grader i Polen för internationella studenter? Det finns många skäl att skriva in sig i polska handelshögskolor. Först finns det många högkvalitativa skolor att välja mellan. De flesta program här är två år vid magisterexamen nivån. Vissa program är längre, och snabbt tempo, ett år programmen finns också.Internationella studenter kan välja från ett brett utbud av affärer studieinriktningar. Detta innefattar program som de som fokuserar på affärsteknik, reklam och marknadsföring, internationell / global verksamhet, och mänskliga resurser. Hur mycket kostar det att anmäla dig till Business Studies i Polen? Som en internationell student, kommer du att betala mer för att få ditt utbildning i Polen än om du var en medborgare, även på den offentliga och privata skolor där. Men utbildning i Polen tenderar att vara billigare än i andra europeiska länder, USA och Kanada. Skolan och studiernas längd påverkan dessa kostnader vanligaste. Vad är alternativen efter examen? Efter examen från en magisterexamen program, individer kan då ta på positioner i någon av de verksamheter inom landet. Detta kan hjälpa individer att få management-positioner.Det finns möjligheter i hela landet som sin ekonomi fortsätter att förbättras. Väl studerade eleverna behövs alltid inom områden av strategisk förhandling och global ekonomi.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  363
 • Andel av verktyg

  79
 • Internetabonnemang

  13
 • Lokal transport

  27

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  3

Om Polen

Republiken Polen är ett land som ligger i Centraleuropa nära Tjeckien och Tyskland. Landet är hem till 38.500.000 människor och det är en medlem av Europeiska unionen. När ett kommunistiskt land, har en lång historia och unika kultur området. Från sitt arv bygger på kristendomen till sitt förbättra ekonomin och modern livsstil, har Polen en hel del att erbjuda någon elev, inklusive internationella studier. För dem som vill driva en affärsstudier examen här, är det ofta möjligt att göra det med några tips.

Visa krav

 • C-visum - ett kortvarigt Schengenvisum.
 • D-visum - ett långsiktigt nationellt visum utfärdat i upp till ett år.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

C-visum; visum av D-typ

Pris och valuta

USD 160

Ansökningsavgiften för studentvisum till Polen är cirka 160 dollar. Avgifterna kan komma att ändras.

Vem kan ansöka om visum?

Studenter från EU-länder behöver inte visum för att studera i Polen. i alla fall, när du har anlänt till Polen, du behöver ansöka om ett tillfälligt studievisum på det lokala Voivodkontoret.

Studenter utanför Europeiska unionen måste vanligtvis ansöka om studentvisum innan de reser in i Polen. Det finns dock ett antal länder som är fria från detta krav. Du kan kontrollera om ditt land finns med på listan här: http://www.msz.gov.pl

Var kan du göra ansökan?

Polens ambassad eller konsulat

Du bör ansöka om studentvisum vid den polska ambassaden eller konsulatet i ditt nuvarande hemland.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

När du har fått antagning till ditt valda universitet skickar de rätt dokument som du kommer att använda för att få ditt studentvisum. Du bör ansöka om studentvisum på din närmaste polska ambassad eller konsulat. Det här är de dokument som du vanligtvis kan bli ombedd att tillhandahålla:

 • En undertecknad och fullständig visumansökan från Polen för studenter.
 • Pass som måste vara giltigt i minst tre månader efter att du planerar att lämna Polen.
 • Fotokopia av nationellt ID-kort.
 • Officiellt brev från universitetet eller högskolan i Polen där du planerar att studera.
 • Ett kort CV eller CV.
 • Alla dina tidigare certifikat och examensbevis.
 • Bevis på att du har kunskaper i det språk du vill studera på.
 • Bevis på att du är tillräckligt ekonomiskt stark för att bära dina utbildnings- och levnadskostnader i Polen.
 • Sjukförsäkringsbevis som accepteras i Europa.
 • Två passstora foton.
 • Betala visumansökningsavgiften
 • Bevis på boende i Polen.

Alla studenter måste legalisera sin vistelse i Polen genom att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd. Detta måste göras en kort tid efter ankomsten till Polen. Universitet hjälper dig med ansökningsförfarandena. Ett tillfälligt uppehållstillstånd ger dig rätt att stanna och arbeta i Polen.

När ska du ansöka?

Det kan vanligtvis ta runt 15 dagar för att behandla din studentvisumansökan. Behandlingstiderna varierar dock beroende på land och vilken typ av visum du ansöker om. Se till att ansöka så snart som möjligt.

Längden på studentvisumet beror på längden på din kurs.

Behandlingstid

15 Days

Arbetsmöjligheter

Internationella studenter har rätt att arbeta medan de studerar i Polen så länge de är inskrivna i en utbildningsinstitution. 20 timmars arbete är tillåtet under studier, samt 3 månaders heltidsarbete under semestern. Heltidsarbete är tillåtet för innehavare av uppehållskort.

Timmar per vecka

20

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.