Keystone logo
Nederländerna

Studera MBA i Nederländerna 2024

Studera i Nederländerna

Högre utbildning Skolor i Nederländerna Eleverna kan studera verksamheten i Middelbaar beroepsonderwijs (MBO), som är yrkesskolor som erbjuder en (assistent utbildning), två (grundläggande yrkesutbildning), tre (oberoende program) och fyra (mellannivå) år program. Nederländerna har även ansökt vetenskaps universitet och forsknings universitet som erbjuder kandidat- 's, mästare ' s och doktorsexamen. Undervisningen är standardiserad för att överensstämma med Bolognaprocessen och ECTS kreditsystemet. Enligt holländska utbildningspolitik, 60 hp motsvarar ett års studier (heltid) och en kredit är lika 28 timmar av kurser. Forskningsuniversitet är de enda lärosäten där studenterna kan tjäna doktorsexamen, den högsta graden du kan tjäna i Nederländerna. Varför Klicka Business Degree i Nederländerna?Konsekvent rankad som har en av de bästa 10 utbildningssystemen i världen, har Nederländerna också ett komplext skolsystem regleras av det nederländska ministeriet för utbildning, kultur och vetenskap. Studenterna kommer att få en bra utbildning och respekterad examen efter slutförandet av en civilekonomexamen, men kommer att behöva hjälp att navigera de olika nivåerna av yrkesprogrammen och vilka program som ska ta för att få tillträde till ett universitet. Hur mycket kostar det att delta i en Yrkesskola eller universitet? De studieavgifter kan variera från en skola till en annan, även beroende på kursens mål och examensområdet. Vilken typ av verksamhet grader är tillgängliga i Nederländerna? Många studenter väljer att bedriva en Master 's of International Business i Nederländerna på grund av den snabba tillväxten i den internationella affärsbranschen.Företagsekonomi, företagsledning och företagsekonomi är andra populära grader som finns i Nederländerna.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  611
 • Andel av verktyg

  70
 • Internetabonnemang

  40
 • Lokal transport

  79

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  10
 • Biobiljett

  12
 • Pint lokalt öl

  5

Om Nederländerna

Officiellt kallas Konungariket Nederländerna, Nederland (nederländska) som ligger i västra Europa och omfattar tre karibiska öar i sin valkrets. Gränsar Tyskland, Belgien och Nordsjön, Nederländerna delar även sjögränser med Tyskland, Belgien och Storbritannien Amsterdam är huvudstad i Nederländerna, med Rotterdam och Haag representerar dess andra huvud städer. Respekterad för att vara den grundande medlem av Nato, är Europeiska unionen, G-10 och Världshandelsorganisationen Nederländerna också hem till fem internationella domstolar som för närvarande etablerade i Haag. Även holländska är i Nederländerna det officiella språket, nästan 90 procent av dess medborgare talar engelska, 70 procent talar tyska och 30 procent talar franska.

Visa krav

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd) - ett inresevisum.

VVR (Uppehållstillstånd) - om du planerar att stanna i Nederländerna i mer än tre månader, utöver ditt inresevisum, måste du också ansöka om uppehållstillstånd (VVR) - ett ID-kort som står som studievisum.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

MVV (Provisoriskt uppehållstillstånd); VVR (Uppehållstillstånd)

Pris och valuta

EUR 311

För närvarande kostar det en ej återbetalningsbar avgift på 311 euro för att behandla en ansökan om MVV och uppehållstillstånd för studier i Nederländerna. Avgifterna granskas två gånger per år, och kan komma att ändras i mitten av året.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare i ett EU- eller EES-land eller Schweiz behöver du inte studentvisum eller uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna.

Icke-EU, EES eller schweiziska medborgare behöver uppehållstillstånd för att stanna i Nederländerna i mer än 90 dagar - under en kortare period, du behöver bara turistvisum. Det finns två dokument du behöver. I de flesta fall behöver du ett provisoriskt uppehållstillstånd (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) för att resa till Nederländerna. Dessutom behöver du uppehållstillstånd (VVR) för att stanna i landet.

Medborgare i ett fåtal länder eller personer under vissa omständigheter är undantagna från att behöva ansöka om ett VVR. Du kan läsa mer om detta här: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Var kan du göra ansökan?

utbildningsanstalt

Utbildningsinstitutionen måste ansöka på dina vägnar så du måste kontakta dem för mer information om förfarandet. Om inte, be om hjälp genom att kontakta värdinstitutionens internationella kontor (eller om du är forskare, HR-avdelningen).

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Viseringsansökningsförfarandet initieras av universitetet så snart studenten officiellt antas till studieprogrammet.

Dokument som krävs för visumansökan listas i brevet som universitetet skickar till potentiella studenter. Vanligtvis behövs följande dokument:

 • en kopia av den första sidan (identitetssidan) av ett giltigt pass
 • bevis på att du kan försörja dig själv ekonomiskt
 • ytterligare passstora foton (storlek: 35 mm x 45 mm, se IND-krav in.pdf);
 • Bevis på studieavgifter och betalningar av viseringsansökningar.
 • Bevis på inkvartering under minst ett läsår (10 månader).
 • för kinesiska studenter kan ett NESO-certifikat vara nödvändigt.

Giltigt bevis på en sökandes ekonomiska självförsörjning kan visas på följande sätt:

 • Ett brev från den nederländska värdinstitutionen som nämner din praktikavgift eller praktikstipendium.
 • Ett antagningsbrev från det nederländska universitetet med information om ditt studentbidrag, undantag från undervisning, eller stipendium.
 • Ditt kontoutdrag hos en internationell bank, som anger tillräckligt med pengar för att betala för dina föreslagna utgifter i Nederländerna.

När ska du ansöka?

Behandlingstiden för din studentvisumansökan till Nederländerna är vanligtvis en månad, även om det ibland kan ta upp till 3 månader.

Uppehållstillståndet utfärdas för en studerandes studieprogram plus 3 månader, upp till högst 5 år. Om studenten vill genomföra en förberedande kurs, dess varaktighet kommer att läggas till viseringstiden. Om utbildningens längd tar mer än 5 år kan uppehållstillståndet förlängas med ytterligare ett år.

Det finns ett annat villkor kopplat till giltigheten av VVR. Det förblir giltigt förutsatt att studenten får 50% kredit under hela kursens varaktighet.

Kandidater från högre utbildning eller universitetsstudier (kandidatexamen, magister, eller doktorsexamen) kan ansöka om ett orienteringsår för examenstillstånd inom tre år efter examen. Detta ger dig ett år att söka anställning, under vilken tid du kan arbeta utan några begränsningar eller behovet av att en arbetsgivare har ett arbetstillstånd åt dig.

Behandlingstid

1 Month

Arbetsmöjligheter

Alla internationella studenter får arbeta tillsammans med sina studier.

För studenter utanför EU och utanför EES krävs ett arbetstillstånd för att arbeta. Detta tillstånd måste erhållas av den blivande arbetsgivaren för dina räkning. Även med detta arbetstillstånd kan studenter bara arbeta under ett begränsat antal timmar, dvs. 10 timmar i veckan. De får arbeta heltid under juni, juli, och augusti.

Studenter från EU, EES (utom Kroatien) och Schweiz behöver inte arbetstillstånd.

Timmar per vecka

10

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.