Keystone logo
Marocko

Studera MBA i Marocko 2023

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  165
 • Andel av verktyg

  13
 • Internetabonnemang

  32
 • Lokal transport

  14

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  2

Om Marocko

Marocko är ett arabiskt land som ligger i Maghrebregionen i Nordafrika. Njuter frihet som inte är vanligt bland sina grannar, har det länge varit en viktig aktör i regionens historia. Idag är den konstitutionella monarkin blivit ett populärt turistmål, attraktion över 10 miljoner turister per år. Dess gamla städer och vackra fjällterräng dra folk till Marocko för att uppleva landet 's kultur och skönhet för sig själva. Casablanca, dess största stad, är en av de största ritar för turister, blev känd i klassiska Hollywoodfilmer. Som Marocko fortsätter att växa som en ekonomisk och politisk makt, många människor vänder sin uppmärksamhet mot sin universitetssystemet som en möjlighet för internationell studie.

Studera i Marocko

Marocko har fjorton stora offentliga universitet, samt specialskolor och internationella universitet. Affärs grader vanligtvis tas vid ett statligt universitet eller ett internationellt universitet. Privata institutioner är också i Marocko. En av anledningarna eleverna väljer Marocko är på grund av den enorma tillväxten av företagsledning utbildningssektorn. Överkomliga av programmet och möjlighet att studera i ett område med rik historia och kulturarv bidrar alla till denna tillväxt. En grundexamen civilekonomexamen kräver fyra års heltidsstudier och en master 's examen krävs två års heltidsstudier. Läsåret i Marocko har två terminer. Höstterminen löper från augusti till december, och vårterminen löper från januari till maj. Många skolor erbjuder också en kortare sommarperioden.Studera i Marocko erbjuder fördelen av att studera i en arabisk land som har en dokumenterad historia av att producera utmärkta affärsmän. Studenter som examen med en civilekonomexamen från Marocko kommer att redo att bli företagsledare i arabvärlden. En djupare förståelse av arabisk kultur och människorna i denna region kommer att bidra med verksamhet i framtiden. De som gör en Master of Business i Marocko kommer att vara i en bättre position för ledarroller och kampanjer på grund av deras utökade utbildningen. Kostnaden för att studera i Marocko är en av fördelarna med detta område. De flesta studenter kommer att finna undervisning vara ganska överkomligt. Den undervisning kostnaden i privata universitet varierar beroende på universitetet och programmet som valts.

Visa Requirements

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student Visa

Pris och valuta

The student visa fees for Morocco vary based on the nationality of the applicant.

For US citizens, the fees are the following:

 • 3 to 90 days stay period (one entry): $23.85
 • 3 to 90 days stay period (two entries): $35.80

Vem kan ansöka om visum?

Many nationalities can enter Morocco for up to 90 days without a visa.

If your study course is longer than 90 days, you will need to get a student visa.

Var kan du göra ansökan?

Moroccan embassy / Online

Apply for your student visa at the nearest Moroccan embassy in your resident country. You may also be able to send in the application online.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Apply for the visa after you have received a letter of admission to a recognized institution in Morocco.

You will typically need to submit the following documentation:

 • A visa application form duly filled out and signed
 • Original passport (valid for over 6 months at the entry date)
 • Copy of the original passport (Pages 1-3)
 • Two passport size color photos with white background
 • Copy of the admission letter or class registration issued by the school in Morocco
 • Copy of the plane tickets or of the confirmed reservation
 • Certification that you have the required amount of money for maintenance based on the length of your course.

När ska du ansöka?

The application processing times are between 2 and 15 working days.

The student visa to Morocco is typically valid for a period of 3 years.

Behandlingstid

15 Days

Arbetsmöjligheter

Foreign residents cannot work in jobs that could be filled by a Moroccan citizen. Student visa holders are usually not allowed to work while they study in Morocco. Check with your embassy.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.

Please note that before a visa can be issued, all student visa applicants must demonstrate strong social and economic ties to their country of residence such that compel their return after a temporary study stay in Morocco.