Keystone logo
Marocko

Studera MBA i Marocko 2024

Studera i Marocko

Marocko har fjorton stora offentliga universitet, samt specialskolor och internationella universitet. Affärs grader vanligtvis tas vid ett statligt universitet eller ett internationellt universitet. Privata institutioner är också i Marocko. En av anledningarna eleverna väljer Marocko är på grund av den enorma tillväxten av företagsledning utbildningssektorn. Överkomliga av programmet och möjlighet att studera i ett område med rik historia och kulturarv bidrar alla till denna tillväxt. En grundexamen civilekonomexamen kräver fyra års heltidsstudier och en master 's examen krävs två års heltidsstudier. Läsåret i Marocko har två terminer. Höstterminen löper från augusti till december, och vårterminen löper från januari till maj. Många skolor erbjuder också en kortare sommarperioden.Studera i Marocko erbjuder fördelen av att studera i en arabisk land som har en dokumenterad historia av att producera utmärkta affärsmän. Studenter som examen med en civilekonomexamen från Marocko kommer att redo att bli företagsledare i arabvärlden. En djupare förståelse av arabisk kultur och människorna i denna region kommer att bidra med verksamhet i framtiden. De som gör en Master of Business i Marocko kommer att vara i en bättre position för ledarroller och kampanjer på grund av deras utökade utbildningen. Kostnaden för att studera i Marocko är en av fördelarna med detta område. De flesta studenter kommer att finna undervisning vara ganska överkomligt. Den undervisning kostnaden i privata universitet varierar beroende på universitetet och programmet som valts.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  171
 • Andel av verktyg

  12
 • Internetabonnemang

  31
 • Lokal transport

  14

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  5
 • Pint lokalt öl

  2

Om Marocko

Marocko är ett arabiskt land som ligger i Maghrebregionen i Nordafrika. Njuter frihet som inte är vanligt bland sina grannar, har det länge varit en viktig aktör i regionens historia. Idag är den konstitutionella monarkin blivit ett populärt turistmål, attraktion över 10 miljoner turister per år. Dess gamla städer och vackra fjällterräng dra folk till Marocko för att uppleva landet 's kultur och skönhet för sig själva. Casablanca, dess största stad, är en av de största ritar för turister, blev känd i klassiska Hollywoodfilmer. Som Marocko fortsätter att växa som en ekonomisk och politisk makt, många människor vänder sin uppmärksamhet mot sin universitetssystemet som en möjlighet för internationell studie.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Student visum

Pris och valuta

Studentvisumavgifterna för Marocko varierar beroende på sökandens nationalitet.

För amerikanska medborgare är avgifterna följande:

 • 3 till 90 dagars vistelseperiod (en post): $23,85
 • 3 till 90 dagars vistelseperiod (två poster): $35.80

Vem kan ansöka om visum?

Många nationaliteter kan komma in i Marocko i upp till 90 dagar utan visum.

Om din studiekurs är längre än 90 dagar, du måste få ett studentvisum.

Var kan du göra ansökan?

Marockansk ambassad/Online

Ansök om ditt studentvisum på närmaste marockanska ambassad i ditt hemland. Du kanske också kan skicka in ansökan online.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Ansök om visum efter att du har fått ett antagningsbrev till en erkänd institution i Marocko.

Du måste vanligtvis skicka in följande dokumentation:

 • Ett viseringsansökningsformulär vederbörligen ifyllt och undertecknat
 • Originalpass (giltigt i över 6 månader vid inresedatumet)
 • Kopia av det ursprungliga passet (Sidorna 1-3)
 • Två passstorlek färgfoton med vit bakgrund
 • Kopia av antagningsbrevet eller klassregistreringen utfärdad av skolan i Marocko
 • Kopia av flygbiljetterna eller av den bekräftade bokningen
 • Certifiering om att du har erforderlig summa pengar för underhåll baserat på längden på din kurs.

När ska du ansöka?

Ansökningstiderna är mellan 2 och 15 arbetsdagar.

Studentvisumet till Marocko är vanligtvis giltigt under en period av 3 år.

Behandlingstid

15 Days

Arbetsmöjligheter

Utländska invånare kan inte arbeta i jobb som kan fyllas av en marockansk medborgare. Innehavare av studentvisum får vanligtvis inte arbeta medan de studerar i Marocko. Kontrollera med din ambassad.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Din visumansökan kan avvisas om du inte kan visa bevis på nödvändiga medel, eller om du tillhandahåller felaktiga eller ofullständiga dokument.

Observera att innan visum kan utfärdas, alla studentviseringssökande måste visa starka sociala och ekonomiska band till sitt bosättningsland så att de tvingar deras återkomst efter en tillfällig studievistelse i Marocko.