Keystone logo
Mexiko

Studera MBA i Mexiko 2024

Studera i Mexiko

Som Mexiko fortsätter att växa som en ekonomisk makt, kommer dragningen av sina många universitet också växa. En av fördelarna med att studera verksamheten i Mexiko är den låga undervisning och den höga kvaliteten på utbildningen. En annan fördel med att ta en MBA i Mexiko är chansen att studera på spanska. Spanska växer som en av de ledande språk i världen, och särskilt i den västra hemisfären. Studenter som kan tala flytande spanska kommer att vara mycket eftertraktade eftersom denna trend fortsätter. MBA-program i Mexiko äga rum i ett av universiteten, som ligger i Mexico 's största städer. Hel- och deltidsstudier alternativ finns, så studenter som redan är i ett yrkesområde kan fortsätta att arbeta som fält under studietiden. En rad företag Programmet fokuserar, inklusive marknadsföring, internationella affärer, finans och projektledning, är också tillgängliga för dem som bedriver avancerad nivå affärsutbildning i Mexiko.Mexikanska universitet dela sina skolår i terminer eller trimestern. Skolan börjar i slutet av juli och nästan alla universitet får tre veckors ledighet vid jul. Själva datumen för terminerna eller trimestern varierar beroende på universitetet valt. Efter examen med en MBA från ett prestigefyllt mexikansk universitet, kommer eleverna vara redo att ta övre nivå positioner i näringslivet. Dessa är de chefer och arbetsledare för t han nästa generation, och vissa kan även hamna i lägen som kandiderar för ägare eller VD för ett bolag. För dem som är flytande spanska, möjligheterna att studera verksamheten i Mexiko är alldeles utmärkt.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  316
 • Andel av verktyg

  19
 • Internetabonnemang

  27
 • Lokal transport

  19

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  4
 • Pint lokalt öl

  2

Om Mexiko

Gränsar USA i söder på Texas, är Mexiko den näst folkrikaste landet i Latinamerika och folkrikaste land som talar spanska. Den har en av världens 's största ekonomi och är en stark producent av silver och olja. Anses av många som ett nyligen industrialiserade länder och växande makt, har Mexiko mycket att erbjuda den moderna världen. Utöver sin ekonomiska styrka, är Mexiko känt för sin rika historia. Den har 32 Unescos världsarv och är den tionde mest besökta landet i världen. Idag, människor flockas till Mexiko för att utforska antika ruiner och spendera tid på den vackra kusten av denna latinamerikanska landet. Den kryddiga, smakrika mat av landet är en annan attraktion för internationella besökare.

Visa krav

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Tillfälligt bosatt studentvisum (Residente Temporal Estudiante)

Pris och valuta

USD 30

Kostnaden för att utfärda studentvisum varierar beroende på nationalitet. Det kan vara var som helst mellan US $17 och $30.

Vem kan ansöka om visum?

Om du är medborgare eller permanent bosatt i Schengenområdet, Storbritannien, USA, Kanada eller Japan, eller om du har ett giltigt visum för något av dessa länder, behöver du inte visum till Mexiko om syftet med ditt besök studerar, och om vistelsens längd inte överstiger 180 dagar.

Studenter som kommer från andra länder, eller som kommer att besöka under en längre tid än 180 dagar måste ansöka om studentvisum till Mexiko.

Var kan du göra ansökan?

Konsulärt kontor

Du måste ansöka personligen om ett tillfälligt uppehållstillstånd för studenter på det konsulära kontoret närmast din bostad.

Hemsida:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Hur gör man ansökan?

Sökande måste ansöka om visum personligen genom ett förutbestämt intervjuavtal.

 1. Giltigt pass med minst 6 månader efter returen.
 2. Original Godkännandebrev från skolan/institutionen i Mexiko.
 3. Originalbrev eller intyg som anger studentens täckningskostnader, inklusive hela stipendiet och om de kommer att stanna hos en värdfamilj glöm inte att bifoga ID för den ledande familjemedlemmen. Om stipendiet eller utgifterna inte ingår, det är obligatoriskt att presentera kontoutdrag för det sista 3 månader.
 4. Vid minderåriga - Studentens födelsebevis vederbörligen Apostilled.
 5. Internationella studenter måste visa bevis på medicinsk/oavsiktlig försäkring med internationell täckning.
 6. Medicinskt uttalande som visar god hälsa och indikerar att kandidaten är fri från någon av sjukdomarna krävs också.
 7. Avgift för hantering av visum.
 8. Färdigt ansökningsformulär.
 9. Ett fotografi i färg, passstorlek med ansiktet avtäckt.

När sökande har kommit in i mexikanskt territorium måste de inom de första 30 kalenderdagarna ansöka till National Migration Institute om uppehållskortet som ackrediterar deras lagliga vistelse i landet och tillåter dem att stanna kvar i Mexiko.

När ska du ansöka?

Ett mexikanskt studentvisum kan utfärdas i genomsnitt 2 dagar och kan ta upp till 3 Veckor, beroende på sökandens nationalitet. Du bör ansöka i god tid.

Giltigheten för studentvisum är ett år.

Behandlingstid

2 Days

Arbetsmöjligheter

Studenter kan inte arbeta eller delta i någon löneaktivitet när de är på studentvisum i Mexiko.

När studenten har blivit inbjuden av ett mexikanskt företag/institution att utföra lukrativa aktiviteter måste det mexikanska företaget/institutionen begära ett arbetstillstånd vid National Migration Institute i Mexiko (www.inm.gob.mx).

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Immigrationsmyndigheterna kan besluta att vägra begäran om att komma in i landet om sökanden är föremål för straffrättslig process eller har dömts för ett allvarligt brott.