Keystone logo
Kina

Studera MBA i Kina 2024

Studera i Kina

Kina har ett antal väl strukturerade och utformade handelshögskolor. För dem som letar efter en möjlighet att delta i någon av dessa, är det viktigt att tänka på vilken skola att delta. Många av de bästa kinesiska skolor för företag finns i Peking, men andra alternativ finns i hela landet. Några av de största handelshögskolorna i området inkluderar Peking University 's Guanghau School of Management, Cheung Kong Graduate School of Business, och Pekings internationella MBA skolan. Delta Business Schools i Kina flesta elever skriva in sig i kandidatexamen ' s utbildningsprogram initialt och sedan flytta in i forskarskolan för att tjäna en MBA. Alternativen omfattar den tvååriga heltid, internationell examen, en dubbel examen (en vanlig alternativ i denna mycket konkurrensutsatta område) och en Executive MBA, utformad för ledande position utbildning. Utbildning kan ta mellan två och sex år att slutföra. Men vissa ett års program finns också.De flesta program erbjuder ett brett utbud av alternativ. MBA-examen i Kina erbjuder ofta fokus på områden som marknadsföring, internationella affärsstudier, och ekonomi, även om ledning, personal och teknik är också ämnen för studien. Kostnaderna för dessa program skiljer sig markant från en skola till nästa, men det tenderar att bli dyrare för internationella studenter. Vad är alternativen för internationella studenter? Internationella studenter är ofta välkomna på handelshögskolorna i Kina. Konkurrensen om dessa positioner kan vara mycket svårt att få. Det är viktigt för eleverna att gälla för affärsskola som de väljer direkt. Om accepteras, är det då nödvändigt att ansöka om ett studentvisum för att studera i skolan. Denna process kan ta tre eller fler månader i vissa fall. Det är nödvändigt att ansöka om skolan så snart som möjligt, oftast fyra eller fler månader innan du deltar när det är möjligt.Möjligheterna för studenter som registrerar och slutföra en MBA i Kina varierar mycket. Kina växer och frodas i termer av sin ekonomi och det finns lediga, även de med stora företag med internationella möjligheter.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  325
 • Andel av verktyg

  17
 • Internetabonnemang

  11
 • Lokal transport

  26

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  5
 • Biobiljett

  6
 • Pint lokalt öl

  0.9

Om Kina

Kina erbjuder många möjligheter för internationella studenter. Landet, som är hem för mer än 1,3 miljarder människor, är en av de viktigaste ekonomiska enheter. Kina har också en unik historia och mångsidig kultur. Oavsett var du reser till inom landet, du hittar möjligheter att lära om området 's historia. Även om landet är en av största både i storlek och befolknings, det finns möjligheter här för internationella studenter som är intresserade av att tillhandahålla något unikt för samhället.

Visa krav

 • X1 Visa - utfärdat till dem som åker till Kina för att studera i mer än 6 månader.
 • X2 Visa - utfärdas till dem som åker till Kina för att studera under en period på mindre än 6 månader.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (X1-visum; X2-visum)

Pris och valuta

Ansökningsavgiften för studentvisum varierar beroende på din nationalitet, antalet inresor som krävs, det land du ansöker om, och om du vill ha en expresstjänst. Avgifterna kan vara runt $30 till $150.

Vem kan ansöka om visum?

Alla utländska studenter som avser att studera i Kina måste få Kina-studentvisum (X-visum). Detta visum beviljas de studenter som redan har accepterats för antagning av ett erkänt utbildningsinstitut i Kina.

Var kan du göra ansökan?

Kinas ambassad eller konsulat eller vid den kinesiska diplomatiska beskickningen

Du kan skicka in ditt visumansökningsformulär på den kinesiska ambassaden eller konsulatet eller vid det kinesiska diplomatiska uppdraget i ditt hemland. Om du inte kan komma personligen för inlämningen, du kan skicka det via en resebyrå eller ett visumbyrå för inlämning för din räkning. Kom ihåg att ansökningar som skickas per post inte accepteras av de flesta kinesiska ambassader eller konsulat.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du kan ladda ner visumformuläret här: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll i visumansökningsformuläret noggrant och korrekt på din dator. Ta en utskrift av det ifyllda ansökningsformuläret och underteckna det. Kom ihåg att en utskrift av ansökningsformuläret är viktigt eftersom handskrivna formulär inte är acceptabla. Observera att ändring eller korrigering inte är tillåten på det tryckta formuläret.

Följande dokumentation ska lämnas in på Kinas ambassad eller konsulat:

 1. Originalpass med minst sex månaders återstående giltighetstid och tomma visumsidor, och en kopia av passets datasida och fotosidan om det är separat.
 2. Ett ifyllt visumansökningsformulär med ett nyligen taget färgpassfoto (nakna huvud, hela ansiktet) mot en ljus bakgrund.
 3. Bevis på laglig vistelse eller uppehållstillstånd (gäller för dem som inte ansöker om visum i det land där de är medborgare)
 4. Original och fotokopia av antagningsbrevet utfärdat av en skola eller andra enheter i Kina.
 5. Original och fotokopia av" visumansökan för studier i Kina" (Form JW201 eller Form JW202).

Efter ankomst: X1-visuminnehavare måste registrera sig hos det lokala Public Security Bureau (PSB) inom 30 dagar efter ankomst till Kina och ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd i Kina från den lokala PSB. X2-innehavare ska stanna i Kina inom den tidsperiod som anges på visumet, och det är inte nödvändigt för dem att ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd.

När ska du ansöka?

Ansök om studentvisum minst några veckor före ditt planerade resedatum för att ge tillräckligt med tid för att ansökningsförfarandet ska slutföras i tid för att du ska kunna gå med i din kurs. Den vanliga behandlingstiden är 4 arbetsdagar. Om du vill hämta ditt visum tidigare, expresstjänst och rusningstjänst finns tillgängliga mot en extra kostnad.

X1-visum utfärdas normalt för flera inresor med giltighetstid på upp till 5 år. X2-visum utfärdas vanligtvis för en inresa med giltighet i upp till 6 månader.

Behandlingstid

4 Days

Arbetsmöjligheter

Utländska studenter får göra deltidsarbete i Kina. Universitetet bör utfärda ett samtyckebrev; anställningsenheten/företaget ska utfärda en certifiering; polisstationen markerar sedan ditt visum" Deltidsarbete; Deltidsstudie".

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?

Här är några viktiga saker som du inte bör göra när du ansöker om studentvisum till Kina:

 • Försök inte skicka in ditt ansökningsformulär för studentvisum genom att skicka det via posten eftersom det inte accepteras.
 • Presentera inte falska dokument för ditt studentvisum.
 • Dölj inte eller förvränga fakta i din visumansökan.