Keystone logo
Brasilien

Studera MBA i Brasilien 2024

Studera i Brasilien

Idag är många ekonomistudenter vänder sig till Brasilien som de söker en civilekonomexamen från en framväxande ekonomi. Ändå, att få en civilekonomexamen i Brasilien ger några betydande utmaningar. De som överväger en master 's i affärer från Brasilien måste förstå dessa utmaningar. De flesta universitet erbjuder MBA-program på en deltid, inte en heltid. Höga räntor på studielån gör det svårt för nationella studenter att bedriva en heltid examen i detta område, så de flesta studenter är studenter som arbetar. Detta innebär att det 's svårt att säga hur länge, särskilt programmet kommer att ta. De flesta program erbjuds på portugisiska, så kunskap om modersmål Brasilien är nödvändig för framgång inom detta område. Brasilien har många universitet, men bara en handfull är öppna för internationella studenter och bara en handfull har MBA-program. Att hitta ett universitet som gör både är utmaningen för dig som vill studera verksamheten i Brasilien.Lagen om direktiven och baser i brasilianska utbildning kräver att alla läsår, inklusive universitet, att ha 200 dagar. De flesta universitet börjar sitt läsår den första veckan i februari, sedan avsluta den första veckan i december, med en två veckors paus i juli för vintern. I de norra delarna av Brasilien, kan dock läsåret följer det av de nordliga länderna, med start i september och slutar i juni. Akademiska termer kallas antingen perioder eller terminer i Brasilien. Kostnaden för en MBA i Brasilien kommer att variera beroende på universitetet valt. Stipendier är tillgängliga. Efter examen med en MBA-examen i Brasilien, kan du förvänta dig att hitta bättre arbetstillfällen i företag i hela Sydamerika.

Ändra valuta

Grundläggande månatlig levnadskostnad

 • Hyr i delad lägenhet

  185
 • Andel av verktyg

  23
 • Internetabonnemang

  19
 • Lokal transport

  41

Prov livsstil kostnad

 • Snabbmatskombo

  7
 • Biobiljett

  7
 • Pint lokalt öl

  2

Om Brasilien

Känd som hemma i Amazonas regnskog, är Brasilien det största landet i Latinamerika. Det är också den största portugisisktalande land i världen, ger det skillnad på de portugisiskspråkiga människor. Brasilien har också skillnaden av gränsar alla sydamerikanska länder, med undantag av Ecuador och Chili. Eftersom Brasilien innehåller världens 's sjunde största ekonomin i både BNP och köpkraft, och är en av världens ' s snabbast växande ekonomier, är affärer i Brasilien en lovande fält. Det betraktas som en framväxande global makt och är redo att ha en stark ställning i den globala ekonomin i en nära framtid.

Visa krav

Alla studentvisum i Brasilien kallas tillfälligt visum IV eller VITEM-IV.

Vilken typ av visum behöver du?

Visa namn

Studentvisum (VITEM-IV)

Pris och valuta

Priserna för studentvisum till Brasilien varierar beroende på sökandens nationalitet. Följande kostnader kan komma att ändras:

 • För medborgare i Förenade Arabemiraten: 95 USD
 • För Frankrikes medborgare: 140 USD
 • För medborgare i Storbritannien vars visum är upp till 180 dagar: 40 USD
 • För medborgare i Storbritannien vars visumgiltighet överstiger 180 dagar: 195 USD
 • För medborgare i USA: 160 USD
 • För medborgare från något annat land: 40 USD

Vem kan ansöka om visum?

Alla utlänningar som vill studera i Brasilien - utan invandringsmål eller avsikt att utföra betalda aktiviteter som inte är praktikplatser - måste ansöka om studentvisum. Huvudkravet för att få studentvisum är att du är inskriven vid ett brasilianskt universitet som är registrerat hos utbildningsministeriet i Brasilien.

Var kan du göra ansökan?

På närmaste generalkonsulat eller brasilianska ambassaden

Du kan ansöka om studentvisum till Brasilien på närmaste generalkonsulat eller brasilianska ambassad.

Hemsida:

Hur gör man ansökan?

Du bör konsultera ditt generalkonsulats webbplats för att få en ansökan om studentvisum, en lista med krav, och för att verifiera ansökningsprocessen och tidtabellen. Definitivt boka tid med ditt konsulat eller ambassad så snart som möjligt.

För att ansöka om en VITEM-IV är det nödvändigt att förbereda följande dokumentation:

 • Sökande pass som inte kan löpa ut inom 6 månader och måste ha minst två tomma sidor
 • Ett visumansökningsformulär per sökande, genereras online
 • Två 3 cm x 4 cm stora foton
 • Bevis på bosättning inom jurisdiktionen för ambassadens konsulära sektion under de senaste 12 månaderna
 • Icke-kriminalregisterintyg utfärdat av sökandens lokala polisavdelning för sökande över 18, utfärdas mindre än 90 dagar före ansökan
 • Bevis på stipendium, om inte, bevis på ekonomisk förmåga att betala för hela kursens längd
 • Bevis på inskrivning i institutionen som intygar att den sökande kommer att delta i en studiekurs, tydligt ange mängden klasstimmar per vecka
 • Notarized födelsecertifikat eller deklaration
 • Certifikat utfärdat av den tidigare utbildningsinstitutionen som anger sökandens skolnivå
 • Skulle sökanden vara under 18 och inte resa med sina föräldrar eller vårdnadshavare, en attesterad kopia av födelsecertifikatet svurit översatt till portugisiska eller engelska och ett tillstånd för brasiliansk visumutfärdande för minderåriga undertecknat av båda föräldrarna eller vårdnadshavare vid en offentlig notarie
 • Sjukförsäkring giltig i Brasilien som erbjuder täckning för behandling och sjukhusvistelse, eller PB4 för studenter från Portugal

När ska du ansöka?

Behandlingstiden kan vara snabb och bara ta ett par dagar, men det beror på landet.

VITEM-IV gäller i upp till ett år i taget, beroende på vilken kurs studenten är inskriven i, och kan förnyas så många gånger som behövs för att studenten ska kunna avsluta kursen. Begäran om förlängning av visumet måste göras vid en federal polisavdelning eller vid justitieministeriet inom 30 dagar innan det nuvarande visumet löper ut. För att förnya visumet efter ett år, du måste visa dokumentation från universitetet som visar att du har rimlig närvaro och prestanda för att fortsätta kursen.

För praktikanter, studentvisumet är giltigt i ett år och kan inte förnyas.

Efter att studentvisumet har beviljats den sökande, studenten har tre månader på sig att komma in i Brasilien. Efter att ha kommit in i Brasilien har studenten upp till 30 dagar på sig att registrera sig hos Federal Police Department i staden där de kommer att bo.

Behandlingstid

Arbetsmöjligheter

De som kommer till Brasilien med VITEM-IV får inte delta i betalda aktiviteter som inte är praktikplatser. Utländska studenter som är villiga att vara praktikanter i Brasilien får dock utföra betalda aktiviteter. För praktikplatser på upp till fyra månader finns det inget behov av en formell länk till en brasiliansk utbildningsinstitution. För praktikplatser som varar längre än fyra månader, en formell länk till en brasiliansk utbildningsinstitution är obligatorisk.

Timmar per vecka

0

Varför behöver du den här typen av visum?