Skrov mba

Allmänt

Programbeskrivning

Vår AMBA ackrediterade MBA ger ett holistiskt perspektiv för att utveckla ansvariga strategiska ledare; utrustade för att lyckas i en snabbt föränderlig och konkurrenskraftig värld med ett tillvägagångssätt som vi kallar Connected Thinking.

Hull MBA kommer att förbereda dig för att leda ansvarsfullt och forma strategi - en väg genom att uppnå en betydande karriärutveckling genom att utrusta dig för att lyckas i en snabbt föränderlig och konkurrenskraftig värld.

Vårt utmärkande holistiska tillvägagångssätt kommer att förbättra dina kunskaper över de kärnområden som är gemensamma för alla organisationer, tillsammans med ett brett perspektiv på beslutsfattande och de olika utmaningarna i den globala affärsmiljön.

Hull MBA översikt

Internationellt ackrediterad kommer Hull MBA att hjälpa dig att utvecklas till en säker och professionell professionell som kan leda sig effektivt och ansvarsfullt i en global affärsmiljö.

Du bygger högkvalitativa färdigheter över de funktionella och operativa områdena inom en organisation, vilket gör dig till en värdefull medlem i alla ledningsgrupper.

Samtidigt förstår du hur externt tryck, komplexa samband och typen av internationell verksamhet påverkar beslutsfattandet, vilket hjälper dig att forma strategin och göra val som genererar långsiktiga fördelar.

Programmet innehåller världsklass forskning som genomförs på skolan och grundas i din affärserfarenhet och ger praktiska fördelar när det gäller personlig och professionell utveckling.

MBA-studenter uppmanas att ta en av sina moduler i en av de utomeuropeiska platser där Hull MBA levereras - Hong Kong, Singapore, Bahrain och Oman - lägger till ett värdefullt internationellt perspektiv. Detta internationella studiealternativ kommer också att innehålla ett organisationsbesök på utlandet.

MBA-programmet Struktur

De lärda elementen i Hull MBA är organiserade kring fem sammanhängande nyckelteman, vilket säkerställer att inlärning i ett område kan associeras med och fördjupa förståelsen i alla andra.

De viktigaste verksamhetsområdena i verksamheten är inriktade på teman Managing Relationships, Managing Value Chain och Managing Knowledge, vilket ger dig en övergripande översikt över hur moderna organisationer fungerar.

Utöver den här specialkunskapen odlar programmet ett brett perspektiv på hanteringen av komplexa organisationer, beslutsfattande och de personliga och professionella färdigheter som behövs för att fungera effektivt i dynamiska internationella sammanhang. Detta uppnås genom integrerat material på teman för att hantera globalt sammanhang och hantera strategiskt, utforska problem som löper genom hela programmet och över funktionella teman.

För att tilldelas Hull MBA studenterna måste slutföra

  • tio kärnmoduler, två från var och en av de fem kärnämnena
  • två valfria moduler
  • en MBA-avhandling

Behörighet

Deltagarprofil

Hull University Business School välkomnar lämpligt kvalificerade individer att ansöka om tillträde till sina MBA-program. De som tar på studiet måste ha en fortsatt motivation och engagemang för programmet. För att maximera potentialen för intellektuell tillväxt och utveckling, kommer deltagarna också att behöva ett frågande och öppet sinne och vara villiga att dela med sig av sina egna kunskaper och perspektiv på frågor som påverkar alla verksamheter.

Inträdesberättigande

För att vara berättigad till upptagande ska sökanden normalt ha

  • minst tre års lämplig arbetslivserfarenhet efter forskarutbildning
  • en bra kandidatexamen (motsvarande en första eller andra klassen UK Honours degree) eller motsvarande yrkeskvalifikationer.

Sökande som inte har engelska är deras andra språk kommer också att krävas för att visa engelska språkkunskaper motsvarande IELTS 6,5 eller TOEFL 575 (eller 90 för internetbaserad test). Sökande kan undantas från kravet på att slutföra IELTS eller TOEFL test om de har bevis på likvärdiga engelska språkkunskaper - till exempel om de har avslutat en examen i ett engelsktalande land eller institution inom de senaste fem åren, eller om de har arbetat i en övervägande engelskspråkig arbetsmiljö för mer än fem år.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Hull University Business School is a leading UK business school dedicated to the development of responsible leadership for a complex world.

Hull University Business School is a leading UK business school dedicated to the development of responsible leadership for a complex world. Läs mindre

Ackrediteringar