I korthet:

 • Fullständigt ackrediterad av Association of MBAs (AMBA) - en av endast 43 i Storbritannien och 2% av universiteten över hela världen
 • Små kohortstorlekar ger en stödjande och samarbetsmiljö
 • Kursen är blocklevererad och det finns tre ingångspunkter per år.
 • Internationella studenter kan ansöka

Kursöversikt

Den Salford MBA är vårt flaggskeppsprogram, en fullständig AMBA ackrediterad grad som koncentrerar sig på att utveckla de omfattande ledarskap och företagsledning färdigheter som du behöver trivas på en högre nivå, oavsett sektor du jobbar i. AMBA ackreditering är din garanti för programmets kvalitet, undervisningen och resultaten.

Att studera på Salford MBA-programmet innebär att du ingår i en liten studentkohort som arbetar tillsammans i en stödjande och samarbetsmiljö där akademiker och studenter delar sin inlärning och bygger sina kunskaper.

Programmet erbjuder fyra Pathways så att du kan följa ditt intresseområde: Strategiskt ledarskap, digitalt företagande, idrott och ledarskap.

Utbildad i fyra moduler plus ett arbetsbaserat projekt, MBA levereras i ett blandat format. Du ska studera tre kärnmoduler och följ sedan specialmodulen för MBA- Pathway du valt. För var och en av de fyra modulerna kommer du att tillbringa sex kvarter på två dagar på Salford Business School. Dessutom finns aktiviteter utanför klassrummet som företagsbesök och gästtalare med projektarbete som ska slutföras på egen gång. Internationella studenter bör notera att UKVI regelverk kan kräva ytterligare närvaro. vänligen kontakta oss (Julie Kelly, jmkelly@salford.ac.uk) för att kontrollera den senaste informationen.

Du avslutar ditt år med ett 3 månaders konsultprojekt baserat på ett problem inom din egen eller en annan organisation.

Du kommer att dra nytta av din tidigare erfarenhet av ledning för att gå med i diskussioner med handledare och medstudenter, använd sedan stipendiet och forskningen för att återspegla din inlärning tillbaka till arbetsplatsen. Vårt brett utbud av moduler och unika affärspartnerskap gör detta program till ett idealiskt alternativ för ambitiösa chefer som försöker förbättra sina kunskaper inom ett komplett utbud av avancerade färdighetssätt.

Strategic Leadership Pathway är vårt generalistiska karriärutvecklingsprogram riktat mot motiverade yrkesverksamma som vill bredda sin verksamhetskunskap och nå en högre position.

Digital Business Pathway tar itu med den ökande efterfrågan på digitalt kunniga företagsledare som har de strategiska färdigheter som underlättar ett välgrundat beslutsfattande inför ett snabbt föränderligt tekniskt och ekonomiskt landskap.

Sports Business Pathway har utvecklats av universitetets respekterade Center for Sports Business. Det riktar sig till chefer som strävar efter att arbeta på högsta nivå inom sportbranschen och utnyttjar universitetets position i hjärtat av nordvästern. Skolan har ett antal exceptionella partnerskap med organisationer som öppnar sport utöver befintliga gränser. Dessutom är BBC Sport en granne vid University på MediaCityUK och två av de största varumärkena i världsfotboll - Manchester United och Manchester City - ligger vid vår tröskel .

Executive Education Leadership Pathway har utformats för att utrusta erfarna utbildningschefer med den kunskap och färdigheter som krävs för att leda en modern akademi eller en grupp av akademier. Byggnad på forskarutbildningen i Executive Education Leadership, kommer programmet att ge dig en förståelse för operativa och marknadsföringsfrågor som utbildningschefer står inför inom den förändrade utbildningsmiljön.

kursinnehåll

Kursen är blocklevererad och det finns tre ingångspunkter per år. Du kommer att studera de tre första modulerna nedan i en sekvens beroende på ditt startdatum och avsluta med det slutliga Business Innovation Live Project när du lägger på vad du har lärt dig att träna.

Kärnmoduler

 • Ekonomi med ekonomistyrning (30 hp)
 • Marknadsföring med Operations Management (30 hp)
 • Organisationsbeteende och förändring (30 hp)

Du väljer då en av följande moduler beroende på den Pathway du valt

 • Strategisk ledarskap (Salford MBA- Pathway ) (30 hp)
 • Digital Business (Digital Business Pathway ) (30 hp)
 • Sport Business (Sports Business Pathway ) (30 hp)

Du kommer att avsluta ditt program med det unika Business Innovation Live Project (BILP)

 • MBA Business Innovation Live Project (60 hp)

Ingångskrav

Normalt minst 2: 2 hedersexamen eller motsvarande i ett företagsrelaterat ämne.

Kandidater måste ha minst tre års heltidsarbete efter studiearbete med bevis på ledarskapsansvar.

Ett brett spektrum av yrkeskvalifikationer beaktas också för partiell uppfyllande av inmatningskriterier.

Ackreditering av tidigare lärande (APL)

Vi välkomnar ansökningar från studenter som kanske inte har formella / traditionella behörighetskriterier men som har relevant erfarenhet eller förmåga att bedriva kursen framgångsrikt.

Processen för ackreditering av tidigare lärande (APL) kan hjälpa dig att få ditt arbete och livserfarenhet att räkna. APL-processen kan användas för inresa på kurser eller för att ge dig undantag från delar av din kurs.

Två former av APL kan användas för tillträde: Ackreditering av förutexaminerat lärande (APCL) eller ackreditering av tidigare erfarenhetsundervisning (APEL).

Engelska språkkrav

Normalt måste internationella sökande ge bevis på kunskaper på engelska. Detta har formen av IELTS 6,5 band poäng med inget element under 5,5 eller motsvarande SELT betyg.

Lämplig för

Kandidater med någon disciplin med tre eller flera års arbetslivserfarenhet med en betydande ansvarsnivå på övervakningsnivå. Våra studenter är en blandning av arbetsgivare-sponsrade chefer och de som kan ägna sina egna resurser för att utveckla sin karriär. Programmets modulära struktur ger goda flexibilitetsnivåer för att ge kandidater möjlighet att fortsätta sitt åtagande till arbetsgivare eller egna företags krav.

Executive Education Leadership Programmet är relevant för dem som har minst tre års erfarenhet av ledning inom en akademi, en skola eller en utbildning organisation.

Sökandeprofil

För att skapa djärva ledare behöver vi engagerade elever som vill förstå de möjligheter som vi tillhandahåller. Utöver inlärning på campus gör du självstyrd studie och forskning utanför klassrummet. Om du är ambitiös, kreativ, konkurrenskraftig och bestämd, men inser behovet av samarbete, konsensusuppbyggnad och kompromiss är vår MBA till dig.

Vi letar inte efter nyutexaminerade för den här kursen. Det är utformat för att möta de som är i ledning, eventuellt på en blygsam nivå, som vill utvecklas till viktiga organisatoriska roller som VD, CIO, CFO eller COO av en internationellt eller nationellt betydande organisation. Alternativt går våra MBA-studenter redan eller letar efter att etablera sitt eget innovativa och framåtriktande företag.

Avgifter 2018-19

 • Heltid: £ 17,550
 • Heltid International: £ 17,550

Extrakostnader

Du bör också överväga ytterligare kostnader som kan inkludera böcker, brevpapper, tryckning, bindande och allmänna uppehälle på resor och besök.

Programmet innehåller ett utlands studiebesök. Kostnaden för resan är täckt av avgifterna men du betalar för dina måltider och eventuella tillägg. Du kommer också att ansöka och betala för visum om det behövs.

Undervisning

Vår undervisning kombinerar akademisk expertis med verklig erfarenhet så att ditt lärande är praktisk, relevant och branschfokuserad. Programmet levereras av akademiker som är experter inom sitt område men som också har arbetat med - och upprätthåller starka länkar med - industrin. Du kommer att lära dig genom en kombination av föreläsningar, seminarier och handledning, kompletterat med en rad lärande aktiviteter som industribesök och gästtalare. Kursen innehåller en en-veckors internationell studieresa för att utveckla din medvetenhet om den nationella och internationella verksamheten.

Kursen ges i fyra moduler av sex veckor block. Varje modul består av två dagar på campus för intensiva studieperioder, med ytterligare aktiviteter utanför klassrummet, som företagsbesök och gästtalare. Oberoende studie- och projektarbete slutförs i din egen tid med online support genom universitetets virtuella inlärningsmiljö, Blackboard.

Under sista terminen arbetar du med ett Business Innovation Live Project, som fungerar som konsult till din egen eller en extern organisation, ger råd och lösningar för ett verkligt affärsproblem.

bedömning

Under kursens gång används en rad utvärderingstekniker. Typer av bedömning inkluderar uppsatser, uppdrag, tentor, multipelvalstester, online-tester, grupprapporter och portföljarbete.

anställbarhet

Kandidater från MBA kan förvänta sig att bygga framgångsrika karriärer i många branscher, både privat och offentlig sektor. En AMBA-ackrediterad MBA är den bästa i världen och internationellt erkänd som en kurs som producerar högkvalitetshanteringskandidater.

Kandidater från Salford MBA har pågått för att ha betydande roller inom stora multinationella organisationer upp till nivåerna av CIO, COO och senior vice president. Andra utvecklar sin egen framgångsrika verksamhet.

Livslångt AMBA-medlemskap

Förutom att tjäna en MBA, blir du en livslång medlem av AMBA som en del av din kursregistrering. Det betyder att du alltid kommer att kunna kontakta Salford Business Schools länkkontakt, titta på AMBA: s lediga platser, delta i lärarevenemang, studera kvällar och föreläsningar och kontakta studenter från din kohort.

Som University of Salford , hoppas vi att du kommer att hålla kontakten med oss. Du kan fortsätta att dra nytta av din förening med Salford Business School genom Alumni Office som ger dig tillgång till olika nätverksmöjligheter, samt bibliotek och karriärtjänster. Salford Business School kommer också fortsättningsvis att ge referenser till framtida arbetsgivare så länge du behöver dem.

Länkar med industrin

University of Salford växte ut från institutet i slutet av 1800-talet som gav en begåvad, tekniskt skicklig och professionell arbetskraft för att stödja Storbritanniens snabbväxande branscher. I det 21: a århundradet är det fortfarande starkt. Även om industrin har förändrats avsevärt är behovet av industriell fokuserad utbildning lika aktuell idag.

När vi firar universitetets 50-årsjubileum tar vi de principer som har stått oss i gott skick - Industri, Integritet och Initiativ - och omdefinierar dem för att ta oss framåt.

I 2016 introducerade University of Salford sitt Industry Collaboration Zone-program för att fånga, dela och utöka befintlig bästa praxis. Branschsamarbete förenar kollegor, studenter, industri och samhällen genom delad kunskap, lärande och innovation. Genom banbrytande exceptionella branschpartnerskap leder vi vägen i verkliga erfarenheter, förbereder eleverna - på alla nivåer - för livet.

Industry Collaboration erbjuder ett verkligt sätt att lära sig med ett flexibelt, industriellt informerat och forskningsbaserat läroplan samverkat av universitetet och industrin. Lärande är autentisk, aktiv och samverkande; det innebär att det tar risker, lärande från både framgång och misslyckande. Våra elever är beredda för den verkliga världen genom att uttryckligen utveckla övning och självmedvetenhet, kommunikationsförmåga, teamarbetande förmågor och kritiska tänkande färdigheter.

För Salford MBA-studenter tar detta form av branschinformerad undervisning från akademiker som kombinerar ämnesexpertise med verkliga erfarenheter. Detta stöds av gästföreläsningar, verkliga fallstudier och affärsresor. Dessa tar en global aspekt under den utomeuropeiska resan; 2017 besöket var Bogota, Colombia.

Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 år
Heltid
Pris
17,550 GBP
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum

The Salford MBA

Salford MBA Taster Series - Dr David Beech - Performance Management

Manchester Storm and Salford Business School