AACSB Accredited

Penn State Smeal MBA - Supply Chain Management

Penn State Smeal Supply Chain Management-koncentrationen innehåller en uppsättning kurser som är utformade för att bygga kompetens inom områden som inköp, inköp, konvertering och logistikhantering samt samarbete med kanalpartners.

Huvudpunkter för Supply Chain Management Course

 • Strategisk upphandling: Undersöker leveranser av en leveransstrategi, e-upphandling, leveranssegmentering, samarbete och relationshantering samt global upphandling för att utveckla och genomföra sourcingstrategier. Kursen lägger särskild vikt vid strategisk planering och användning av informationsteknik.
 • Tillverkningsstrategi: Fokuserar på att förstå förbindelserna mellan tillverkning, lager och platsbeslut på kundfokuserade, flerstegsförsörjningskedjor. Undersöker hur strategiska val som informationsteknik, anläggningsplats och massanpassning avser planeringsbeslut som prognoser och aggregerad planering för att stödja synkroniserade försörjningskedjor.
 • Efterfrågan Uppfyller: Utvecklar en förståelse av den strategiska ramen, de ledande frågorna och de bästa metoderna i samband med planering och genomförande av efterfrågningsuppföljningsprocessen. Särskild uppmärksamhet ägnas åt de e-aktiverade funktionerna, relationerna och hävstången som behövs för responsiv, flexibel och effektiv efterfrågan.

Supply Chain Management Fakultetshöjdpunkter

Fakulteten som undervisar kurser i försörjningskedjeskoncentrationen är en del av Smeal College of Business 'nr 1 rankade Institutionen för Supply Chain och Information Systems. De inkluderar:

 • Terry Harrison: En prestigefylld stipendiat från Institute for Operations Research och Management Sciences (INFORMS), Harrison har kompetens inom utbudskedjemodellering, storskaliga produktions- och distributionsproduktions- och distributionssystem samt förvaltning av naturresurser. Han spearheads Smeals hållbarhetsinitiativ.
 • Robert Novack: Medförfattare till två böcker - Transport och skapande av logistikvärde: Teman för framtiden-Novack har undervisnings- och forskningsintressen vid kvantifiering av logistikvärde och prestandamätning av försörjningskedjan.
 • Steve Tracey: Verkställande direktör för Centrum för Supply Chain Research på Smeal, Tracey har nästan 30 års erfarenhet från branschen. Innan han gick med i Smeal-fakulteten var han senior vice president för global supply chain hos Standard Textile Company, världens största tillverkare av institutionella textilier.

IN FOKUS: NEJ. 1 UTBILDNING

Penn State erbjuder nummeret 1 grundutbildning och examen i försörjningskedjan i nationen enligt en rapport från Gartner, Inc. Teknologiforskningsföretaget bad mer än 400 leverantörer av försörjningskedjor och akademiker att bedöma amerikanska leverantörskedjautbildare baserat på branschvärde, programstorlek och programmets omfattning.

Alumni Outcomes

Smeal MBA-kandidater som koncentrerar sig på supply chain management är mycket eftertraktade av de bästa företagen. Till exempel på hösten och vårsemesterna i Penn State deltar hundratals rekryterare i Smeal Supply Chain Career Fair. Företag som nyligen anställt Smeal MBA-kandidater för leveranskedjor roller inkluderar:

 • Amazon
 • Äpple
 • DuPont
 • Exxonmobil
 • Facebook
 • Johnson & Johnson
 • NIKE
 • Procter & Gamble

PENN STATE SMEAL VOICES

"Våra samarbeten med leverantörskedjan bekräftar att företagen föredrar att ha ett kvantitativt tillvägagångssätt för att fatta beslut som medför stor risk och osäkerhet. Modeling och analytics hjälpansvariga gör det bästa beslutet med informationen till hands. Medan siffror aldrig kommer att ersätta erfarenhet, ger de en bra utgångspunkt för diskussion. "
-Saurabh Bansal, biträdande professor i Supply Chain Management

Program undervisas på:
Engelska
Smeal College of Business, Penn State

Se 3 fler kurser från Smeal College of Business, Penn State »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
2 år
Heltid
Pris
40,874 USD
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019