Nanyang Fellows MBA

Allmänt

2 tillgängliga platser
Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

FMBA Nanyang Technological University

Nanyang Fellows MBA är ett exklusivt heltidsprogram för ledande befattningshavare från den offentliga sektorn som vill få djupa globala företagskunskaper och asiatiska insikter.

Programmet lanserades 1998 av Dr Tony Tan, den dåvarande vice premiärministern i Singapore. Varje år går en liten och utvald grupp med cirka 25 deltagare från den offentliga sektorn över kontinenterna med i programmet för en resa med djup och intensivt lärande.

Programöversikt

Nanyang Fellows MBA, som är ett års heltidsprogram för ledande befattningshavare från både offentlig och privat sektor, erbjuder en akademiskt strikt läroplan som tar upp de mest relevanta globala ekonomiska och ledande trenderna och ledarskapens föreskrifter som omfattar det bästa i öst och väst .

Programmet kombinerar en mängd olika akademiska metoder för att säkerställa en interaktiv och djupgående inlärningsupplevelse. Nanyang Fellows lär sig genom dynamiska föreläsningar, keynote-sessioner med branschledare och regeringsledare, individuella och teamprojekt, kamratbaserat lärande, utlandsstudieresor och fallstudiemetoden.

Utvecklad av Harvard Business School och metodik för fallstudier används ofta i verkställande utbildning. Med hjälp av denna metod, skärper Nanyang Fellows sina beslutsfattande och analytiska färdigheter genom att granska äkta affärsscenarier och försvara sina rekommendationer till gruppen.

Internationellt format

Ledarresans år kommer att förbättras ytterligare av programmets internationella segment. Det djupgående lärandet vid två världskända institutioner i USA - University of California, Berkeley och The Wharton School of University of Pennsylvania gör det möjligt för Nanyang Fellows att samla det bästa av öst- och västpraxis. Dessa skiljer Nanyang-stipendiaterna och ger dem en konkurrensfördel för att skärpa sina strategiska lednings- och ledarskapsperspektiv och flytta dem upp på karriärstegen på ett säkert sätt.

Varför Nanyang Fellows MBA

Bostadsprogram i USA

Inlärningen börjar i Singapore vid Nanyang Technological University och fortsätter senare vid två universitet i USA: UC Berkeley och The Wharton School of University of Pennsylvania.

Overseas Business Study Mission

En viktig del av inlärningen sker i ett främmande land för det utländska affärsstudiemissionen (BSM). BSM ger Nanyang Fellows en möjlighet att överbrygga teori med praktik genom att studera ett specifikt ämne eller fråga och genomföra en fallstudie i det valda landet.

Business Leadership Seminarier

Nanyang Fellows MBA-program inkluderar en serie Business Leadership Seminars där deltagarna får privilegierade insikter från erfarenheterna från topp asiatiska och internationella VD och affärsledare och regeringsledare genom dialoger med stängda dörrar.

Live Consultancy Project (LINC)

Som en stensten till Nanyang Fellows MBA, deltar deltagare på LiNC; ett konsultprojekt för att tillämpa det de har lärt sig om ett verkligt affärsproblem. Med vägledning från erfarna professorer och tillämpning av allt de har lärt sig under hela programmet, skulle deltagarna agera som konsulter eller domänexperter för att hantera de problem som identifierats i branschprojektet och kumuleras i leveransen av en slutrapport och presentation till sponsorföretaget. Genom en sådan erfarenhetsinlärningsmöjlighet skulle deltagarna kunna stärka sitt lärande genom praktiska praktiska möjligheter.

Livslånga obligationer

I slutet av den utmanande resan belönas Nanyang Fellow med en fast konceptuell grund och praktisk kunskap om affärsmodeller som omfattar de bästa av öst- och västaffärsmetoderna, känsliga för den kulturella mångfalden i affärsverksamhet inom en global miljö. Du kommer också att ha etablerat varaktiga vänskap med andra ljusa och dynamiska ledare, från både utvecklade och framväxande ekonomier.

antagning

Nanyang Fellows MBA-program lockar bara den bästa talangen. Som sådan är vi mycket selektiva när det gäller att handplocka individer för att vara en del av detta program. Medan vi letar efter ledarskapspotential, stark akademisk förmåga och goda personliga egenskaper (etik, integritet och socialt ansvar), försöker vi också säkerställa en god mångfald av bakgrunder för att öka detta program.

Förkunskapskrav

  • En bra kandidatexamen
  • Minst åtta års ledning eller hög yrkeserfarenhet
  • Visat flytande engelska och en bra poäng i TOEFL eller IELTS (för internationella sökande vars undervisningsmedium inte var på engelska på högre nivå)
  • Rekommendation från din organisations vd eller motsvarande i förekommande fall

intervjuer

Kortlistade kandidater kommer att bjudas in till en antagningsintervju. Intervjun kan genomföras online eller på campus. Denna intervju hjälper oss att bättre förstå din ansökan och utvärdera din lämplighet för programmet.

ledarskapspotential

Nanyang Fellows MBA-program är för framtida ledare, och vi vill se till att alla deltagare har bevisat ledarskapspotential. Vi kommer att noggrant utvärdera din ledarskapspotential genom dina ansökningsuppsatser, domares vittnesmål och intervjuutfall.

Stark akademisk förmåga

Vi letar efter kandidater som har stark bevisad akademisk prestation, eftersom de intellektuella kraven i detta program är strikta och kräver utmärkta analytiska förmågor och goda kommunikationsförmågor. Förutom ett bra akademiskt resultat kommer vi också att överväga dina GMAT (om några) och TOEFL-poäng för att utvärdera dina akademiska förmågor.

Karaktär och personliga kvaliteter

Som framtida ledare förväntar vi oss av dig de högsta nivåerna av personlig integritet och karaktär. Eftersom du kommer att lära dig och arbeta nära med andra kamrater, förväntar vi oss kvaliteter av ömsesidig respekt och civil dekor, och den genuina önskan att dela och bidra till gemenskapens gemenskap och samarbete, främja kamratskap och främja vänskap och välvilja bland alla.

Deltagarnas erfarenhet

MBA-programmet Nanyang Fellows på heltid fungerar som en välkommen sabbatsdag för upptagna chefer som tar ett års ledigt arbete för att reflektera, föryngra och inleda en intensiv men berikande inlärningsresa.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Läs mer

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Läs mindre
Singapore , Singapore + 1 Mer Mindre