Mcgill - hec montréal emba

HEC Montréal

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Mcgill - hec montréal emba

HEC Montréal

McGill - HEC Montréal EMBA

Programmet är utformat för att möta utvecklingsbehoven hos erfarna chefer som upptar eller är avsedda för ledande befattningar. Programdeltagare är chefer, entreprenörer och proffs med minst 10 års arbetslivserfarenhet, inklusive minst fem års ledarskaps erfarenhet.

Deltagarna förblir i sina jobb under hela programmet och kan slutföra det om 15 månader. Klasser möts vanligen torsdag till söndag, en gång i månaden, med två bostadsmoduler på 7 och 10 dagar. Den andra bostadsmodulen kommer att äga rum utomlands i Latinamerika eller Asien.

Reflektera verkligheten av kanadensisk verksamhet, kommer programmet att levereras i ett tvåspråkigt format. Klasspresentationer och gruppdiskussioner kommer att vara både franska och engelska. Kandidater måste därför förstå båda språk, men kan bidra till diskussioner och skriva tentor och papper på något språk.

McGill - HEC Montréal EMBA kommer att tilldela framgångsrika deltagare en gemensam MBA-examen med försegling av både HEC Montréal och McGillUniversity.

Undervisningsförfarande - Managerial Mindsets


Istället för att undervisa de vanliga affärssilonerna, så vanliga inom ledarutbildning, använder programmet en integrerad, tvärvetenskaplig vision av förvaltningen och fokuserar på den verkliga praxisen för förvaltningen. Det är strukturerat kring ledande tankar, som bygger på forskning och välrenommerade internationella ledarskapsprogram från Henry Mintzberg, McGill Universitys bästsäljande författare och känd förvaltningstänkare. McGill - HEC Montréal EMBA-programmet bygger på följande principer och filosofier:

- Deltagarna övar chefer med stor erfarenhet och kunskap. Lärandet kommer att dras av både egen erfarenhet och medarbetarnas medverkan. Som sådan är programmet mycket deltagande och uppmuntrar till interaktion och samarbete mellan deltagarna.


- Programinnehållet är rotat i verkligheten och är problemstyrt med fokus på aktuella affärssaker, problem och händelser som påverkar beslutsfattande och hanteringspraxis.


- Liksom alla MBA-program presenteras analyshanteringsverktyg och -teknik, men i McGill-HEC Montréal EMBA undersöks de från en strategisk vinkel.


- Programmet innehåller "Five Minds of a Manager" -teori. Som beskrivs i Harvard Business Review-artikeln, av Jonathan Gosling och Henry Mintzberg, hanterar man effektivt på att använda fem ledande tankar - Den reflekterande tankegången för att hantera dig själv, den analytiska tanken att hantera din organisation, den världsliga tanken att hantera kontext, samarbetet att hantera relationer och den katalytiska tanken att hantera förändring.

Viktiga programfunktioner


Venture Project


Under programmets längd kommer varje deltagare att utveckla ett "Venture" - ett individuellt programlångt projekt som fokuserar på att skapa förändringar i sin egen arbetsmiljö.

Managerial Exchange


Vid en tidpunkt i programmet som är bekvämt för dem, kommer varje deltagare att tillbringa 2-3 dagar "skuggning" en medverkande på deras arbetsplats och 3-5 dagar värd en medverkande.

Integrerande reflektionspapper


Deltagarna kommer att skicka in flera dokument om teorier och lärdomar från programmet till verkliga aspekter av sin arbetsmiljö. Dessa ger en möjlighet att utforska arbetsrelaterade utmaningar på djupet.

Mentorgrupper


I början av programmet bildar deltagarna små "mentorgrupper" för att stödja varandra på programuppdrag och hjälpa till att länka lärandet, i klass och på jobbet. Varje grupp kommer att tilldelas en av moduldirektörerna, som agerar som lärarledare genom hela programmet.

Major Integrative Project


När de åtta EMBA-modulerna framgångsrikt har genomförts, startar deltagarna det slutliga projektet.

  • Deltagare väljer ett relevant ledningsämne för forskning.
  • De tilldelas en akademisk handledare för att coacha dem i litteraturbedömning, datainsamling, dataanalys och slutsatser.
  • Slutprodukten är ett papper på cirka 15 000 ord.
  • Projektet tar i allmänhet 4 månader att slutföra.

Urval

Chefer, chefer och chefer på hög nivå, yrkesverksamma och entreprenörer uppmanas att ansöka om McGill - HEC Montréal EMBA-programmet. Programmet är utformat för erfarna chefer med höga prestationsmål och starka indikationer på ledarskapspotential. Varje kandidats kvalifikationer kommer att bedömas av antagningskommittén och bygger på många faktorer. Tillträde kriterier inkluderar:

- En grundutbildning * med en GPA på minst 3,0 av 4,0 (eller motsvarande om det är baserat på en annan skala - ungefär ett "B" genomsnitt).


- Officiella GMAT-resultat skickas direkt till McGill - HEC Montréal EMBA-godkännanden. HEC Montréal Institutionskod är 0BB-12-60.


- Minst 10 års arbetslivserfarenhet, inklusive fem år i ledande befattningar.


- Kandidater måste kunna tala och skriva på engelska eller franska och måste förstå det andra språket. Språkprov kan behövas. Sökande kommer att informeras direkt, om så är fallet. (Se Programöversikt för mer information om det tvåspråkiga formatet.)

Dessutom:


- Som en del av ansökningspaketet måste kandidater besvara frågor om deras motivation att bedriva en EMBA-examen, deras möjliga bidrag till klassen, deras styrkor och svagheter, ledarskaps erfarenhet och ledarskapsförmåga.


- Två referensbrev krävs också.


- Alla kvalificerade kandidater kommer att bli inbjudna till en intervju med medlemmar i McGill - HEC Montréal inträdesgrupp.


* Kandidater utan grundutbildning, men med stor ledarskaps erfarenhet uppmuntras att ansöka, eftersom exceptionella kandidater kan komma in i programmet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
15 månader
Deltid
Price
Pris
72,000 CAD
Information
Deadline
Locations
Kanada - Montreal, Quebec
Startdatum : Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Kanada - Montreal, Quebec
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan