Mba / jd (företagsekonom / juris doktor)

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

I samarbete med andra skolor och avdelningar vid Yale University erbjuder juridikskolan program som leder till en magisterexamen och en JD (juris doktor) eller doktorsexamen och en JD. Dessa program är avsedda för dem som vill förvärva de specialkunskaper som vissa kännedom om juridik. Alla förslag måste lämnas in till och godkännas av fakultetskommittén för specialkurser.

Det gemensamma MBA / JD- programmet kombinerar de rika resurserna i Yale School of Management och Yale Law School. Lagskolan - en extra gemenskap för att studera lag - är känd för sin studentfakultets interaktion, flexibiliteten i sitt program och för att producera ledare i studier och praktik av lagen.

Master of Business Administration (MBA) erbjuds av School of Management. I detta program får studenterna en exceptionellt rigorös företagsutbildning. Utöver detta får studenterna breda intellektuella ramar och praktiska färdigheter som är nödvändiga för ledarskap idag. Normalt ett tvåårigt program, MBA kan tjäna med bara ett extra år naturligtvis arbete av gemensamma grad kandidater som är studenter på Law School. Studenter kan ansöka till både lag och förvaltning skolor samtidigt eller till en skola under sitt första år på den andra.

Senast uppdaterad Sep 2017

Om skolan

Yale SOM uppdrag att utbilda ledare för näringsliv och samhälle är i praktiken varje dag av våra studenter, som förkroppsligar vår vision för dem som inspirerande, i stort sett engagerade, värdebasera ... Läs mer

Yale SOM uppdrag att utbilda ledare för näringsliv och samhälle är i praktiken varje dag av våra studenter, som förkroppsligar vår vision för dem som inspirerande, i stort sett engagerade, värdebaserat ledare som äger och lösa svåra problem som räknas. Yale Management integrerad kursplan är utformad för att främja och utveckla de utmärkande egenskaper som har gjort Yale SOM utexaminerade ledare i så många områden. &nbsp Ledande och hantera över gränserna. &nbsp Med grund i de sektorsövergripande arv av skolan, är begreppen brett engagemang och bredare perspektiv nu fångas upp i det tvärfackliga utbudet av våra integrerade läroplanen, liksom i banbrytande krävs internationella delar av vårt MBA-program. Det är också ingår i karriären för många av våra studenter, som är känd för en hög nivå av samarbete, och som arbetar i, köra och skapa organisationer som är lyhörda för det globala organisatoriska verkligheten i den moderna världen. &nbsp&nbsp Omvandla positiva värden i personliga, professionella och institutionella åtaganden. &nbsp På SOM idag, genom vårt program för ledarutveckling och annan utbildningsverksamhet och samarbete fritidsaktiviteter, uppmuntrar vi våra elever att tänka djupt om sina personliga värderingar och vad dessa värden innebär för deras personliga och yrkesmässiga val och handlingar. Dessutom, i vårt kärnkunskaper, eftersom kurserna är organiserade inte kring akademiska discipliner men runt organisatoriska valkretsar, kan vi fokusera överläggning om etiska överväganden på ett sätt som en traditionell MBA kan inte. Men detta engagemang för värden är inte en biprodukt av vår nya läroplanen: det är en grundläggande egenskap hos Yale School of Management sedan dess grundande. Som ett resultat, är Yale SOM akademiker kända för sin integritet och sitt ansvar, inte bara i sitt agerande, men också i de organisationer som de skapar, vars mål är både att skapa värde och mervärde för samhället. &nbsp&nbsp Föra Kreativitet och disciplin för att komplex hantering Problem. &nbsp Genom att de-betonade rote tillämpning av ramverk och formler som ligger i en disciplin-baserade läroplan presenterar våra integrerade läroplanen elever med ledning problem som inte är "färdigförpackade" för enkel analys, och därmed främja kreativitet i sin inställning till problemlösning. Samtidigt, genom att presentera kritiska förvaltning kunskap i organisatoriska sammanhang, våra studenter utveckla disciplinerade tankevanor som tillåter dem att maximera effektiviteten i förvaltningen beslutsfattande. På samma sätt har Yale SOM akademiker, särskilt i företagande eller sektorsövergripande strävanden, länge varit känt för sin unika kombination av "mjuka" och "hårda" kunskaper - en kombination som i högre grad bidrar till att erkänna - och framgångsrikt verkar på - möjligheter som de uppträder. Läs mindre
New Haven , New York + 1 Mer Mindre