Läs den officiella beskrivningen

Översikt

Edinburgh Business School har erbjudit sitt MBA-program i Dubai i över 10 år. Fullständigt licensierad av Kunskaps- och Mänskliga Utvecklingsmyndigheten (KHDA), MBA kan genomföras på heltid, över ett år, eller deltid, över två år på Heriot-Watt-universitetets campus i Dubais internationella akademiska stad.

Som MBA-student får du full campus och online support och går med i vår växande internationella studentkår på vår universitets Dubais campus.

Varför studera Edinburgh Business Schools MBA på Heriot-Watt University's Dubai Campus?

Inte bara lär du dig av högkvalificerad, erfaren och mycket respekterad brittisk och lokal fakultet, men du kommer också att dela ett klassrum med likasinnade individer och bli med i vårt växande nätverk av globala affärsmän. Dessutom får du möjlighet att delta i en internationell utbyte där du kommer att delta i klasser på vår campus i Skottlands vackra huvudstad Edinburgh.

MBA-programmet är intellektuellt rigoröst och kvalitetssäkert. Som en högskolan i Heriot-Watt arbetar vi inom universitetets omfattande arrangemang för kvalitetssäkring

Om Edinburgh Business School

Profesionell tillväxt

Edinburgh Business School, en forskarskola i Heriot-Watt University, har hjälpt arbetande yrkesverksamma att bli företagsledare i över 25 år. Våra populära MBA, Masters, DBA och PhD-program har accelererat karriärerna på över 21.000 av våra studenter.

Det rapporterades av 75 alumner att under deras studier eller inom 6 månader efter examen hade 65% ökad lön; 25% startade sin egen verksamhet; och 52% hade vunnit en befordran på jobbet (Carrington Crisp, maj 2017).

Vi är globala, vi är lokala

Med en internationell fakultet av högt respekterade och erfarna proffs, tusentals likasinnade studenter och framgångsrika studenter från EBS, en lokal närvaro på fem världsdelar och tre campus i Edinburgh, Dubai och Malaysia. Vi är verkligen en global familj av affärsarbetande yrkesverksamma.

Studiealternativ

Vi ger våra elever val, de kan välja när, var och hur de fullbordar sin examen; online, på campus eller med en betrodd lärande eller samarbetspartner.
Genomföra ett forskarutbildning online möjliggör flexibilitet och anpassning när det gäller anpassning av karriärmål, förändrade omständigheter och personliga och professionella åtaganden.

Om en klassrumsinställning föredras, levereras dock MBA-programmet på vart och ett av våra universitets campus i Edinburgh, Dubai och Malaysia. Vi arbetar också med ett antal betrodda lärande och samarbetspartners som är lika dedikerade till att leverera vår MBA och utvalda MSc-program på olika platser över hela världen. En fullständig lista över våra lärande och samarbetspartners finns här.

Kursinnehåll

Under hela MBA-studierna får du obegränsad tillgång till allt läromedel som behövs, inklusive omfattande kurstexter och interaktiva kurswebbplatser. För att slutföra programmet måste du skicka sju kärnkurser och två valfria ämnen.

MBA: s kärnkurser, oavsett om de är på deltid eller heltid, är:

  • Bokföring
  • Ekonomi
  • Finansiera
  • marknadsföring
  • Organisationsbeteende
  • Projektledning
  • Strategisk planering

Heltid MBA-program

Heltid MBA-programmet startar i september varje år och delas upp i fyra akademiska termer; här är ett exempel på hur ditt år kan se ut:

Exempel på heltid MBA årTermsKurser1: Sep - DecMarketingAccounting2: Jan - Mar (Edinburgh kohort går till Dubai) Organisatorisk beteendeEconomicsEn valbar inklusive entreprenörskap och kreativitet3: Mar - JunFinanceProject Management4: Jun - Aug (Dubai kohort går till Edinburgh) Strategisk planeringEn valbar inklusive entreprenörskap

Programmet är relevant för dig om du startar ett nytt företag eller vill utveckla din entreprenörsanda inom din organisation. Du kommer att höra från internationella branschledare, ha ett schema med företagsbesök och odla ditt internationella professionella nätverk. Som en del av programmet får du också möjlighet att delta i en studieutbyte och spendera lite tid på campus i Edinburgh.

Deltid MBA-program

Du kan starta din deltid MBA resa i januari eller september. Programmet löper över två år, och varje år delas upp i fyra akademiska termer.

En stor del av din tid kommer att kräva självständig studie (ca 200 timmar per kurs). Du kommer också att delta i:

  • två 2-dagars seminarier (fredag ​​och lördag) ledd av en Edinburgh Business School fakultet medlem från Storbritannien eller Dubai som innehåller simuleringar, fallstudier och involverar klassdiskussioner
  • en tvådagars revisionssession (fredag ​​och lördag) för att förbereda dig för din tentamen; Dessa seminarier gör det möjligt för en dynamisk kombination av studenter alla med olika erfarenheter, bakgrunder och kulturer att dela och utbyta kunskaper i en rik inlärningsmiljö.

Engelska språkkrav

Om engelska inte var undervisningsmedium i gymnasieskolan måste sökande visa engelska språkkunskaper som motsvarar IELTS 6,5 (med alla bestånd som passerade 6,0 eller högre). Sökande som har fullgjort grundskola och högre utbildning kommer att behöva lämna dokumentation. Minst ett års heltidsstudie på engelska krävs.

Program undervisas på:
Engelska
Senast uppdaterad October 19, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
110,000 AED
Alla studieavgifter inklusive moms
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum