Översikt

Edinburgh Business School har erbjudit sitt MBA-program i Dubai i över 10 år. Fullständigt licensierad av Kunskaps- och Mänskliga Utvecklingsmyndigheten (KHDA), MBA kan genomföras på heltid, över ett år, eller deltid, över två år på Heriot-Watt-universitetets campus i Dubais internationella akademiska stad.

Som MBA-student får du full campus och online support och går med i vår växande internationella studentkår på vår universitets Dubais campus.

Varför studera Edinburgh Business Schools MBA på Heriot-Watt University's Dubai Campus?

Inte bara lär du dig av högkvalificerad, erfaren och mycket respekterad brittisk och lokal fakultet, men du kommer också att dela ett klassrum med likasinnade individer och bli med i vårt växande nätverk av globala affärsmän. Dessutom får du möjlighet att delta i en internationell utbyte där du kommer att delta i klasser på vår campus i Skottlands vackra huvudstad Edinburgh.

MBA-programmet är intellektuellt rigoröst och kvalitetssäkert. Som en högskolan i Heriot-Watt arbetar vi inom universitetets omfattande arrangemang för kvalitetssäkring

Om Edinburgh Business School

Profesionell tillväxt

Edinburgh Business School, en forskarskola i Heriot-Watt University, har hjälpt arbetande yrkesverksamma att bli företagsledare i över 25 år. Våra populära MBA, Masters, DBA och PhD-program har accelererat karriärerna på över 21.000 av våra studenter.

Det rapporterades av 75 studenter att under sina studier eller inom 6 månader efter examen hade 65% en höjning av sin lön; 25% startade sitt eget företag; och 52% hade vunnit kampanj på jobbet (Carrington Crisp, maj 2017).

Vi är globala, vi är lokala

Med en internationell fakultet av högt respekterade och erfarna proffs, tusentals likasinnade studenter och framgångsrika studenter från EBS, en lokal närvaro på fem världsdelar och tre campus i Edinburgh, Dubai och Malaysia. Vi är verkligen en global familj av affärsarbetande yrkesverksamma.

Studiealternativ

Vi ger våra elever val, de kan välja när, var och hur de fullbordar sin examen; online, på campus eller med en betrodd lärande eller samarbetspartner.
Genomföra ett forskarutbildning online möjliggör flexibilitet och anpassning när det gäller anpassning av karriärmål, förändrade omständigheter och personliga och professionella åtaganden.

Om en klassrumsinställning föredras, levereras dock MBA-programmet på vart och ett av våra universitets campus i Edinburgh, Dubai och Malaysia. Vi arbetar också med ett antal betrodda lärande och samarbetspartners som är lika dedikerade till att leverera vår MBA och utvalda MSc-program på olika platser över hela världen. En fullständig lista över våra lärande och samarbetspartners finns här.

Kursinnehåll

Under hela MBA-studierna får du obegränsad tillgång till allt läromedel som behövs, inklusive omfattande kurstexter och interaktiva kurswebbplatser. För att slutföra programmet måste du skicka sju kärnkurser och två valfria ämnen.

MBA: s kärnkurser, oavsett om de är på deltid eller heltid, är:

 • Bokföring
 • Ekonomi
 • Finansiera
 • marknadsföring
 • Organisationsbeteende
 • Projektledning
 • Strategisk planering

Heltid MBA-program

Heltid MBA-programmet startar i september varje år och delas upp i fyra akademiska termer; här är ett exempel på hur ditt år kan se ut:

Exempel:

 • År 1
  September - december: Marknadsföring, redovisning.
 • år2
  Januari - mars (Edinburgh-kohorten går till Dubai): Organisatoriskt beteende, ekonomi. Ett valfria inklusive entreprenörskap och kreativitet.
 • År 3
  Mars - juni: Ekonomi, projektledning.
 • År 4
  Juni - augusti (Dubai-kohorten går till Edinburgh): Strategisk planering. Ett valfria inklusive entreprenörsföretag.

Programmet är relevant för dig om du startar ett nytt företag eller vill utveckla din entreprenörsanda inom din organisation. Du kommer att höra från internationella branschledare, ha ett schema med företagsbesök och odla ditt internationella professionella nätverk. Som en del av programmet får du också möjlighet att delta i en studieutbyte och spendera lite tid på campus i Edinburgh.

Deltid MBA-program

Du kan starta din deltid MBA resa i januari eller september. Programmet löper över två år, och varje år delas upp i fyra akademiska termer.

En stor del av din tid kräver självständig studie (cirka 200 timmar per kurs). Du kommer också att delta i:

 • Två två-dagars seminarier (fredag och lördag) ledd av en Edinburgh Business School-fakultetsmedlem från Storbritannien eller Dubai som inkluderar simuleringar, fallstudier och involverar klassdiskussioner.
 • En tvådagars revisionssession (fredag och lördag) för att förbereda dig för din tentamen; dessa seminarier tillåter en dynamisk kombination av studenter alla med olika erfarenheter, bakgrunder och kulturer att dela och utbyta kunskap i en rik inlärningsmiljö.

Engelska språkkrav

Om engelska inte var undervisningsmedium i gymnasieskolan måste sökande visa engelska språkkunskaper som motsvarar IELTS 6,5 (med alla bestånd som passerade 6,0 eller högre). Sökande som har fullgjort grundskola och högre utbildning kommer att behöva lämna dokumentation. Minst ett års heltidsstudie på engelska krävs.

Ansökningstiden

Vår Dubai Campus driver en rullande antagningsprocess året runt: så snart ett intag har avslutats börjar vi acceptera ansökningar om nästa. Det är också möjligt för dig att skjuta upp ditt startdatum i upp till ett år.

De flesta studenter tillämpar 6–10 månader före det valda intaget. Vi kan acceptera ansökningar fram till 3 veckor innan varje intag börjar, men du bör notera att en sen ansökan nästan säkert kommer att innebära en försening i tillhandahållandet av väsentliga administrativa tjänster, till exempel ditt studenterutbildningskort (utan vilket du inte kommer att vara kan komma åt biblioteket eller onlinetjänster).

Program undervisas på:
 • Engelska
Senast uppdaterad September 18, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Jan 2020
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
100,000 AED
Alla studieavgifter inklusive moms
Deadline
Kontakt Skolan
Rolling admission
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Aug 2020
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission
Startdatum
Jan 2020
Slutdatum
Dec 2020
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission
Startdatum
Sep 2020
Slutdatum
Aug 2021
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission
Slutdatum
Aug 2020

Jan 2020

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission
Slutdatum
Dec 2020

Sep 2020

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
Rolling admission
Slutdatum
Aug 2021