Master of Business Administration (MBA)

Allmänt

Programbeskrivning

Vårt program

Om ditt mål är att flytta din karriär och personliga framsteg till nya höjder är vår MBA-utbildning för dig. Adventist University of Africa erbjuder ett MBA-program för yrkesverksamma och heltidsstudenter. Vårt MBA-program handlar om friskt tänkande, innovativt ledarskap, stewardship, positiv påverkan, socialt ansvar, andliga och etiska värderingar för att balansera yrkeskompetens. MBA-programmet betonar således tre av de mest grundläggande aspekterna av förvaltning: strategiskt tänkande, funktionell effektivitet och effektivt beslutsfattande baserat på kvantitativa och kvalitativa data. Varje kurs i programmet erbjuder möjligheter att utveckla beslutsfattande färdigheter i praktiska situationer.

Vår läroplan

Läroplanen är omsorgsfullt utformad för att skapa klasser som är grundade i traditionell managementteori och relevanta för problem och trender som står inför organisatorisk ledarskap idag. Det erbjuder en integrerad kursföljd som främjar förståelse för hela organisationen snarare än den traditionella disciplinspecifika metoden. Dessutom erbjuder vår kursutbyte flexibilitet, bekvämlighet och enkel åtkomst som gör det möjligt för studenter att ta kurser från var de än är. Informationsteknik är integrerad i leveransen av varje kurs, inklusive leverans av innehållsmaterial, studentuppgifter och kommunikation med studenterna.

MBA-specialiseringar

Ett studieprogram kan väljas inom följande områden:

 • Bokföring
 • Förvaltning
 • Informationssystem
 • Finansiera
 • Health Care Management

141590_MBAPosterFinalhr2.png

Varför Bli AUAs MBA-program?

 • AUA är ett Chartered University.
 • Vårt online-program erbjuder flexibilitet, bekvämlighet och enkel åtkomst som gör att du kan ta kurser var du än är.
 • AUA är ett modernt universitet förstärkt av mångfald och engagerat i kvalitet och excellens.
 • AUA har välkvalificerad och dedikerad internationell fakultet med stor erfarenhet av näringsliv och forskning.
 • AUA erbjuder värdebaserad utbildning som förbereder sina akademiker för att vara socialt ansvarstagande och etiskt upprätt.
 • Våra interaktiva lektioner hjälper eleverna att lära av varandras karriär och arbetsupplevelser.
 • Vårt program erbjuder professionella förbättringsseminarier och fältresor för att polera ditt ledarskap och ledarskap.

Regelbunden MBA

Om din karriär inte rör sig tillräckligt snabbt eller tar dig i rätt riktning är det dags att börja skapa egna möjligheter. Den vanliga MBA är utformad för individer som vill ha en dynamisk miljö för en heltid MBA och flexibiliteten att fortsätta sin nuvarande karriär. Eleverna har i allmänhet klass 5:30 - 8:30 på måndagar till torsdagar med några söndags sessioner. Programmet kan slutföras inom 18-24 månader.

MBA-kohort

Detta unika kohortformat är utformat för personer från företag, offentliga och ideella sektorer vars upptagna scheman inte har råd med dem att ta kvälls- eller helgklasser. Typiskt levereras kurser inom 11 veckor av intensiva lektioner över två år. Programmet samlar ett anmärkningsvärt tvärsnitt av yrkesverksamma på hög nivå från olika delar av Afrika vilket gör MBA-kohorten mycket rikare och bygger livslånga förbindelser. Detta är mer lämpligt för arbetstagare som sponsras och stöds av deras organisationer på grund av tidsfaktorn. För att tillgodose de varierade scheman för en mångsidig studentkår erbjuder AUA tre MBA-kohortscheman varje år på vår huvudkampus (Kenya) och utbyggnadscampus i Ghana (Valley View University) och Sydafrika (Helderberg College).

Förkunskapskrav

 • Sökande måste ha en första examen från ett erkänt universitet med minst 3,0 poäng poängmedel (på en 4,0-skala) eller motsvarande. Sökande vars GPA faller under 3,0 ska bedömas och erbjudas preliminär antagning och övervakning för att säkerställa att de håller ett minimum GPA på 3,00 för de två första terminerna.
 • Dessutom ska sökande ha minst två års yrkeserfarenhet på forskarnivå.
 • Dessutom förväntas sökande begära sina tidigare universitet och / eller anställa organisation att lämna in två brev av rekommendationer (lämplighet och karaktär) direkt till AUA Admission Office.

Ansökningsformulär kan laddas ned från vår hemsida (www.aua.ac.ke), färdigställd och skickad till kansliet, Adventist University of Africa , Privatväska 00503 Mbagathi, Nairobi - Kenya.

Tillträde till MBA-programmet är helt och hållet på förtjänst. Syftet med antagningskriterierna är att välja personer som har visat sitt engagemang för personlig och professionell tillväxt.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

Adventist University of Africa (AUA) is dedicated to its mission of developing and shaping leaders for Africa and beyond. Responsible and ethical leadership is one of the most critical factors for the ... Läs mer

Adventist University of Africa (AUA) is dedicated to its mission of developing and shaping leaders for Africa and beyond. Responsible and ethical leadership is one of the most critical factors for the transformation of Africa. Läs mindre