Läs den officiella beskrivningen

MBA i Clean Technology Management

kursinnehåll

 • Kursens namn: MBA - Master of Business Administration (heltid)
 • Kurs Typ: MBA - Magisterexamen I Företagsekonomi (Heltid)
 • Kurssektor: Business
 • Kursens längd: 18 månader
 • Credits: 180 UK CATS / 90 EU EC
 • Inträdespoäng per år: 6 x inträde per år möjligt
 • Nästa startdatum: OKTOBER, DECEMBER, FEBRUARI
 • Grad eller Kvalifikation: Magister i företagsekonomi (MBA) ackrediterad av FIBAA
 • Plats: Apeldoorn
 • Undervisningsavgift: € 14 300- (Komplett program, € 7 150- per år)

Introduktion

MBA i Clean Technology Management (Energy

Projektet, kallat GREAT (en akronym för: Växande förnybara energianvändningar och teknologier) försökte uppmuntra små och medelstora företag och kollektiva små och medelstora företag att utveckla och tillämpa hållbara tekniska lösningar för förnybar energi, smart nät och distribuerad generation. Projektet undersökte och utvecklade också politiska frågor för tillsynsmyndigheter och tillhandahöll strukturerade samarbetsmöjligheter mellan små och medelstora företag och forskningsinstitut / teknikutvecklare. Forskningsprojektet var ett samarbete mellan Wittenborg University (NL) och Basildon Borough Council (Storbritannien), den skotska regionalmyndigheten Údarás na Gaeltachta (Storbritannien), Design for Sustainability (UK), WestBIC - EC Business Innovation Center (Irland), EnergyVille Belgien), Universiteit Hasselt (Belgien), SmartGrids Flanders (Belgien) och OostNV, East Netherlands Development Agency (NL).

Kursinnehåll

Kursstruktur

Wittenborg MBA levereras i ett blockformat, med 2 moduler täckta var 6: e vecka. Klasserna är tvärvetenskapliga - du studerar delade moduler i termin 1 med MBA-studenter från olika företagsekonomier. På grund av rullande entré (6 gånger om året) är grupper dynamiska, extremt internationella och varierande.

Modulerna levereras intensivt under flera dagar i det så kallade blockformatet, vilket innebär att varje modul har 6 dagar av undervisningen delad i två kvarter på 3 dagar. Undervisningsmetoder omfattar grupparbete, fallstudier, presentationer och levande projekt. Kursen ges genom en rad olika tillvägagångssätt, inklusive föreläsningar, presentationer, handledning och fallstudier med inriktning mot interaktivt lärande. Varje modul läses av två föreläsare, ofta en heltid Wittenborg-föreläsare och en gästföreläsare från ett partneruniversitet. Modulerna inkluderar reguljära gästtalare från industrin.

Studierätt

Semester 1

Termin 1 ger studenterna 6 av de grundläggande MBA-ämnena, balanserade lika över semesterperioden. Varje modul, som ges över ett sexveckors block, vägs till 5 europeiska krediter. Dessa moduler innehåller ett antal klassiska funktionella affärsförvaltningsområden som, förutom genom former av klassisk kunskapsdelegation, kommer att förstås av reflekterande lärande, dvs lärande där studenter reflekterar över sin tidigare arbetslivserfarenhet eller, i fall av deltidsstudenter , på deras nuvarande arbets- och anställningsorganisation mot bakgrund av materialet i de olika modulerna. Studenter måste ha gjort alla termin 1 moduler för att gå in i terminen 2 moduler.

Reflekterande lärande hjälper till att utveckla kritiskt tänkande, självkännedom och analytiska färdigheter. Det innebär en individ i en reflekterande process. Under Semester 1 ges eleverna 9 timmars lektioner om (en introduktion till) kvantitativa och kvalitativa tekniker för forskning, som ingår i slutprojektet. Under Semester 1 kommer gästhögtalare att bjudas in att ge seminarier under den tredje veckan i varje block (uppdrag och litteraturrecension veckor).

Semester 1

 • Personalavdelning
 • Marknadsföring
 • Kvantitativa och kvalitativa tekniker för forskning
 • Management Accounting
 • Verksamhetsstyrning
 • Internationell förvaltning
 • Informationshantering

Semester 2

Termin 2 ger studenterna en obligatorisk modul strategisk förvaltning som bygger på kärnmodulerna från termin 1. Dessutom följer eleverna 4 moduler från den valda specialisten " Pathway " Energy

Semester 2 Specialmoduler

 • Corporate Sustainability and Energy Efficiency
 • Smarta nät
 • Förnybar energi: Sol, Vind, Hydro
 • Zero-Energy Buildings och Energy Transition

Under Semester 2 ges eleverna 9 sessioner av kvantitativa och kvalitativa tekniker för forskning för att förbereda slutprojektet. De kommer att slutföra detta med produktion och inlämning av ett slutprojektförslag.

Industrin

Huvudsyftet med forskningsprojektet var att samla in och tillhandahålla information om ekonomiska och institutionella aspekter av decentraliserade energinät och smarta nät, och det gav också en bedömning av det institutionella och lagstiftande landskapet. Affärsmodeller har utvecklats för flera smarta nätverkskollektioner. En viktig roll i denna process var att utveckla ett verktyg för att stödja små och medelstora företag som bestämmer sig för att delta i decentraliserade energinät (särskilt i affärsparker). Slutligen presenterade projektet en inventering av kollektiv i Storbritannien, Irland, Belgien och Nederländerna.

Wittenborg University tog projektet ett steg längre genom att utveckla ett antal utbildningsprogram för chefer för lokala och regionala företag och entreprenörer, byggande på temat teknik och innovation, särskilt inom områden som smarta nät, förnybar energi, grön energi, energibesparing, distribuerad generation och energihantering. Lokala och regionala nätverk och kunskapscentraler (inklusive Apeldoorn kommunfullmäktige, provinsen Gelderland, högskolor och universitet och tekniska företag) konsulterades, vilket slutligen resulterade i utveckling av fyra specialmoduler som skulle passa in i Wittenborgs standard MBA-program.

Den omedelbara konsekvensen är detta program: en kombination av teknikbaserade moduler som täcker toppmoderna problem inom hållbarhet och förnybar energi, inbäddade inom en kärna av traditionella MBA-moduler. Denna unika kombination av kunskapsområden erbjuder chefer och entreprenörer som inser att framtiden för en organisation eller ett kommersiellt företag, oavsett om det är inom en teknologisektor eller inom något annat område eller verksamhet, förlitar dessa dagar på hållbar, socialt ansvarlig och energieffektiv. Att lära sig både affärs- och ledningsansökningar samt om den praktiska tillämpningen av grön teknik kommer att ge framtidschefen en klar fördel och konkurrensfördelar, så mycket som det som lärs i MBA kommer att tillämpas direkt på nuvarande affärspraxis.

Karriärmöjligheter

MBA Förbättra Din Karriär!

MBA-kandidater är ofta snabbspårade till ledande befattningar och detta MBA-program har utformats för dem som vill utöva ledande befattningar eller som förberedelser för vidare studier i näringslivet, till exempel en DBA eller en doktorsavhandling.

MBA kommer att vidare karriärerna av

 • Holländska eller andra EU-kandidater som arbetar i en organisation, hanterar människor eller processer och ser ut att förbättra sina karriärmöjligheter inom deras nuvarande anställningsställning. Dessa studenter stöds av sin arbetsgivare och kan studera programmet på deltid.
 • Holländare eller andra EU-kandidater som har arbetat i en organisation, hanterar människor eller processer och söker en heltids MBA-program som ökar deras möjligheter till anställbarhet på en internationell marknad.
 • Internationella utexaminerade i Nederländerna, som har avslutat en kandidatexamen och har arbetat i en organisation med ansvar för att hantera människor eller processer, som vill förbättra sina karriärmöjligheter, antingen hos sin nuvarande arbetsgivare eller i sökandet efter en ny möjlighet.
 • Internationella studenter över hela världen, från affärs eller icke-affärsområden, med bevisat antal år som hanterar människor eller processer inom en organisation. Dessa studenter letar efter ett engelsklärd internationellt orienterat MBA-program som kan ge dem möjligheter att förbättra sina karriärmöjligheter på arbetsmarknaden, antingen hemma eller i Nederländerna, antingen hos sin nuvarande arbetsgivare eller hos en ny organisation, och eventuellt fortsätta sina studier på högre nivå.

Ingångskrav

 • en kandidatexamen eller motsvarande erkänd kvalifikation
  • Sökande uppmanas att ge en akademisk referens från sitt tidigare utbildningsinstitut;
  • Det är inte nödvändigt att ha erhållit en kandidatexamen från företagsekonomiska domänen, men i sin examen måste studenten ha genomfört en akademisk arbetsdel (slutprojekt eller avhandling) som visar en viss akademisk skriftlig och forskningserfarenhet.
 • 3 års yrkeserfarenhet;
 • Sökande uppmanas att lämna en referens från ett företag eller en organisation där de har arbetat

Engelska språkkrav

 • IELTS 6,5 eller TOEFL ekvivalent. Klicka här för en översikt över motsvarande poäng.
 • TOEFL-koden i Wittenborg är 4889.

Med krav på arbetslivserfarenhet återspeglar antagningskraven de nationella kraven i Nederländerna för inresa till en professionell mästare som Wittenborg MBA. Kravet på engelskspråkliga kunskaper är ½ en poäng högre än de minsta nationella kraven i Nederländerna.

Urvalsförfarande

Det finns inget specifikt urvalsförfarande för studenter som vill gå in i MBA, men studenter utanför EU (visum) "screenas" enligt bakgrunden för att institutet ska kunna garantera sin invandringsstatus.

Screeningen omfattar en intervju, samling och korrelation av alla IND-obligatoriska handlingar, inklusive bevis på tillräckliga medel, med beaktande av eventuella stipendier från Wittenborg (t.ex. Orange Tulip Scholarship) eller av tredje part (NUFFIC, EU, etc.).

Sökande är skyldiga att lämna ett motiveringsbrev där de beskriver orsakerna till valet av Wittenborgs program samt orsaken till att de vill studera i Nederländerna (internationella studenter). Studentmotivation är viktigt eftersom programmen är krävande och speciellt för internationella studenter. Det finns ett kriterium att de fyller minst 50% av alla sina krediter om ett år.

Ansökningsfrister

Internationella studenter som inte bor i Europeiska unionen (EU) måste ansöka 6-8 veckor före dagen för valet.

Studenter som bor i EU måste ansöka 2-4 veckor före valdagen.

Om du inte ansöker före deadline kommer din ansökan automatiskt att ändras till en ansökan om inskrivning till nästa block, om du inte vill ha något annat.

Program undervisas på:
Engelska

Se 5 fler kurser från Wittenborg University of Applied Sciences »

Senast uppdaterad May 17, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Dec. 2019
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Pris
14,300 EUR
Deadline
Kontakt Skolan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Kontakt Skolan
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Startdatum
Dec. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Feb. 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Dec. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Feb. 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
International students: must apply 6-8 weeks before the entry date of choice. Students living in the EU: must apply 2-4 weeks before the entry date of choice.
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Dec. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Feb. 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum