Läs den officiella beskrivningen

Master of Business Administration

Du har efter lyckad högskoleexamen minst två års arbetslivserfarenhet inom ett företag organisation eller en akademisk institution? Nu är du planerar din nästa karriär?

Den Wildau Institute of Technology vänder sig till akademiker med en teknisk eller vetenskaplig bakgrund samt ekonomer och samhällsvetare. Baserat på din akademiska och yrkesmässiga kunskaper (kandidatexamen eller Master) dig grunderna för din framtid läras ut i en chefsposition genom denna MBA. Vi lägger särskild vikt vid praktisk betydelse och inter.

Vid utformningen av kurser är de olika praktiska erfarenheter från chefer som deltar i vår Scientific Advisory Board och / eller hålla kurser själva, flödade. Professorerna har egen erfarenhet från tidigare anställning (t.ex. Berliner Bank, DLR, Lufthansa, MTU, Schering) och nuvarande projektarbete i ekonomin. Här hittar du en översikt över våra föreläsare i "team".

Förvärvad i detta MBA-program kapacitetsområde låter dig utföra tillsammans med dina tidigare teknisk kunskap en större juridisk person självständigt eller ta över ledningen av ett företag eller en liten aktivt delta i ledningen för ett stort företag.

En typisk karriärmöjligheter efter framgångsrika MBA från WIT kan eller får en framträdande linje aktivitet på kontoret företag eller dressing, till exempel hantering av ett utländskt dotterbolag, en större produktionsanläggning eller företagsledning av ett dotterbolag.


MBA specialisering

Flyglednings

Värdekedjan inom flygsektorn är mycket komplex, därför studien fokuserade på att förstå sambanden precis vid gränssnitten - lär perspektiv flygplanstillverkarna också känd som underhåll och underhållsorganisationer, flygplatser, flygtrafikledning och flygbolagen. Som en framgångsrik akademiker kan i princip godta alla viktiga ledningsuppgifter i ett flygbolag på en flygplats eller flygindustrin runt om i världen. Även en användning inom flygtrafiken och relaterade industrier såsom andra internationella speditörer, researrangörer eller myndigheter eller organisationer vettigt.


Energi och Infrastructure Management

Energi- och infrastrukturmarknaderna befinner sig i en genomgripande förändring. Avregleringen av energimarknaderna och förändringen i regelverket på europeisk och nationell nivå är företag, anställda står inför stora utmaningar. Vi söker kvalificerad personal med kompetens som håller jämna steg med de komplexa utvecklingen på marknaden och steg följer förändringsprocesser i företaget uttalande. Du kommer att få insikt i värdekedjan för energiproduktion, energitransport, energihandel till energiförsörjningen.


logistik

Området av specialisering "Logistics" ger de viktigaste grunderna i den klassiska logistik stadier, inköp, produktion, distribution och transport. Dessutom är de delar av supply chain management av processorienterad och informationsutbyte teknisk synvinkel analyserades. Denna övergripande strategi för att förstå det komplexa samspelet mellan de olika aktörerna skapas. Baserat på detta är möjligheten förmedlas att bedöma logistiska processer för att identifiera möjligheter till optimering och göra dem beroende på användningsorienterad. Programmet avslutas med en lärande istället på ett planerat och företags spel ger eleverna hands-möjlighet att testa den kunskap holistiskt och använda. Här är speciellt modellering av affärsprocesser och olika utvärderingsmetoder för resultatanalys i fokus för programmet.


International Project Management

Med inriktning "International Project Management" du förvärva förmåga att genomföra komplexa stora projekt på ett ansvarsfullt sätt och integreras i den övergripande strategin för företaget. För att du först lära sig att utnyttja din personliga potential med moderna arbetsmetoder och ledningsteknik och leda delar av en organisation. Efter det är entreprenörsframgångsfaktorer i ett företag som visas i sin helhet i blocket "Strategic Management". Inriktningen Modulen fokuserar på den praktiska tillämpningen av denna kunskap i de särskilda utmaningar som internationellt projektarbete, till exempel inom IT-sektorn, flyg-, hälso- och energisektorn. Med prioritet är verkliga fallstudier från industrin och den offentliga sektorn i förgrunden. Programmet genomförs i samarbete med våra industriella partners SHC Stolle och Heinz konsulter.


struktur

Genomförandet av MBA deltid i nio intensivkurser en varje vecka (måndag till lördag), plus några helgverkstäder (fredag ​​till lördag); Konsolidering och fördjupning av utbildningsmoduler för självstudier av
e-learning moduler tillhandahålls.

Studien formen är utformad så att en balanserad balans mellan arbete och privatliv kan uppnå på studieledighet, minskning av övertid dagar och med fria extra dagar med stöd från arbetsgivaren trots obestridliga bördan under studiefasen. Utformningen av studieblock hände så att du är i värsta fall - har en realistisk chans att ett lyckat resultat - det vill säga utan något stöd från din arbetsgivare.


förutsättningar

Ditt deltagande i MBA-programmet är slutfört sin första examen (Diploma / Bachelor), lämpligen framåt i en teknik eller naturvetenskap, minst två års kvalificerad yrkeserfarenhet samt god tyska och engelska språkkunskaper.


En viktig förutsättning är förmågan att kreativt bidra till att forma lärprocesser i laget.undervisning

Den totala avgiften för MBA är 11.800, - €.

I detta belopp ingår de avgifter för registrering, är kursmaterial och tester ingår.

Betalning sker med en lanseringstakten av 2.140, - € i början av studien och som ett resultat under de två åren av programmet på 23 månatliga betalningar för varje 420, - €.


Kostnaden för vård, undervisning eller möjligen. Lokala händelser täcks av terminsavgifter. Personliga resor och uppehälle för respektive programdeltagare är dock bäras av sig själva.ansökan

Sista ansökningsdag: 30 Juni 2014.

Vänligen skicka in ansökan u. A: med följande bevis på oss:

  • första graden (kandidat eller Diploma)
  • minst två års yrkeserfarenhet
  • goda kunskaper i engelska
  • kvalificerad ansökan brev


Se nedan: MBA Program Documents

Vänligen skicka ditt CV till följande adress.

Besök oss på Facebook

https://www.facebook.com/witoffice

Program undervisas på:
Engelska
Denna kurs är Internet, På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
Pris
11,800 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum