Läs den officiella beskrivningen

Varför denna kurs?

Vi vet inte alla kan, eller ens vill studera på heltid eller genom kvällskurser.

Det är därför vår flexibelt lärande väg kan du variera tempot och ordning av studie för att passa dina personliga förhållanden. Denna väg kombinerar det bästa av heltid, deltid och öppna Learning Study.

Du kommer att utföra det mesta av dina studier utanför campus, med obligatorisk närvaro på bara en eller två helg skolor per år.

Du börjar på en öppen inlärnings basis med möjlighet att komplettera dina studier med hjälp av frivillig ansikte mot ansikte klasser i Glasgow.

Denna studie metod är perfekt om du värdesätter ansikte mot ansikte kontakt med lärare, besöka specialister och kurskamrater, men kan inte närvara fasta lektioner i veckan.

Hur fungerar flexibelt lärande fungerar?

På gå med i programmet, kommer du att få en rekommenderad studie tidsplan som tillåter dig att slutföra Strathclyde MBA inom 3 år. Det syftar till att ge dig en perfekt balans mellan studier hemma, närvaro vid helgen skolor och intensiva seminarier i Glasgow.

Tillsammans med tidsplanen, vi skickar ditt första år av centrala läromedel och viktiga läroböcker, och ge fullständig information om våra on-line och handledare stödprogram.

Om du vill snabb spår och slutföra Strathclyde MBA i mindre än 3 år, kan vårt supportteam föreslå en alternativ studieplan. Alternativt, om du vill ta lite längre tid att slutföra din MBA, kan vi tillgodose dina studier upp till högst 6 år.

Obligatoriska helgen skolor

Det finns vissa ämnen, till exempel "Learning Manager" som vi känner kan inte läras ut på avstånd. Det är därför vi har bildat två obligatoriska helg skolor under hela hela programmet. Dessa helgen skolor ingår i standarden terminsavgift.

Du kan få stort värde genom att arbeta med andra ambitiösa chefer, ofta från ett brett tvärsnitt av industri och handel.

Valfria intensiva seminarier

För att få ut det mesta av din MBA erfarenhet vi rekommenderar starkt att du dra nytta av de frivilliga intensiva ansikte mot ansikte seminarier i Glasgow. Kostnaden för dessa ingår i terminsavgifter.

Dessa sessioner ger en värdefull möjlighet för fördjupad studie av ett valt ämnesområde, att träffa andra studenter och dra nytta av gemensamma erfarenheter. Dessutom intensiva seminarier är nyckeln till att påskynda dina framsteg genom programmet.

Vår föreslagna tidsplanen kommer att ge dig en klar uppfattning av åtaganden i god tid. Detta gör att du kan planera din kommande året på jobbet och hemma.

När kan jag gå med i programmet?

I teorin kan du starta flexibelt lärande studera när du vill. Men vi har en årlig tidsplan för induktion klasser, helgen skolor och intensiva seminarier. Vi rekommenderar att du börjar nära en introduktionsperiod. Dessa sker normalt runt april och oktober varje år.

Vi gör vårt bästa för att schemalägga induktion klasser, helgen skolor och intensiva seminarier tillsammans under hela året. Detta säkerställer att du har alla möjligheter att maximera din vistelse i Glasgow.

Weekend skolor köra för alla studievägar Strathclyde MBA. Om du inte kan göra ett visst datum, då har du möjlighet att delta i nästa helg skolan vid ett senare tillfälle.

Intensiva seminarier endast planerad till våra flexibla lärande kursdeltagare. Om du inte kan närvara, rekommenderar vi att du fyller i ämnesområdet med hjälp av centrala läromedel snarare än att försena dina framsteg.

Hur mycket tid behöver jag åta sig att studera?

Om du delta i alla tänkbara helgen skolor och intensiva seminarier som erbjuds under ett år, bör du räkna med att vara borta från kontoret för totalt cirka 15 dagar.

Du kan också räkna med att spendera runt minst 15 timmar i veckan utöver helgen skola och valfria seminarium närvaro.

Accreditation

Mindre än 1% av handelshögskolor i världen håller "triple ackreditering", och Strathclyde är en av dem. De 3 internationella ackrediteringsorgan är:

 • Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business
 • European Quality Improvement System
 • Association of MBA

För att få ackreditering genom ett av dessa organ är en prestation i sig. För att få ackreditering från alla tre organ är en verkligt framstående prestation och vi är stolta över.

Association of Masters of Business Administration (AMBA)

Du är berättigade att delta AMBA efter inskrivning på en MBA-kurs.

Kursens innehåll

Den Strathclyde MBA är baserad på kollaborativt lärande. Du delar arbetslivserfarenhet, kunskap, förståelse och färdigheter.

Vårt syfte är att hjälpa till att utveckla dig i olika områden av förvaltningen.

MBA kommer att forma och vägleda dig som reflekterande, öppen tänkande, adaptiva elever.

Moduler

Den reflekterande praktikern

Denna modul är avsedd att hjälpa dig att svara på den ökande betoningen i näringslivet om företagens sociala ansvar, intressenternas förväntningar och yrkesutövningen av förvaltningen. Modulen har tre klasser, Lärande chef, Governance och företagsledning & Ledarskap. Denna modul ger dig grunderna för att bli en adaptiv chef öppen för livslångt lärande.

 • The Learning Chef
 • Bolagsstyrning
 • Göra Business Arbete

Denna modul hjälper dig att förstå de förvaltnings fundamenta och processer som är viktiga för företagets framgång och som drivs av specialistfunktionella team i en organisation.

Genom att bli medveten om dessa discipliner du är mer kunna uppskatta varje funktion samt relationerna och spänningarna mellan dem.

Modulen har sex klasser:

 • Ekonomi och Financial Management
 • Marketing Management
 • Analytisk Stöd för beslutsfattande
 • Operations Management
 • Hantera Människor i organisationer
 • Financial & Management Accounting

Denna modul är avsedd att hjälpa dig att integrera klasserna i "Making Business Work" modul.

Klasserna är utformade för att hjälpa dig att utforska, förstå och säkert hantera interna och externa tvetydighet, komplexitet och osäkerhet. Den Strathclyde MBA är känd för sitt rykte i dessa delar av förvaltningen.

Det finns fyra klasser i den här modulen

 • Utforska internationell miljö
 • Strategi för analys och utvärdering
 • Göra Strategi
 • Strategic Consulting i praktiken - Detta ger dig en möjlighet att arbeta med en levande organisatorisk fråga i samband med en klient organisation. Kunden kommer att innehålla betydligt i utvärderingen av klassen. Utforma klassen på ett sådant sätt ger dig många insikter i osäkerheterna att hantera sig själv uppgiften att strategi och uppfylla förväntningarna hos klienten.

Personlig utveckling

Som du framsteg genom Strathclyde MBA arbetar vi med dig för att hjälpa dig att göra din inlärning och utveckling. Vi gör det genom två vägar - Valbara Klasser och den slutliga MBA Project.

 • Valbara klasser
 • MBA Project
 • Interaktion med riktiga företag

Inlärning & undervisning

Kärn läromedel

Kärn läromedel är omfattande studieguider för varje ämne. De ger både direkt undervisning och kommentarer på de rekommenderade läroböcker.

Vi har satsat hårt på att utveckla dessa läromedel. De är ständigt revideras för att hålla dem up-to-date.

Läroböcker

Till skillnad från de flesta andra MBA leverantörer, är grundläggande läroböcker som ingår som en del av terminsavgift.

Dessa är de rekommenderade böcker du behöver för att slutföra din Strathclyde MBA. De flesta av dem är skrivna av Strathclyde akademiker.

För vissa ämnen, får du också omtryckt artiklar och CD-skivor som ger ytterligare instruktioner.

stöd

Margaret engelska och Karen McMillan blir din viktigaste punkterna i kontakt och kan lätt kontaktas via e-post, telefon eller fax.

Margaret och Karen kommer att hantera dina dagliga frågor, men också ge råd om schemaläggning dina studier, och hur man bäst kan ta itu med det flexibla lärandet.

Du tilldelas en handledare för varje ämne studeras. De kan vägleda och stödja ditt arbete via telefon, fax och e-post och kommer gärna att ge detaljerad feedback på markerade uppdrag.

Onlinestöd

Vi erbjuder ett on-line intranättjänst som lätt nås via internet.

Intranätet gör det möjligt att fjärråtkomst till vår Business Information Service. Där hittar du ett brett utbud av elektroniska databaser så att du enkelt kan utföra alla dina forskning och bords arbete.

Intranätet ger oss möjlighet att uppdatera dig med aktuella nyheter och relevant information om SBS och förse dig med ytterligare information om dina försökspersoner. Det gör att du kan kontakta studie- och grupp kollegor via anslagstavlor.

Bedömning

Flexibelt lärande har samma bedömningskriterier som våra andra studiemetoder. Bedömning hela programmet innebär en kombination av:

 • kurser
 • verkstäder
 • undersökningar
 • grupparbete
 • presentationer

Undersökningar

Det finns tre examinations scheman varje år:

 • December
 • Mars
 • Augusti

Det är också möjligt för våra flexibla lärande kursdeltagare att ta prov från Glasgow.

Du kanske kan ta prov på en av våra internationella centra eller en lokal British Council kontor, brittiska konsulatet eller universitet.

Arenan kommer normalt ut en lokalhyra plus skrivningsbevakning avgift (detta kommer att variera) och du kommer också att uppmanas att betala £ 40 per examen betalas till University of Strathclyde.

Ingångskrav

Vår urvalsprocess är utformad för att identifiera duktiga yrkesmän från ett brett spektrum av akademiska världen, näringslivet och kulturell bakgrund.

Även om det finns formella krav för inresa som anges nedan, vi tar hänsyn till:

 • din potential
 • din sociala och arbetar egenskaper
 • utbudet och typ av din chefserfarenhet

För att kunna bedöma dessa färdigheter ber vi dig att fylla i ett antal essäer som beskriver dina erfarenheter och ambitioner tillsammans med referenser som stöder din arbetslivserfarenhet och akademiska meriter.

Vi kan be dig att göra en formell intervju för att diskutera dina prestationer och ambitioner. Vi vill uppmuntra dig att besöka skolan eller centrera du söker till och ställa så många frågor som du behöver för att klargöra ditt beslut.

Kvalifikationer och erfarenhet

För tillträde till MBA-programmet måste du:

 • har en examen från ett brittiskt universitet eller motsvarande akademisk examen från en jämförbar icke-brittiska institution. Om du studerat för grundexamen vid en icke-brittiska institution kommer vi att behöva en kopia av din examen utskrift. Yrkeskvalifikationer kommer också att beaktas.
 • vara minst 24 år.
 • har minst tre års heltids forskarutbildning upplevelse där förvaltningen av människor och resurser har spelat en betydande roll.

Entry på Diploma nivå kan erbjudas sökande som inte innehar tillräckligt erkänd examen behörighet, men som gör:

 • ha icke-graders / yrkeskvalifikationer plus minst fem års varierande erfarenhet.
 • har inga formella kvalifikationer, men omfattande och varierad erfarenhet (10 år eller mer).
 • är exceptionella kandidater över 24 år med minst två års erfarenhet av företagsledning. Detta är endast tillgänglig för sökande som gäller för andra än heltids rutter.

Antagningen testning

Även Graduate Management Admissions Test (GMAT) är inte ett standardkrav i vår antagningsprocessen, stark verbala resonemang och numeriska färdigheter är avgörande för MBA och vi kan be dig att göra ett sådant test.

Kompetens på engelska

MBA-programmet är mycket interaktiv och kräver en hög kompetensnivå i engelsktalande, skriva, läsa och förstå. En minst poäng av 6,5 i IELTS krävs för de sökande vars första språket inte är engelska. Vi kan överväga sökande som faller något under dessa normer om de är villiga att genomföra pre-sessionerna studie.

Dator kompetens

För att genomföra Diploma / MBA måste du vara behörig i ordbehandling, användning av kalkylprogram och rapportskrivning.

Ansökningsprocessen

Ifylld anmälningssedel anses av Antagningsenheten kommittén de är emot. Du uppmanas att skicka in din ansökan och alla underlag så snart som möjligt. När alla detaljer är med oss ​​ska du få ett beslut inom tre eller fyra veckor efter ansökan.

Undantag

Vissa undantag kan vara tillgängliga från patienter i "Making Business Work Module" och kommer att övervägas från fall till fall. För ytterligare information kontakta antagningen laget.

Avgifter och finansiering

Hur mycket kommer min kurs kosta?

Alla avgifter är per läsår om inte annat anges.

Flexibelt lärande - intag September

mba

 • MBA (studenter först registrerade i 2015/16) - £ 5334 ¹
 • MBA (studenter för första gången registrerades 2014/15) - £ 5333
 • MBA (studenter först registrerade i 2013/14) - £ 4500
 • PGDip Business (år 4-7 omregistrering avgift) - £ 100
 • PGDip Business (studerande första gången registrerades i 2015/16) - £ 5250 ²
 • PGDip Business (studenter först registrerades 2014/15) - £ 5250
 • PGDip Business (studenter först registrerade i 2013/14) - £ 2500
 • PGDip Business to MBA konvertering (år 4) - £ 2000
 • Affärs (år 4 till 7 omregistrering avgift) - £ 100
 • Civilingenjör Business & Management till MBA konvertering (September) - £ 9000
 • Civilingenjör Business & Management till MBA konvertering (april) - £ 9000

MBA Ledarskap

 • MBA Ledarskap (studenter först registrerade i 2015/16) - £ 11,250
 • MBA Ledarskap (studenter först registrerades 2014/15) - £ 10,000

Flexibelt lärande - April intag

 • MBA (studenter först registrerade i 2015/16) - £ 4000 ³
 • MBA (studenter för första gången registrerades 2014/15) - £ 6400
 • MBA (studenter först registrerade i 2013/14) - £ 4725
 • MBA (år 4 till 7 omregistrering avgift) - £ 100
 • PGDip Business (studerande första gången registrerades i 2015/16) - £ 4000 *
 • PGDip Business (studenter först registrerades 2014/15) - £ 6400
 • PGDip Business (studenter först registrerade i 2013/14) - £ 2725
 • PGDip Business to MBA konvertering (år 4) - £ 2000
 • PGDip Business (år 4-7 omregistrering avgift) - £ 100

Du bör också budgeten för extra kostnader såsom resor och uppehälle i Glasgow.

Obs

Avgifter för deltidsarbetande och flexibla MBA-kurser kan variera mellan år av studier. För studenter första gången registrerades i 2015-16, profilerna betalnings är följande:

 • År 1: 5334 £ / År 2: £ 5333 / År 3: £ 5333 (Total avgift: £ 16,000)
 • År 1: 5250 £ / År 2: £ 5250 / År 3: £ 3500 (Total avgift: £ 14,000)
 • År 1: 4000 £ / År 2: £ 6400 / År 3: £ 5600 (Total avgift: £ 16,000)
 • År 1: 4000 £ / År 2: £ 6400 / År 3: £ 3600 (Total avgift: £ 14.000

Hur kan jag finansiera min kurs?

Beslutar att studera MBA är en betydande ekonomisk investering. Vi ber er att undersöka hur man ska finansiera detta så tidigt som möjligt.

Majoriteten av studenter på heltid program är självfinansierade. Storbritannien studenter kan ansöka om att låneprogram för att finansiera sina studier och icke-brittiska brukar höja sina egna finanserna genom banklån eller stipendier.

Universitetets Finance Office administrerar avbetalningsplaner för undervisning avgiftsinbetalningar genom självfinansierade studenter. Detaljer kan hittas på http://www.strath.ac.uk/finance/student/tuitionfees/

Karriär Development Lån

Career Development låneprogram drivs i samarbete med den brittiska regeringens Institutionen för pedagogik och sysselsättning. Den finns på följande banker:

 • Barclays
 • Kooperativa
 • Royal Bank of Scotland.

För ytterligare information om behörighet besöker webbsidor på www.lifelonglearning.co.uk/cdl/index.htm

Stipendier

Detaljer universitetsstipendier finns på www.strath.ac.uk/search/scholarships/

Lediga

Vi inser att karriärutveckling är en av de viktigaste orsakerna till varför människor investerar i en MBA. MBA arbetsmarknaden erbjuder gott om global möjlighet, men kan vara komplexa och utmanande.

Det är därför vi erbjuder en dedikerad Careers Service för MBA-studenter. Denna består av karriärplanering och kompetensutveckling samt obegränsad tillgång till personlig rådgivning och coaching. Våra karriärer tjänsten levereras i egen regi och genom ett team av bästa konsulter.

Vi arbetar med dig för att komplettera dina egna proaktiva jobbsökarinsatser. Vi hjälper dig att använda din egen speciella karriär bakgrund och styrkor för att hjälpa till med din nästa karriär.

Du kommer att få förståelse och verktyg för att utveckla din personliga, strategisk karriärplan, samt egen marknadsföring och kommunikation för att göra effektiva applikationer och imponera på intervju.

Du kommer att ha kunskap om den globala arbetsmarknaden och en rad kontakter för att få det att fungera för dig.

Karriär & Professional Development Programme

Kärnan i vår professionella utvecklingsprogram levereras i fyra moduler under hela året. Varje varar i en vecka och hålls i oktober, november, januari och februari. I programmet ingår:

CPD 1

 • Introduktion till strategisk karriärplanering och hur man får det jobb du vill ha
 • Skapa en personlig profil (som ska publiceras på vår profil sida)
 • Presentationsteknik verkstad
 • Förmågan att bilda nätverk, inklusive sociala medier
 • Glasgow Utmaning

CPD 2

 • Personlig revision färdigheter
 • Sätta upp mål karriärutveckling
 • Själv branding / själv presentation (CV, följebrev och applikationer)
 • Stöd resurser

CPD 3

 • Företagsbesök och branschpresentationer, inklusive alumner
 • Den skotska MBA Karriär Händelse

CPD 4

 • Praktisk intervju och bedömning center sessioner

Under hela året kommer det att finnas ytterligare workshops, masterclasses och företagspresentationer.

Resurser Dedikerade karriär

Du har tillgång till ett bibliotek med MBA-specifik information och resurser genom våra Karriär Portal. Detta ger:

 • företag och marknadsinformation, både Storbritannien och globalt
 • vakanser över hela världen
 • länkar till toppen MBA platser

Var är de nu?

94,9% av våra MBA-examen är i arbete eller vidare studier: ** Titlar inkluderar:

 • Affärs & International Development Manager
 • Verkställande direktör
 • Kommersiella direktör
 • Konsultchef
 • Digitala föreståndaren
 • Chef för Customer Relations
 • Finansdirektör
 • Investment Manager
 • Senior Projektledare
 • Teknisk direktör

Arbetsgivare inkluderar:

 • Accenture
 • Barclays Plc
 • Deloitte
 • Devere gruppen
 • JP Morgan
 • Morgan Stanley
 • National Australia Bank
 • Rolls Royce
 • Scottish Southern Energy
 • Scottish Power

Baserat på resultaten av de nationella destinationer till utgående från högre utbildning Survey (2010/11 och 2011/12) **.

Program undervisas på:
Engelska

Se 4 fler kurser från University of Strathclyde Business School »

Denna kurs är Online och Campus-kombinerat
Startdatum
Okt. 2019
Duration
3 - 6 år
Deltid
Pris
5,334 GBP
per läsår
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum