Läs den officiella beskrivningen

Master of Business Administration (deltid)

University of Southampton MBA ger dig verktyg, kunskap och förtroende för att utmana konventionellt tänkande och lyckas i dagens snabbt föränderliga affärsvärlden genom att stå ut, inte smälta in.

Den deltid MBA ström riktar sig till sökande som har minst fem års betydande chefserfarenhet som vill vidareutveckla sin förståelse för, och effektiviteten i deras organisation och affärssammanhang.

Inträde till programmet i slutet av september och februari. Den totala studietiden är typiskt mellan två och tre år, beroende på tidpunkten för inresan och den tid som kan ägnas åt att delta enheter och självstudier. Studenter måste fylla kämenhetema och eventuella två valfria enheter inom en treårsperiod. Ytterligare sex månader är tillåtet för avhandlingen.


Programöversikt

Undervisade i vår nya Executive Education Centre, vår MBA möter den globala standarden för Association of MBA (AMBA), genom en bred läroplan som syftar till att utveckla ditt affärsmannaskap inom alla områden. Nyckel teorier och begrepp förvaltning undervisas av inspirerande lärare som också utföra banbrytande forskning inom sina specialområden.

Vare sig på vår heltid eller deltid program kommer Southampton MBA utmanar dig att titta på näringslivsfrågor ur olika perspektiv för att hitta de bästa lösningarna. Du kommer att lära av verkliga affärsproblem och utbyta erfarenheter med de olika kohorten som gör detta program. Under din tid på Southampton, kommer du att uppmanas att konsolidera och reflektera över din inlärning.

Studerar för Southampton MBA kommer också att ge dig chansen att träffa och nätverka med andra framtida företagsledare från hela världen. Du kommer att få nya vänner och kontakter för livet.Programstruktur

Under varje läsår, kommer en del av de centrala enheterna planeras under dagtid (9:00 till 5:00), normalt fredagar, och resten i vardagskvällar (6:00 till 9:00), måndag till torsdag. För kämenhetema levereras i dagtid under ett år, kommer vi strävar efter att leverera en del av dem i kvällar på varandra följande år. På detta sätt, studenter har möjlighet att välja om de förbinder sig främst dagtid eller kväll studie, eller helt enkelt välja vilken mönster närvaro råkar passa dem från tid till annan. Valfria enheter kan levereras under dagtid eller kvällstid.

Uppenbarligen kommer en elevs arbetsbörda vid varje tidpunkt beror på den totala varaktigheten av studien (allt mellan ett och tre år) och antalet enheter som studerats i någon termin.

Slutföra examen inom ett år skulle motsvara heltid, men med en annan tidsplan till heltid ström. Det skulle inte vara realistiskt att studera programmet i ett år och att betydande andra arbetsåtaganden.Att Ansöka

Om du vill ansöka till skolans deltid MBA-program ska du fylla i en University of Southampton ansökningsblankett och returnera den till Akademiska registrator. Du kan fylla i formuläret på nätet eller ladda ner ett program pack.


Typiska förkunskapskrav


Examensfordringar

1: a eller 2: a klass examen från ett brittiskt universitet. Motsvarande utländska / yrkeskvalifikationer i ett lämpligt ämne välkomnas också. Relevanta nivåer av arbetslivserfarenhet.


Urvalsprocessen:

Intag: 22
Genomsnittlig sökande per plats: 2

Medelåldern bland deltagarna är cirka trettiosex år. Det är osannolikt att någon mycket yngre än trettio skulle anses ha tillräcklig chefserfarenhet för att få maximal nytta av denna ström av MBA-programmet.

Din ansökan kommer att noga övervägas av en specialist medlem av akademisk personal som kommer att väga upp många faktorer; inte bara dina skolprestationer, intressen och färdigheter, men också din motivation och din domarens konfidentiell rapport.

Vi gör våra beslut i de flesta fall på ansökningsblanketten och styrkande handlingar ensam. Kandidater som kräver särskild uppmärksamhet, till exempel på grund av ålder, funktionshinder eller icke-standardiserade förkunskaper kan bli intervjuad.


Ackreditering: AMBA

Avgifter: £ 18.500 under två år. £ 9250 per år.

Program undervisas på:
Engelska

Se 1 fler kurser från University of Southampton - Management School »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Aug 2019
Duration
2 - 3 år
Deltid
Pris
9,250 GBP
varje år
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Aug 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Aug 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum